Nutritia constienta in perioada Craciunului

nutritia constienta

Nutritia constienta e un aspect la care trebuie sa fim foarte atenti in perioada aceasta. Pe masura ce frigul se instaleaza, corpul nostru cere caldura si confort. Iarna este un sezon al supelor consistente, ceaiurilor fierbinti si adunarilor in jurul mesei. In mijlocul agitatiei, exista ceva ce noua ne place sa numim o arta a mancatului. Aceasta depaseste simpla nutritie. Este vorba despre adoptarea mancatului constient pentru a hrani nu doar corpul, ci si sufletul.

Prezenta la masa:
Iarna ne indeamna sa ne incetinim. In loc sa ne grabim atunci cand mancam, ofera-ti un moment sa te asezi la masa alaturi de cei dragi, sa respiri si sa fii complet prezent. Angajeaza-ti simturile in experienta mancatului!

Savurarea fiecarei inghitituri:
Ofera-ti placerea de a savura fiecare inghititura. Simte bogatia aromelor de iarna – caldura condimentelor, consistenta legumelor radacinoase si confortul cerealelor sanatoase. Lasa dulciurile sa iti imbie papilele gustative si bucura-te de fiecare inghititura de ciocolata calda de sezon.

Ascultarea corpului:
Mancatul constient implica acordarea atentiei semnalelor corpului tau. Simti foamea adevarata, sau este doar o dorinta de confort? Asculta semnalele corpului si mananca doar in raspuns la o foame reala. In aceasta perioada de sarbatoare este foarte usor sa cazi in extrema neplacuta a fenomenului de overeating. Acest lucru, chiar daca iti ofera satisfactie pe moment, are o multime de efecte neplacute. Printre ele, se numara balonarea, durerile stomacale, indigestia sau chiar toxinfectia alimentara.

Alegeri bogate in nutrienti:
Iarna, umple-ti farfuria cu optiuni bogate in nutrienti. Sistemul nostru imunitar are nevoie de ajutor pentru a ne proteja de gripa si raceli. Asa ca adauga in dieta ta legume cu frunze verzi, fructe de sezon bogate in vitamina C (portocale, clementine, mandarine), verdeturi. Pentru un nivel optim de energie, iti recomandam proteinele, care pot fi din surse animale, dar si vegetale (linte, fasole, soia). Iti recomandam sa citesti acest articol: De unde iti iei proteinele daca nu consumi carne? Nu neglija cerealele, care iti regleaza nivelul de zahar din sange (ovaz, quinoa etc).

Echilibrarea rasfaturilor:
In timp ce bunatatile de iarna sunt tentante, mancatul constient incurajeaza echilibrul. Bucura-te de deserturile tale preferate constient, savurand aromele fara a te supraalimenta. Daca faci acest lucru, o sa ai parte numai de beneficii.

O digestie imbunatatita:
Mancatul incet si savurarea fiecarei inghitituri ajuta la digestie. Corpul tau poate procesa si absorbi mai eficient nutrientii cand ii oferi timpul de care are nevoie.

Gestionarea greutatii sanatoase:
Mancatul constient promoveaza o relatie sanatoasa cu mancarea, reducand probabilitatea supraalimentarii. Acest lucru, la randul sau, sustine o greutate sanatoasa.

Bunastare imbunatatita:
Actul mancatului constient promoveaza un sentiment de recunostinta si multumire. Nu este vorba doar despre ce mananci, ci si despre modul in care te conectezi cu hrana ta, contribuind la bunastarea generala.

Sfaturi practice pentru mancatul constient:

Creeaza un mediu primitor si placut pentru luarea mesei.
Opreste ecranele si concentreaza-te doar asupra mesei tale si a celor din jurul tau.
Ia-ti timp sa mesteci fiecare inghititura temeinic si sa te bucuri de aroma preparatelor.
Recunoaste efortul depus in pregatirea mesei tale.

Noi am creat o gama speciala de suplimente alimentare pentru digestie, care au ca scop fie reglarea tranzitului intestinal, fie refacerea florei intestinale sau care ajuta la regenerarea ficatului. Gasesti pe site produse care contin ananas, ghimbir, papaya sau anghinare. Fiecare produs este creat special pentru a ajuta in diverse probleme ale stomacului. Anghinarea te poate ajuta in protectia biliara, iar ananasul in remodelarea corporala si in arderea grasimilor. Alege-l pe cel care te face sa te simti mai bine si reechilibreaza viata si digestia ta.

Incearca nutritia constienta si ia o pauza. Mancatul constient nu este doar o practica. Este o celebrare a hranei care ofera nu doar nutrienti, ci si bucurie sufletului. Pe masura ce savurezi aromele iernii, lasa fiecare inghititura sa fie o amintire a prezentului si a bucuriei pe care mancatul constient o aduce corpului si sufletului tau.

Articol scris de

Adriana Petrescu, Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *