Category Sănătate
uleiul de krill. articol scris de adina cirjan

Oamenii, in marea lor majoritate, se orienteaza asupra sanatatii oaselor doar in a doua jumatate a vietii, desi in jurul varstei de 30 de ani densitatea osoasa incepe sa scada, crescand fragilitatea osului si astfel riscul de fracturi. De fapt, bazele unui schelet puternic si sanatos se pun inca din primii ani de viata, cand este important sa se construiasca cat mai multa masa osoasa posibil, nutritia corecta cu toate substantele nutritive esentiale fiind importanta inca de la cele mai fragede varste. Cu cat oasele noastre ajung sa contina mai mult calciu, cu atat au o densitate si o rezistenta mai mare.

De asemenea, debutul menopauzei conduce spre o pierdere osoasa, devenind o problema pentru femei (menopauza este considerata ca momentul ultimei perioade menstruale, in jurul varstei de 50 de ani la majoritatea acestora). Daca scaderea medie anuala a densitatii osoase in anii mai tineri este de 1.5%, aceasta creste pana la 5% dupa menopauza. In acest timp, daca osteoporoza sau stadiul preliminar al osteopeniei este detectat la timp, pot fi luate masuri preventive.

Ce mai poate afecta sanatatea oaselor? Utilizarea regulata a anumitor medicamente precum cortizonul spre exemplu, lipsa exercitiilor fizice, alimentatia vegana sau intolerantele si alergiile alimentarea, sindromul intestinului iritabil – care pot compromite asimilarea mineralelor la nivelul mucoaselor digestive.

Haideti sa vedem ce resurse avem pentru sanatatea sistemului nostru osteo-articular.

O dieta echilibrata cu multe ingrediente proaspete formeaza temelia stabilitatii osoase si este o arma puternica impotriva pierderii osoase si a osteoporozei. Evitarea aciditatii crescute a mediului intern al organismului este iarasi importanta (proportia mare de proteine animale din alimente, precum si alimentele procesate industrial, fumatul excesiv, duc la un exces de acid in organism). La asta se mai adauga si o viata activa, cu miscare zilnica si consumul unor suplimente alimentare de calitate.

Joint Power, Colagen Marin hidrolizat, Life Care, cod 7107, reprezinta o resursa exceptionala, fiind usor de transportat impreuna cu noi indiferent cat am avea de calatorit.

Suplimentul nostru contine colagen marin hidrolizat tip 2, cea mai des intalnita forma de colagen ce intra in structura articulatiilor, pielii, oaselor, vaselor de sange, sistemului circulator si digestiv. Este un element de structura ce confera elasticitate si rezistenta acestora. Capacitatea organismului nostru de a sintetiza colagenul scade cu varsta. Aportul lui dupa 30 de ani este esential.

Un alt constituent este acidul hialuronic, o molecula care se gaseste in mod natural in organismul uman, incetinind procesul de imbatranire. Formeaza legaturi cu apa prin aceasta mentinand hidratarea structurilor, ceea ce franeaza procesele de imbatranire. Fiind prezent in lichidul sinovial al articulatiilor asigura lubrifierea articulatiei si, de asemenea, actioneaza ca un amortizor in interiorul articulatiei, reducand frictiunea capetelor articulare in timpul miscarii. Acidul hialuronic joaca un rol important si in sinteza colagenului si este considerat unul dintre pionii importanti in procesul de regenerare a tesuturilor.

In Joint Power, Colagen Marin hidrolizat mai regasim si sulfatul de condroitina care alaturi de sulfatul de glucozamina au capacitatea de a ameliora durerea articulara, actionand ca antiinflamatoare naturale si incetinind deteriorarea cartilajului.

Turmericul din compozitia produsului nostru potenteaza efectul antiinflamator al acestuia.

In rezumat, prin ceea ce contine, putem sustine efectele anti-degenerative si regeneratoare, precum si efectele anti-algice si anti-inflamatoare a suplimentului nostru Joint Power, Colagen Marin hidrolizat, care se cere a fi folosit cate 2-3 cps/zi, cu 30 min inaintea mesei pe un interval de minim 3 luni fara intrerupere. Dupa varsta de 40 de ani se impun minim doua asemenea cure pe an.

Ganduri bune sa avem!

Articol scris de Adina Cirjan,

Terapeut Biofeedback & Formator de Consilier de Stil de Viata Sanatos

Referinte:

  1. A tumor derived III collagen niche regulates tumor cell dormancy, 2020, Jullie Martino, Anna Rita Nobre, Chandrani Mondrall
  2. Specific Collagen Peptides Improve Bone Mineral Density and Bone Markers in Postmenopausal Women—A Randomized Controlled Study, 2028, Daniel König,Steffen
  3. Oesser, Stephan ScharlaOral Collagen Supplementation: A Systematic Review of Dermatological Applications, 2029, Franchesca D. Choi, Calvin T. Sung, Margit L.W. Juhasz
  4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK482440/
    Cleveland Clinic – Hyaluronic Acid
  5. https://my.clevelandclinic.org/health/articles/22915-hyaluronic-acid
    NCBI – Advantages of Hyaluronic Acid and Its Combination with Other Bioactive Ingredients in Cosmeceuticals
  6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8347214/
    Studiul „Advantages of Hyaluronic Acid and Its Combination with Other Bioactive Ingredients in Cosmeceuticals”, aparut in Molecules. 2021 Aug; 26(15): 4429, Published online 2021 Jul 22. doi: 10.3390/molecules26154429
  7. Studiul „Pharmaceutical-grade Chondroitin sulfate is as effective as celecoxib and superior to placebo in symptomatic knee osteoarthritis: the ChONdroitin versus CElecoxib versus Placebo Trial (CONCEPT).”, publicat in Annals of the Rheumatic Diseases, autori Jean-Yves Reginster, Jean Dudler, Tomasz Blicharski, Karel Pavelka.
  8. https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements-glucosamine/art-20362874
  9. https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-807/glucosamine-sulfate
  10. https://www.emedicinehealth.com/drug-chondroitin_glucosamine_and_methylsulfonylmethane/article_em.htm
  11. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4048982/
  12. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3941844/
  13. https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/glucosamine-sulfate
  14. https://www.medicalnewstoday.com/articles/265748#side-effects
  15. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6190977/
  16. https://www.rheumatologynetwork.com/view/glucosamine-supplements-may-increase-intraocular-pressure
  17. https://www.healthline.com/nutrition/glucosamine#dosage
  18. Gunnars, Kris. “10 Proven Health Benefits of Turmeric and Curcumin.” Healthline, Healthline Media, 7 May 2021, www.healthline.com/nutrition/top-10-evidence-based-health-benefits-of-turmeric, accesat la 4 octombrie 2022;
  19. 2. “Turmeric: Benefits and Nutrition.” Medical News Today, MediLexicon International, www.medicalnewstoday.com/articles/306981#:~:text=29%20calories,6.31%20g%20of%20carbohydrates, accesat la 4 octombrie 2022;
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *