Fii in echilibru cu tine – sfaturi pas cu pas

Fii in echilibru cu tine! E mai mult decat un concept, este un stil de viata. Daca il adopti, o sa iti aduca o stare de bine constanta, mai putin (sau chiar deloc) stres, te va invata cum sa fii multumita si recunoscatoare si nu numai.

Acest echilibru este o legatura intre mintea si corpul tau, care se rasfrange asupra tuturor aspectelor vietii tale, atat personale, cat si profesionale.

De ce este important sa fim in echilibru cu noi insine?

Persoanele care nu au un echilibru intre viata profesionala si viata privata se confrunta adesea cu un stres suplimentar. Stresul este legat de probleme de sanatate mintala, cum ar fi anxietatea, depresia, dar si problemele de sanatate fizica, cum ar fi aparitia anumitor dureri si oboseala.

Iti recomandam sa citesti articolele noastre de blog, in care vei gasi informatii valoroase despre cum poti sa combati stresul:

Anxietate si stres? Iata ce suplimente naturale te pot ajuta!

Ashwagandha, adaptogenul care lupta impotriva stresului

Cum sa invingi stresul in afaceri si sa dezvolti relatii de succes

Stresul scade capacitatea de functionare a sistemului nervos si imunitar si poate da stari de irascibilitate, probleme de memorare si concentrare, tulburari de somn precum insomnii, scaderea increderii in sine sau tendinta de a consuma alimente in exces.

Toate aceste simptome neplacute pot fi prevenite sau combatute cu suplimente naturale antistres precum valeriana, rhodiola rosea, noni, melatonina sau schizandra. Le gasesti pe toate pe site-ul nostru, AICI.

Modalitati prin care sa fii in echilibru cu tine

In mod ideal, pentru a mentine echilibrul, trebuie sa avem timp pentru: lucruri pe care trebuie sa le facem si lucruri pe care vrem sa le facem, de lucruri care ne obosesc si lucruri care ne hranesc.

De asemenea, trebuie sa ne alocam suficient timp pentru somn, relatii cu familia, prietenii, colegii de munca, exercitii fizice, mese sanatoase si alte activitati si hobby-uri, astfel incat sa nu ne inecam doar in munca si treburi.

In ceea ce priveste somnul, exista o multime de studii care demonstreaza legatura dintre un somn odihnitor si o calitate a vietii crescuta (tonus fizic si psihic, diminuarea stresului si chiar intatirea imunitatii).

Pentru un somn de nota 10, noi iti recomandam Sleep&Calm. Este un suc cu melatonina si visine, care contribuie la atenuarea tulburarilor de somn si la reducerea timpului necesar pentru a adormi.

Melatonina, ingredientul principal al sucului Sleep&Calm, este considerata a fi noua serotonina, substanta a fericirii si a bunei dispozitii.

Cum arata mentinerea echilibrului?

Mentinerea echilibrului arata diferit pentru fiecare persoana in parte. Fiecare are nevoi diferite de echilibru, diferite variabile care functioneaza in viata lor, diferite niveluri de toleranta la dezechilibru si diferite resurse disponibile.

Cum iti gasesti echilibrul?

Elementele din viata care necesita cel mai mult echilibrare pot fi impartite in doua categorii: interne si externe. Adesea, oamenii se concentreaza pe una mai mult decat pe cealalta.

De exemplu, poti descoperi ca te concentrezi pe lucruri externe, cum ar fi munca, relatiile si activitatile sociale si ca acorzi foarte putina atentie la ceea ce se intampla in interiorul inimii si mintii tale.

Pe de alta parte, s-ar putea sa descoperi ca petreci atat de mult timp reflectand asupra propriei persoane, incat uneori pierzi experienta de a trai. Iata cateva sfaturi utile despre cum sa iti prioritizezi elementele si categoriile starii tale de bine:

  • Minte: sa te provoci intelectual, dar si sa creezi oportunitati pentru ca mintea ta sa se odihneasca
  • Inima: sa oferi, dar si sa primesti dragoste, atentie si ingrijire
  • Sanatate: mancatul, bautul, exercitiile fizice adecvate, dar si timp pentru odihna.

Cum stii ca viata ta este dezechilibrata?

Este foarte important sa acorzi atentie semnelor de epuizare. Burnout-ul rezulta din lucruri precum stresul cronic, perfectionismul, nemultumirea fata de jobul sau relatiile tale si, in general, pur si simplu pentru ca nu iti iei suficient timp liber de la programul tau incarcat.

Semnele de epuizare includ:

  • Distantarea emotionala de oamenii din jurul tau
  • Epuizare (fizica sau emotionala)
  • Te simti iritata, enervata, furioasa sau trista, uneori fara niciun motiv
  • Senzatie de amorteala a membrelor
  • Dureri de cap sau de stomac
  • Performanta redusa.

Fii in echilibru cu tine! TOP 3 strategii care dau rezultate!

1. Ia o pauza!

Da, starea ta de bine incepe atunci cand spui STOP obiceiurilor nesanatoase si incepi sa te pui pe tine pe primul plan. Cercetarile arata ca pauzele de la munca si chiar de la angajamentele personale ajuta la alimentarea cu energie si promoveaza bunastaria.

Este benefic sa iti acorzi zile de sanatate mintala si sa te relaxezi. Chiar si cinci minute de pauza in timpul zilei sunt importante. Asculta muzica, vizioneaza un videoclip amuzant sau pur si simplu relaxeaza-te cu ochii inchisi. Toate acestea te pot ajuta sa iti restabilesti echilibrul.

Gandeste-te la toate lucrurile pe care le ai in plan. Pe care vrei sa le faci si pe care trebuie sa le faci? Analizand, s-ar putea sa descoperi ca a-ti spune „NU” tie, dar mai ales altora, este o provocare.

A spune „NU” de dragul bunastarii tale este o reflectare a inteligentei emotionale (EQ). Asa ca, ia pauze, invata sa spui nu atunci cand este cazul, si prioritizeaza-te!

2. Invata sa faci fata stresului

Exista cateva strategii pe care le poti practica zilnic pentru a nu-ti pierde echilibrul sau pentru a gestiona stresul atunci cand esti deja dezechilibrata. Unii pasi eficienti includ:

  • Delegarea sarcinilor
  • Renuntarea la perfectionism
  • Practicarea atentiei, a respiratiei profunde si/sau a meditatiei.

Toate aceste practici se regasesc in conceptul de mindfulness, despre care am scris mai mult pe blog, in articolele:

Mindfulness – nu trai in trecut si nu iti proiecta viitorul, traieste prezentul ca sa fii fericit!

Mindfulness: 4 exercitii pe care le poti face acasa

Aceste strategii te pot ajuta sa iti mentii echilibrul emotional intern, precum si cel extern. Ca adjuvant, iti recomandam sa incerci suplimentele noastre alimentare, din plante, cu efect antistres si adaptogen.

Antistres, cu fruct de Noni BIO

Ajuta la diminuarea naturala a efectelor negative cauzate de stresul oxidativ si fizic. De asemenea, acest fruct are un rol important in reglarea somnului si combaterea depresiei si anxietatii, in plus este bogat in antioxidanti.

Fructul Noni este unul din cei mai puternici antioxidanti, cu rol important in eliminarea din organism a toxinelor precum si a radicalilor liberi, care incetinesc activitatea normala a celulelor noastre. Astfel, acesta sporeste regenerarea celulara si mentine tineretea sistemului nervos.

Relaxant, cu extract de Valeriana BIO – Reduce stresul

Bogata in ulei volatil, acid cafeic, acid clorogenic, substante terpenoide, flavonoizi, taninuri si multe alte substante importante organismului uman, valeriana poate avea proprietati sedative asupra sistemului cardiac.

Datorita efectelor sale eficiente de relaxare si diminuare a stresului fizic, extractul de valeriana poate ajuta la ameliorarea anxietatii si a insomniei.

Schizandra BIO, Energizant – tonic general

Schizandra este un tonic antioxidant general, care energizeaza celulele organismului. In plus, extractul din acest fruct ajuta organismul sa faca fata stresului fizic, psihic si imunitar, si poate creste performanta sexuala.

Fructele de schizandra sunt recunoscute si pentru proprietatile lor de calmant si antidepresiv natural. Acestea stimuleaza productia de serotonina in organism, cunoscuta si ca „substanta fericirii”.

Rhodiola Rosea – adaptogen

Rhodiola Rosea este o planta cu efect adaptogen. Poate creste capacitatea de adaptare a organismului la stresul de diferite tipuri: intelectual, fizic, psihic, termic, lipsa de somn.

Poate reduce actiunea enzimei monoaminoxidaza si catecol-O-metiltransferaza care degradeaza actiunea serotoninei si a dopaminei. Planta poate fi eficienta in starile depresive, pentru relaxarea organismului si refacerea bunei dispozitii. Consumul regulat poate induce o capacitate crescuta a organismului de a face fata factorilor stresanti.

3. Ai grija de sanatatea ta fizica

Studiile arata ca somnul, alimentatia si exercitiile fizice joaca un rol important in sanatatea si bunastarea noastra mintala. Regimurile de exercitii fizice ar trebui sa fie realizabile si realiste.

Incearca sa nu restrictionezi anumite alimente pentru a te „pedepsi” ca nu ai indeplinit un anumit obiectiv de fitness. Apreciaza dieta pe care o adopti si incearca sa o extinzi pentru a include cat mai multe fructe si legume.

Nu uita, exercitiul fizic nu trebuie sa fie riguros. Ceva la fel de simplu precum mersul zilnic in jurul blocului poate conta ca exercitiu fizic si pentru starea ta de bine.

Iti recomandam sa accesezi platforma Healthy Club+, unde gasesti sfaturi de la nutritionisti, antrenori personali, dar si clase de sport (yoga, pilates, fitness, zumba si cardio). Descopera abonamentele disponibile AICI.

Iti recomandam sa citesti si articolul de blog 3 scuze ca sa nu faci sport si cum sa le invingi.

Descopera NOUA gama EQUILIBRIUM, cu produse certificate pe baza de Aloe Vera

Mind & Body in EQUILIBRIUM
Mintea si corpul nostru sunt interconectate si impreuna functioneaza extraordinar.

Experimenteaza puterea naturii cu NOUA gama EQUILIBRIUM!
Produse organice ce contin cele mai bune ingrediente naturale pentru o ingrijire zilnica ce iti va aduce echilibrul dintre minte si corp.

Formulele au la baza Aloe Vera cunoscuta pentru proprietatile sale vindecatoare si calmante. Concepute pentru a va oferi o experienta complet naturala, hranitoare, care va va lasa pielea moale, hidratata si intinerita.

Gasesti toate produsele pe site-ul nostru, AICI.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Content Marketing Specialist

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *