Untul si crema de corp: ce le deosebeste

Untul si crema de corp sunt cele doua produse principale care ne trec prin minte atunci cand ne gandim la hidratarea pielii. Dar care este diferenta dintre ele?

Cu cat stim mai multe informatii despre cum actioneaza un produs si ce beneficii ne aduce, cu atat il vom putea alege mai bine pentru nevoile noastre specifice.

Untul si crema de corp – consistenta si beneficii

In primul rand, cea mai mare diferenta intre cele doua tine de consistenta. Untul de corp are o consistenta densa, pe cand crema de corp poate fi mai fluida.

Mai multe informatii despre crema de corp

Crema de corp este un produs pentru hidratare, cu o textura cremoasa mai groasa decat lotiunile de corp, care sunt cele mai light produse pentru hidratarea pielii.

Crema de corp contine ingrediente umectante precum acidul hialuronic, dar si diferite extracte din plante, uleiuri hranitoare sau emolienti intr-o cantitate semnificativa. Ele contin mai putina apa, de aceea pot crea un strat protector asupra pielii.

Cremele de corp sunt recomandate pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru cea sensibila. Iti recomandam sa alegi cremele de corp Life Care, cu ingrediente naturale precum galbenele, argan, unt de shea, apa de trandafiri BIO, ulei de canepa, ulei din samburi de struguri, aloe vera, pantenol sau catina. Le gasesti pe toate AICI.

Un beneficiu al cremelor de corp este ca pot hidrata pielea, in timp ce regenereaza celulele si asigura o protectie impotriva radicalilor liberi. Este indicat sa se foloseasca imediat dupa dus, pe pielea putin umeda, pentru a intra mai bine in piele.

Mai multe informatii despre untul de corp

Untul de corp are o consistenta densa pentru ca nu contine deloc apa. Unturile de corp sunt create dintr-un amestec de unt din plante (cel mai intalnit fiind untul de shea) si uleiuri (migdale, Inca etc.)

Untul si uleiurile din compozitie creeaza un strat protector pe piele, care previne deshidratarea. Un aspect important al unturilor de corp tine de faptul ca acestea, avand in compozitie atat unturi cat si uleiuri, isi pot schimba textura.

Mai exact, la temperaturi ridicate, uleiurile devin lichide, unturile raman solide, iar mixul rezultat va avea o consistenta schimbata. Cu toate acestea, proprietatile untului raman neschimbate.

Untul de corp este indicat pentru persoanele cu pielea foarte uscata, descuamata, care are nevoie de extra hidratare si de regenerare. Pot fi folosite inclusiv pe pielea uscata a calcaielor si coatelor, dar si pentru eczeme sau iritatii ale pielii.

Iti recomandam:

Untul de corp CannabiCalm, cu CBD 1000 mg

Are o formula concentrata si ultrahidratanta pe baza de uleiuri certificate. Este ideal pentru alinarea oricarui disconfort articular sau muscular si pentru ingrijirea pielii.

Consistenta sa este potrivita pentru masajul bratelor, picioarelor, gatului si a spatelui, ingrijeste articulatiile, inlatura senzatia de picioare grele si obosite si imbunatateste circulatia.

Formula Unt de corp CannabiCalm contine ulei de canabis + alte 6 ingrediente ultra hidratante:

  • Unt de shea organic
  • Ulei de cocos
  • Ulei din seminte de canepa organic
  • Ulei de floarea soarelui organic
  • Ulei Inca organic
  • Vitamina E

Unt de Shea, natural

Hidrateaza intens pielea uscata, oferindu-i elasticitate si un aspect sanatos. Produs VEGAN, 100% natural, bogat in vitaminele A, D si E

Untul este ideal pentru piele uscata si este recomandat pentru diverse afectiuni ale pielii precum pete rosii pe fata si corp, arsuri provocate de soare, riduri fine sau intepaturi de insecte. 

Untul protejeaza, contribuie la regenerarea celulelor si hidrateaza pielea in profunzime oferindu-i elasticitate. 

  • Ingrijeste pielea uscata
  •  Ofera elasticitate
  •  Reduce ridurile fine
  •  Bogat in acizi grasi

Care sunt preferatele tale?

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *