Colagenul Marin hidrolizat, element cheie al vitalitatii si sanatatii

Colagenul Marin hidrolizat

Colagenul marin hidrolizat este o varianta de colagen cu o biodisponibilitate crescuta. Colagenul exista in mod natural in corpul nostru si ajuta la mentinerea sanatatii articulare si la prevenirea aparitiei ridurilor.

STIAI CA? „Colagen” este derivat din cuvantul grecesc „kólla”, care inseamna lipici. Colagenul este o unitate structurala integrala a corpului uman. Datorita rolului sau de proteina de sustinere, colagenul este adesea vazut ca „lipiciul” care ajuta la „unirea” componentelor corpului.

De ce sa aleg colagenul marin hidrolizat ca supliment?

Colagenul este un supliment extrem de popular. Dar stiai ca proteina care a atras o atentie atat de mare pentru efectele sale anti-imbatranire provine dintr-o multitudine de surse? Colagenul poate fi extras din pesti, bovine, suine, chiar si din drojdie sau diferite bacterii. Avand in vedere gama larga de suplimente de colagen disponibile pe piata, poate fi dificil sa alegi doar unul.

Suplimentele de colagen, inclusiv colagenul marin hidrolizat, sunt create pentru a incetini procesul de imbatranire si pentru a ajuta la mentinerea sanatatii oaselor si articulatiilor. Colagenul marin hidrolizat este cel mai usor de digerat dintre toate formele de colagen, ceea ce ajuta la obtinerea unor rezultate mai rapide.

Colagenul de Tip II se gaseste in cartilajul elastic, care intra in compozitia articulatiilor. Poti citi mai multe informatii despre tipurile de colagen in articolul nostru, Colagenul, solutia naturala pentru o piele frumoasa si articulatii puternice.

Hai sa vedem ce beneficii are colagenul marin hidrolizat si cum se diferentiaza de celelalte tipuri de colagen.

Colagenul este o proteina fibroasa insolubila care constituie o treime din proteinele totale din corpul uman, ceea ce o face cea mai abundenta proteina structurala produsa. Aceasta superproteina este o componenta majora a matricei extracelulare, precum si a structurii oaselor, tesuturilor, dintilor, pielii, muschilor, ligamentelor, tendoanelor, cartilajului, articulatiilor si peretilor vaselor de sange.

Colagenul marin provine din peste. In cadrul varietatii de colagen marin se afla colagenul marin hidrolizat. Aceasta este o forma de colagen marin care a fost descompusa prin procesul de hidroliza pentru a produce colagen cu o greutate moleculara mult mai mica, ceea ce il face mai usor de digerat.

Biodisponibilitatea crescuta a colagenului marin hidrolizat ofera rezultate mai rapide, deoarece organismul poate utiliza colagenul mai repede, facand colagenul marin hidrolizat un favorit printre suplimentele de colagen. Colagenul marin hidrolizat este pur si simplu colagen marin care a fost procesat in continuare pentru a produce peptide de colagen marin.

Aceste peptide de colagen marin hidrolizate sunt unitati mai mici si mai digerabile ale moleculei mari de proteine ​​de colagen. Cercetarile au aratat ca dintre toate suplimentele de colagen disponibile pe piata, colagenul marin hidrolizat este cel mai usor de digerat. Studiile sugereaza ca este absorbit de 1,5 ori mai eficient in organism datorita particulelor sale mici.

Actiunea hidrolizei este de a descompune particulele mari de colagen marin in particule mai mici, care au o greutate moleculara mai mica.

Colagenul marin este descompus pentru a da peptide de colagen marin hidrolizate prin procesul de hidrolizare. Hidroliza este o procedura controlata, enzimatica, care poate avea loc chimic, prin utilizarea acizilor sau alcalinelor; sau fizic, prin utilizarea temperaturilor ridicate pentru a denatura moleculele mari de colagen.

Colagenul marin hidrolizat – beneficii pentru sanatate si frumusete

Studiile au indicat ca aportul de colagen poate promova tineretea pielii, intari articulatiile si oasele, poate imbunatati sanatatea intestinului si poate incetini procesul de imbatranire prin prevenirea ridurilor si liniilor fine. Deoarece joaca un rol esential in mentinerea sanatatii interne si externe a corpului, colagenul este considerat o proteina integrala. Colagenul ajuta organismul sa formeze tesut conjunctiv nou, care este esential pentru vindecarea ranilor.

Dar daca productia de colagen este un fenomen natural in corpul uman, ce rost are sa luam suplimente alimentare cu colagen? Simplu: incepand cu varsta de 20 de ani, productia naturala de colagen a corpului nostru incepe sa scada cu 1,5% in fiecare an. Pana la varsta de 40 de ani, efectele deteriorarii colagenului sunt evidente la majoritatea oamenilor. Rezervele reduse de colagen din organism se manifesta prin piele lasata, riduri si par subtire. In jurul varstei de 80 de ani, productia naturala de colagen a corpului tau scade cu 75%.

Nimic nu va inlocui o dieta variata, echilibrata, dar suplimentarea cu colagen marin natural va poate aduce multe beneficii pentru sanatate.

1. Mentine elasticitatea pielii

Pielea are 75% colagen, dar dupa varsta de 25 de ani, sinteza de colagen scade cu o rata de 1,5% pe an, iar dupa varsta de 45 de ani, nivelul tau de colagen poate sa fi scazut cu 30%.

Flexibilitatea si capacitatea colagenului de a retine apa il fac un factor important care contribuie la netezimea si elasticitatea pielii. Colagenul este un antioxidant, ceea ce inseamna ca functioneaza pentru a neutraliza radicalii liberi din organism. Radicalii liberi sunt molecule instabile care se dezvolta ca urmare a interactiunii cu factorii daunatori din mediu (poluare, substantele chimice industriale, fumul si alcoolul).

Antioxidantii previn si neutralizeaza radicalii liberi, impiedicandu-i sa iti afecteze pielea sau sa duca la aparitia bolilor. Colagenul hidrateaza pielea, imbunatateste elasticitatea, reduce ridurile si rugozitatea pielii. In plus, colagenul marin ajuta celulele pielii sa adere intre ele, intarind elasticitatea si descompunandu-se in aminoacizi necesari pentru vindecarea ranilor.

2. Promoveaza cresterea parului

Asa cum radicalii liberi dauneaza pielii, ei impiedica si dezvoltarea si regenerarea foliculilor de par. Sunt necesare mai multe cercetari pentru a intelege relatia dintre colagen si par, dar multi experti cred ca aceasta are legatura cu proteina keratina.

Keratina reprezinta cea mai abundenta substanta a parului tau. Colagenul contine o cantitate mare de glicina si prolina, ambele fiind componentele principale ale keratinei. Incorporand prolina in dieta, ai putea stimula foliculii de par, promovand cresterea parului si impiedicand parul sa se rareasca si sa isi piarda vitalitatea.

3. Sustine sanatatea oaselor si articulatiilor

Colagenul creste densitatea osoasa, sustine sanatatea articulatiilor si previne degenerarea osoasa. Un studiu care urmareste femeile aflate in postmenopauza cu risc de scadere a productiei de colagen a constatat ca peptidele de colagen au crescut semnificativ densitatea minerala osoasa.

Cand nivelul de colagen scade, cartilajul se uzeaza, iar articulatiile se freaca, provocand durere, inflamatie si uneori osteoartrita.

Colagenul este o proteina care face parte din oase, cartilaj si alte tesuturi la oameni, dar si animale. Cercetarile au aratat ca suplimentarea cu colagen ar putea aduce beneficii din punct de vedere al mentinerii sanatatii sistemului osos. Cum? Prin cresterea densitatii osoase, dar si asupra osteoartritei printr-un efect antiinflamator.

Alte studii au adus dovezi ca aportul de colagen marin poate ajuta la regenerarea cartilajului si la vindecarea oaselor.

4. Sustine sanatatea intestinala

Suplimentele de colagen marin pot sustine sanatatea intestinala, datorita continutului de aminoacizi pe care il au. Acesti aminoacizi, inclusiv prolina, glicina si glutamina, ajuta la intarirea si reconstructia mucoasei delicate a tractului nostru digestiv.

Stim ca alimentele bogate in aminoacizi pot avea si un efect antiinflamator asupra organismului. De aceea, este benefic sa includem o abundenta de alimente bogate in aminoacizi in dieta noastra, dar si suplimente alimentare cum ar fi colagenul marin.

5. Incurajeaza cresterea musculara

Colagenul este o componenta importanta a masei musculare. De fapt, pana la 10% din tesutul muscular este compus din colagen. Daca vrei sa iti cresti masa musculara, cercetarile sugereaza ca aportul de colagen ar putea ajuta. Un studiu din 2015 a constatat ca administrarea zilnica de colagen ar putea stimula cresterea musculara dupa exercitiile fizice.

Contraindicatii ale consumului de colagen

Nivelul ridicat de siguranta al colagenului marin hidrolizat il face sigur pentru utilizare pe termen lung. Cu toate acestea, unii oameni pot avea efecte secundare, cum ar fi probleme digestive usoare. Cu siguranta, cei alergici la peste sau crustacee ar trebui sa evite orice produse care contine acest ingredient – colagenul marin. De asemenea, suplimentele alimentare cu colagen marin nu sunt potrivite pentru vegetarieni sau vegani, deoarece contin produse/subproduse de origine animala.

Iti recomandam Colagenul Marin hidrolizat, Joint Power, Life Care®

Colagen Marin hidrolizat, Joint Power, Life Care®

Formula complexa cu acid hialuronic, glucozamina, condroitina si pulbere de curcuma BIO asigura o absorbtie și o biodisponibilitate optima pentru organism. Prin furnizarea de aminoacizi esentiali colagenul marin hidrolizat hraneste, intareste si regenereaza structura cartilajului articular.

In plus, colagenul marin contine minerale esentiale precum fierul, zincul si seleniul, care pot ajuta la intarirea oaselor si ligamentelor. Pulberea de curcuma BIO completeaza efectele benefice ale colagenului si imbunatateste confortul articular.

Glucozamina si condroitina ajuta la mentinerea unui cartilaj sanatos pentru amortizarea articulatiilor si facilitarea miscarii. Suplimentarea cu colagen marin ajuta la sprijinirea repararii si regenerarii tesuturilor articulare, reducerea disconfortului si promovarea sanatatii generale a articulatiilor.

Colagen Marin hidrolizat, Joint Power, Life Care® actioneaza din interior pentru a imbunatati productia de colagen, un element- cheie al vitalitatii si sanatatii articulatiilor! Il gasesti pe site-ul nostru AICI.

Tu incluzi colagenul marin hidrolizat in rutina ta zilnica?

Surse:

www.vitabright.co

www.healthnews.com

www.thebeautychef.com

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *