Calitatile unui antreprenor de succes

Nimeni nu se naste antreprenor – oricine poate invata cum sa isi conduca propria afacere. Cu toate acestea, exista cateva calitati care te ajuta in drumul spre succes. Un antreprenor trebuie sa aiba in primul rand viziune, sa fie determinat, sa invete din greseli, sa nu renunte atunci cand afacerea pare sa nu functioneze si cel mai important – sa iubeasca ceea ce face.
Iata care sunt 5 calitati pe care oricare antreprenor trebuie sa le aiba ca sa isi transforme visul in realitate:

Businessman Relaxing on Office Chair at Beach1. Are viziune

Saltul de la angajat la antreprenor se face datorita viziunii si determinarii de a o materializa. Atunci cand ai o idee inovativa, si vrei sa o transformi intr-o afacere, vei avea curajul sa faci pasul spre viata de antreprenor.

E posibil ca viziunea ta sa nu fie impartasita de toti cei cu care lucrezi, de aceea e important, mai ales la inceput, sa iti formezi o echipa cu valori comune, formata din oameni care cred in afacerea ta si iti inteleg viziunea.

2. Ambitie, perseverenta si determinare

In orice domeniu, ca sa reusesti trebuie sa ai ambitie. Nu trebuie sa te lasi descurajat de momentele grele prin care cu siguranta vei trece, mai ales la inceputul vietii de antreprenor.

Oricare antreprenor de succes are perseverenta si determinarea necesare sa treaca peste orice obstacol si sa nu renunte la visul lui. Fa intotdeauna tot ce iti sta in putinta si nu renunta la afacerea ta atunci cand intervine un obstacol.

3. Ia decizii rapide si eficiente

Mai ales la inceput, antreprenorul este implicat in tot ce inseamna business. Mai tarziu, dupa ce afacerea incepe sa aiba succes, e esential ca el sa stie cum sa delege responsabilitatile membrilor echipei sale, pentru ca fiecare domeniu de activitate sa fie condus de un specialist.

Pana atunci, este normal ca antreprenorul sa se implice in totalitate in afacere si sa se asigure ca viziunea lui este respectata. Pentru asta, trebuie sa fie capabil sa ia decizii pe moment, de multe ori in conditii de stres si nesiguranta. Antreprenoriatul presupune riscuri, iar tu trebuie sa fii gata sa ti le asumi.

27035886 - happy business woman showing clock4. Este creativ si rezolva cu rapiditate problemele

Un antreprenor trebuie sa vina cu solutii, nu sa ridice probleme. O persoana care are o viziune si ambitia de a reusi, poate vedea rezolvarea acolo unde ceilalti membri ai echipei nu o fac. Un antreprenor bun este creativ si stie cum sa profite de toate oportunitatile care ii apar in cale. Datorita capacitatilor lui de leadership, va vedea solutii acolo unde ceilalti vad numai probleme.

5. Cunoaste domeniul de activitate si e optimist

Este necesar ca antreprenorul abia pornit la drum sa cunoasca foarte bine domeniul in care va activa. Daca incepi o afacere fara sa ii stii bazele, te vei lovi de situatii pe care nu vei sti sa le gestionezi sau vei inregistra pierderi materiale.

Pentru a obtine succesul dorit, este esential sa gandesti mereu pozitiv si sa nu renunti atunci cand intampini un obstacol. Foarte multi oameni isi doresc sa isi inceapa propria afacere, dar nu o fac pentru ca se gandesc ca se gandesc la pierderi, nu la profit.

De ce sa pornesti la drum cu ganduri negative? Fii pozitiv, ai incredere in tine si gaseste-ti curajul sa devii ANTREPRENOR.

Afla ce presupune calatoria antreprenorului de la STII la AI spre DEVII din cartea Start in antreprenoriat, a lui Cristian Onetiu, antreprenor cu o experienta de peste 15 ani, co-fondator Life Care®, prezent in TOP 500 Forbes. Experimenteaza o carte speciala! O carte pentru antreprenori, nu despre antreprenori.

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *