Tu ce planuri pentru succes ai in noul an?

Decembrie a venit cu pasi repezi si, asa cum ne-am obisnuit, este vremea sa privim inapoi la cele petrecute in anul care sta sa se incheie si sa cantarim atat reusitele, cat  si momentele mai putin bune, sa tragem concluzii si sa ne pregatim pentru un nou an cu multe impliniri.

shutterstock_294174887

Daca esti antreprenor si ai decis sa preiei complet fraiele succesului tau, administrandu-ti toate resursele in asa fel incat sa-ti atingi obiectivele stabilite, atunci acest articol este pentru tine.

Chiar daca nu esti antreprenor, cu siguranta vei gasi aici idei si recomandari pe care le poti folosi cu succes in viata ta profesionala.

Inainte de toate, tinteste sus!

Chiar daca esti la inceput de drum, chiar daca poate ca cei din jur iti spun ca ideea ta este cel putin indrazneata, ai puterea sa crezi cu tarie in valoarea ei si in faptul ca ai calitatile necesare pentru a reusi.

Un antreprenor de succes este cel care crede in viziunea sa si care isi asuma riscuri calculate, atunci cand ceilalti poate ca ar ezita.

Nu ai o afacere, dar ocupi sau iti doresti un post important la locul de munca? Vino cu idei noi, ai curajul sa propui schimbari care contribuie la dezvoltarea echipei si a business-ului, si vei avea numai de castigat – in primul rand, incredere in fortele proprii si satisfactia reusitei, dar si beneficii din partea echipei.

Dezvolta-ti reteaua de oameni cheie.

Pe parcursul calatoriei tale, vei avea nevoie de sprijin, specialisti si parteneri care sa te ajute sa construiesti afacerea pe care ti-o doresti. O retea profesionala consistenta este la fel de utila si pentru un antreprenor, si pentru orice persoana ce isi doreste performante remarcabile in viata sa profesionala.

Fa-ti un plan pentru „noroc” si unul pentru „ghinion”.

Avem obiceiul de a spune ca „am avut noroc” atunci cand ceva iese asa cum am planuit sau ca „am avut ghinion” daca nu am reusit sa obtinem ceea ce ne-am propus.

Adevarul e ca in spatele norocului sta multa, multa munca si abilitatea de transforma oportunitatile in succes. Iar ghinionul apare in peisaj atunci cand planul nu a dat roade.

Dar asta nu inseamna ca ai esuat – priveste un astfel de moment ca pe o noua sansa de a construi un plan mai bun sau a pune in aplicare planul B.

Produsul este extrem de important, insa distributia sa este cheia succcesului.

 Un produs sau un serviciu excelent este, fara doar si poate, necesar pentru succes. Insa acesta nu are nicio putere daca nu devine accesibil pentru cei pentru care a fost creat.

De la un produs de ingrijire la un curs de dezvoltare personala/ profesionala, este crucial ca acesta sa ajunga in mainile/ in fata consumatorilor pentru a fi achizitionat.

Cel mai puternic factor al succesului este stima de sine: sa crezi ca ai abilitatile necesare, sa crezi ca meriti sa reusesti si sa crezi ca vei reusi!

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *