Condimente care combat inflamatia din corp

Condimentele sunt folosite in medicina traditionala chineza si in cea ayurvedica de mii de ani.  Le utilizam si noi, aproape zilnic, pentru a imbogati gustul mancarii. Daca le consumi regulat, te bucuri de o multime de beneficii, de la accelerarea metabolismului, arderea grasimilor pana la combaterea proceselor inflamatorii din corp.

Alege mereu condimente organice, provenite din surse sigure, nu pe cele procesate, de calitate inferioara.

Iata trei propuneri accesibile pe care sa le incerci:

Piperul negru proaspat macinat

Stiai ca piperul a fost folosit ca moneda de schimb in Antichitate, iar acum este cel mai raspandit condiment din lume? Majoritatea mancarurilor se asezoneaza cu piper pentru un plus de gust si savoare. In plus, piperul are o multime de beneficii pentru sanatatea ta.

Substanta principala pe care o contine, piperinul, creste biovalabilitatea multor alte condimente (si a nutrientilor din fructe si legume), printre care cel mai cunoscut este turmericul. Combinatia de piper negru si turmeric este recunoscuta pentru efectele ei antiinflamatorii, anticancerigene si antivirale. Mai multe poti citi AICI.

Piperinul iti ajuta organismul sa absoarba mai multe vitamine si minerale din alimente, imbunatateste digestia, are rol antibacterian, antioxidant, antiinflamator, combate balonarea si ajuta la arderea grasimilor.

Poti folosi piperul negru pentru condimentarea supelor si ciorbelor, a mancarurilor gatite, in smoothie-uri, chiar si in deserturi usor picante.

Cardamom

Este unul dintre cele mai utilizate condimente in bucataria scandinava. Mai ales ca vine toamna, il poti folosi in preparatele de sezon, ca placinta cu mere sau cu dovleac, bautura calda cu lapte vegetal, mere coapte cu nuci etc.

Cardamomul are un efect antiinflamator puternic, antimicrobian si antispasmodic, normalizeaza nivelul glicemiei din sange si al colesterolului, actioneaza asupra hipertensiunii arteriale, are rol antidepresiv, previne bolile gastro-intestinale (aciditate, flatulenta, balonare, crampe stomacale).

Turmericul (Curcuma longa)

Ceea ce face turmericul atat de valoros este substanta activa predominanta, curcuminul, unul dintre cei mai puternici antioxidanti din natura, cu proprietati antivirale, antiinflamatorii, antifungice, antibacteriale, antimutagene si anticancerigene.

Turmericul intareste sistemul imunitar, regleaza digestia, protejeaza ficatul, trateaza osteoartrita si artrita reumatoidala, contribuie la prevenirea aparitiei bolii Alzheimer, reduce colesterolul si este recunoscut mai ales pentru efectul antiiflamator puternic.

Il poti adauga in cantitati mici in smoothie-uri, salate, orez, sosul pentru paste, omleta din tofu, cartofi. Descopera AICI cum sa prepari laptele auriu, o bautura naturala, cu efecte miraculoase.

Alte alimente care combat procesele inflamatorii din organism: peste gras (somon, hering, macrou, ansoa, sardine), ceai verde, fructe de padure (afine, mure, zmeura, merisoare, capsuni), ulei de masline extravirgin, apa cu lamaie, spanac, kale, broccoli, ulei de avocado, usturoi, scortisoara, ghimbir, ardei iute, cereale integrale.

Life Impulse® TurmeriCool are o proportie de 95% de curcumin, extractul PUR din turmeric si piperinul, un extras de piper negru care ajuta la asimilarea curcuminului in sange. Este eficient in cazul afectiunilor hepatice, pulmonare, renale sau digestive.

Curcuminul este totodata studiat pentru proprietatile sale de a imbunatati semnificativ functia endoteliala, care contribuie la reglarea tensiunii arteriale si coagularea sangelui, contribuie la purificarea sangelui si mentine sanatatea cardiovasculara.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *