Devino o persoana norocoasa!

Cat de des ti s-a intamplat sa discuti cu cineva apropiat si, povestindu-i despre cea mai recenta intamplare, sa incepi cu „Am avut mare noroc ca…”? Sau poate ca ai un prieten care este renumit in grupul vostru apropiat pentru faptul ca este un tip tare norocos. Ne-am obisnuit sa privim norocul ca pe ceva care vine dintr-un loc nestiut de nimeni, care se intampla in mod neasteptat si exact la momentul potrivit. Cu toate acestea, specialistii au decis sa reziste seductiei norocului si sa despice firul in patru pentru a descoperi care este secretul sau.

48375369 - portrait of a cheerful woman with crossed fingers looking away isolated on a white backgroundNorocosi vs Ghinionisti

Profesorul si cercetatorul britanic Richard Wiseman au studiat rolul pe care il joaca norocul in viata oamenilor. Prima sa descoperire este aceea ca persoanele norocoase au o fire mai extrovertita decat cei care se considera ghinionisti. Oamenii norocosi sunt sociabili, zambesc mai des si obisnuiesc sa mentina mai mult contactul vizual cu cei cu care interactioneaza. Aceste caracteristici sunt cele care favorizeaza aparitia norocului – persoanele norocoase se conecteaza mai usor cu cei din jur, ceea ce le creeaza mai multe oportunitati.

De asemenea, norocosii au o atitudine generala mai relaxata, in timp ce ghinionistii sunt mai incordati si mai anxiosi. In timp ce anxietatea poate stimula capacitatea de concentrare pe lucrul care a declansat-o, ea ii impiedica pe oameni sa vada si alte oportunitati ce exista in jur.

Si, nu in ultimul rand, cei norocosi sunt mai deschisi catre noi experiente. Ei iubesc sa intalneasca oameni noi, sa calatoreasca catre destinatii noi si sa exploreze culturile intalnite acolo, creandu-se astfel o multime de oportunitati ce se pot concretiza in intamplari norocoase.

Cum sa atragi norocul in viata ta:

  1. Fii deschis catre alternative. Iti faci planuri si iti stabilesti obiective si este minunat sentimentul pe care il ai cand ele se implinesc. Cu toate acestea, exista situatii in care, pe parcurs, apar oportunitati ce pot duce la rezultate chiar mai bune in raport cu planul initial. Observa-le si foloseste-le in avantajul tau!
  2. Fii pozitiv. Intotdeauna exista o parte buna a paharului, chair si atunci cand pare ca ai ajuns in fata unui esec. Ai ocazia de a invata lucruri noi prin prisma propriei experiente si, de asemenea, ai ocazia de a pune la cale un plan si mai bun.
  3. Iesi din zona de confort. Este firesc sa simti o usoara teama atunci cand faci ceva ce nu se incadreaza in rutina zilnica. Oamenii norocosi stiu ca si teama (inclusiv teama de ridicol) este fireasca atunci cand incearca ceva nou, insa merg inainte convinsi ca aceasta este o parte necesara a drumului catre fericire si succes.

Tu ce ai facut neobisnuit astazi?

Articol scris de,
Valentina Ciobanu – Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *