Galangal – sursa de nutrienti si antioxidanti

Galangal

Galangal (sau Alpinia galangal) este o planta aromatica din familia ghimbirului Zingiberaceae si reprezinta o sursa importanta de antioxidanti, vitamine si minerale. Originara din Asia de Sud-Est, aceasta radacina a fost folosita de secole in medicina traditionala chineza, datorita continutului bogat de polifenoli si fitonutrienti, precum si ca ingredient in bucataria asiatica recunoscuta pentru proprietatile sale culinare si nutritionale.

Radacina de galangal contine vitamina A, vitamina C si fier, precum si fibre dietetice si o cantitate importanta de carbohidrati ce fac ca acest rizom sa ajute la stimularea sistemului imunitar, la ameliorarea durerilor de cap si a disconfortului menstrual, precum si la imbunatatirea digestiei.

Un component important in radacina de Galangal ce lupta impotriva radicalilor liberi este un flavonoid numit galangin ce ajuta la:

  • inhibarea acizilor grasi
  • reducerea contractiilor cardiace
  • reducerea colesterolului si a trigliceridelor.

Un beneficiu important asupra organismului, in consumarea suplimentului Extract de Radacina de Galangal, 400 mg, Life Care® este dat de continutul ridicat de substate antioxidante si fitonutrienti ce ajuta la prevenirea deteriorarii celulelor de catre componentele toxice si radicalii liberi ce intra in organism.

• Sursa puternica de antioxidanti
Radacina de galangal este bogata in polifenoli, un grup de antioxidanti ce contribuie la imbunatatirea memoriei si nivelurilor sanatoase de colesterol si zahar din sange.
Ajuta la mentinerea functiei cardiovasculare si a sanatatii inimii, prin imbunatatirea circulatiei sangelui si mentinerea tensiunii arteriale sanatoase.
• Bogat in fitonutrienti
Rizomii de galangal contin flavonoizi, tanini si compusi fenolici, cu proprietati de reducere a disconfortului articular. Continutul de calciu si potasiu ajuta la mentinerea unei densitati osoase optime.
Protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ, sustine imunitatea organismului si functiile sanatoase ale stomacului si ale aparatului respirator.
• Beneficii pentru sanatatea inimii:
Galangalul poate avea un impact pozitiv asupra sanatatii cardiovasculare, contribuind la mentinerea nivelurilor de colesterol si a tensiunii arteriale in limite normale.

Beneficiile importante ale radacinii de Galangal pentru sanatate :

  • efect puternic antioxidant
  • reda echilibrul gastro-intestinal
  • sustine sanatatea cerebrala
  • consolideaza sistemul imunitar
  • sustine sanatatea cardiovasculara

Galangalul nu este doar o prezenta placuta in bucatarie, ci si un supliment alimentar valoros care adauga beneficii semnificative pentru sanatate.
Prin compozitia sa bogata de antioxidanti, vitamine si minerale, acest supliment alimentar poate sustine sistemul imunitar. In plus, poate contribui la mentinerea sanatatii celulare si la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

Articol scris de,
Daniela Marc – Marketing Specialist

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *