5 motive pentru care te schimbi atunci cand iubesti!

Iubirea e unul dintre cele mai frumoase sentimente pe care le putem avea. Atunci cand iubim si suntem iubiti, viata noastra se schimba, suntem fericiti, mai optimisti si invatam sa ne bucuram de micile placeri ale vietii.

Lorraine Hansberry spunea ca: Exista intotdeauna ceva de iubit. Si daca nu ai invatat asta, inseamna ca nu ai invatat nimic. O relatie fericita ne ajuta sa devenim mai buni pentru ca iubirea schimba modul in care gandesti, te simti si actionezi. Iubirea te face un om mai bun si mai fericit!

pexels-photo-41073(1)1. Iubirea schimba modul in care te simti

Atunci cand esti indragostit, creste semnificativ nivelul dopaminei – hormonul responsabil cu starea de bine, placere, dorinta si euforie. Studiile au demonstrat ca oamenii care au o relatie fericita traiesc mai mult, sunt mai fericiti si au o stare de sanatate mai buna.

Atunci cand iubesti, ai mai multa incredere in tine, zambesti mai mult si ai tendinta sa vezi numai lucrurile bune care se intampla in jurul tau.

2. Iubirea te face o persoana pozitiva

Atunci cand esti indragostit, vezi lumea cu alti ochi – si nu este doar un mit. Nivelul de hormoni care iti dau o stare de bine si fericire creste, iar tu vei fi mai optimist si nu vei pune accent pe lucrurile negative.

Un studiu realizat in Londra a demonstrat ca persoanele indragostite sunt mai putin critice si sceptice cu privire la partener deoarece partile din creier responsabile cu judecata, frica si emotiile negative se dezactiveaza.

3. Iubirea iti ofera stabilitate si echilibru

Cand te afli intr-o relatie fericita si stabila, te maturizezi si incepi sa te gandesti la viitor. Nu vei mai lua decizii impulsive si vei avea cu cine sa te sfatuiesti in privinta celor majore. In relatiile fericite, partenerii sunt mai putin stresati atat acasa, cat si la locul de munca.

Simplul fapt ca tii persoana iubita de mana sau o imbratisezi te relaxeaza, iti scade presiunea sangelui si iti poate imbunatati sanatatea pe termen lung.

shutterstock_2929340304. Atunci cand iubesti inveti lucruri noi

De obicei, ne alegem parteneri cu care avem lucruri si preferinte in comun. Fiecare persoana este unica, asa ca ai sanse mari sa incepi niste cursuri de dans, sa mergi la sala sau sa urci pe munte, daca asta este pasiunea partenerului tau.

Atunci cand iubesti, iti doresti sa cunosti cat mai bine persoana iubita si sa faceti impreuna lucrurile care ii plac si viceversa. Experientele noi te ajuta sa te dezvolti si sa iesi din zona de confort.

5. Vei fi mai fericit si implinit

Este normal ca atunci cand iubesti si esti iubit sa fii fericit si lumea sa ti se para mai buna. Viata alaturi de un partener este mai implinita: ai pe cineva care sa te sustina, cu care sa sarbatoresti reusitele si care sa te consoleze cand ceva nu a mers bine, ai cu cine sa pierzi timpul uitandu-te la filme sau sa mergi intr-o escapada la sfarsitul saptamanii.

In plus, micile atentii pe care le primesti din partea celui iubit iti fac ziua mai buna. Atunci cand esti iubit, devii determinat sa obtii cat mai multe, vei dori sa fii mai bun si sa iti atingi potentialul maxim.

Cel mai frumos dintre toate lucrurile in viata este sa intalnesti o alta fiinta umana alaturi de care sa iti petreci viata. Iubirea dintre doua persoane este cel mai minunat lucru. Dragostea nu poate fi gasita daca o cauti in disperare sau daca iti doresti si te rogi sa o ai. Este vorba despre un accident divin si cel mai minunat lucru al vietii. – Sir Hugh Walpole

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

 

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *