Ouale vopsite, bucate alese de Paste

Pentru cei care sarbatoresc Pastele, perioada premergatoare acestei frumoase sarbatori crestine este insotita de pregatirea unor delicioase preparate traditionale.

Simbol al perioadei, de pe masa imbelsugata nu lipsesc niciodata ouale rosii, o traditie cu o semnificatie religioasa insemnata. Mai mult, decorarea oualor in modele creative care se ridica adesea la nivel de arta a devenit o practica extrem de apreciata in preajma Sarbatorilor Pascale. 

ouale de Paste

Inca din timpuri stravechi, dinaintea evenimentelor biblice care au facut ca ouale rosii sa devina un simbol pascal, oul a fost considerat un simbol al echilibrului, al fecunditatii si al innoirii vietii.

In plus, dincolo de aceste semnificatii, oul este un aliment extrem de valoros din punct de vedere nutritional. El aduna, sub un invelis aparent fragil, o multime de substante extrem de hranitoare pentru organism: proteine, vitaminele A, B2, B6, B12, D, E si K, seleniu, zinc, fier, cupru, lecitina si toti cei 8 acizi grasi esentiali!

Datorita acestor nutrienti, oul se poate lauda cu o serie de beneficii aduse sanatatii, printre care:

  • Un sistem imunitar mai puternic;
  • Energie sanatoasa pentru corp si minte;
  • O activitate cerebrala mai buna si, implicit, o memorie mai puternica;
  • Un risc mai scazut de afectiuni cardiace (anumite substante din continutul oului discompun homocisteina, aminoacidul responsabil de aparitia bolilor de inima);
  • Un sistem muscular mai puternic, fapt datorat continutului proteic, care intretine sanatatea si rezistenta fibrelor musculare;
  • Protejarea vederii odata cu inaintarea in varsta;
  • Un corp mai suplu (valoarea nutritiva a oului induce satietate, ferindu-te de pofta de a „rontai ” chiar si atunci cand nu iti este foame);
  • O piele mai ferma si mai frumoasa.

Metode inedite de vopsire a oualor de Paste

ouale vopsite

Vrei sa incerci metode noi prin care sa le colorezi si sa iti pui creativitatea la incercare? Sau pur si simplu nu doresti sa mai folosesti vopselele chimice din comert?

Noi ti-am pregatit cateva idei originale si inventive prin care poti obtine cele mai speciale si unice oua de Paste. In plus, te sfatuim sa ii implici si pe cei mici in tot procesul, suntem siguri ca ii va incanta.

  • alege ouale cu coaja alba, indeparteaza codul de bare cu ajutorul unei solutii pe baza de otet, apoi decoreaza-le cu crengute, flori si sfoara
  • le poti desena modele personalizate sau mesaje cu ajutorul cariocilor; o idee este sa te folosesti si de alte materiale decorative, cum ar fi palariutele din carton: fa-i oului ochi, gura si nas (poate si o mustata?), apoi pune-i o palarie in „cap”
  • daca vrei un aspect minimalist si modern, le poti colora partial, in mai multe nuante de intensitati diferite
  • vrei oua „imbulinate”? Atunci pune vopsea organica de oua pe o folie cu bule de aer si trece ouale prin ea
  • o alta modalitate este prin tehnica decoupage. Decupeaza modelul dorit de pe servetelele de masa, curata bine suprafata oualor, aplica cu pensula un strat subtire de adeziv special, peste care asezi cu grija prima parte a servetulului (cea cu model). Aplica inca un strat de adeziv, avand grija sa nu rupi servetelul. Daca vrei ca modelul sa fie lucios, poti folosi un lac special pentru protectie. Lasa sa se usuce complet. 

Citeste mai multe despre decorarea oualor de Paste AICI

Sa ne bucuram, asadar, de frumusetea sarbatorilor si a bucatelor traditionale! Sa profitam de aceste momente incarcate de spiritualitate pentru a fi recunoscatori pentru  frumoasa calatorie pe care o numim viata.

Traieste fiecare zi cu fericire in suflet si pe chip!

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *