Cum sa iti regasesti echilibrul interior

Profita de vremea frumoasa de afara si incepe sa faci o schimbare pozitiva in viata ta. Daca vrei sa te simti relaxata, linistita si implinita, practica cel putin una dintre activitatile urmatoare. Cu siguranta te vor ajuta sa te deconectezi de la rutina zilnica si sa iti regasesti echilibrul interior. Nu mai sta pe ganduri si schimba-ti viata incepand de acum.

dreamstime_m_60429750Conecteaza-te cu natura

Bucura-te din plin de primavara si scapa de aglomeratia din oras. Mergi intr-o drumetie cu prietenii, petrece un sfarsit de saptamana la o cabana sau acorda-ti timp sa stai pe o banca in parc si sa observi copacii si pasarile. Incearca sa te deconectezi de la stresul cotidian – asa iti vei reincarca bateriile si vei fi mai binedispusa.

Mediteaza

Chiar daca la inceput nu va fi usor, cu timpul vei invata sa meditezi si sa indepartezi stresul din viata ta. Fa din meditatie o rutina zilnica – asaza-te intr-o pozitie confortabila (lotus), relaxeaza-ti muschii, inchide ochii, inspira si expira incet. Incearca sa iti golesti mintea de gandurile negative – ajuta-te de o mantra, o expresie pe care sa o repeti in gand si care te ajuta sa te concentrezi (exemplu: Sunt relaxata. sau Inspir, expir.)

Socializeaza si invata lucruri noi

Stiai ca oamenii care comunica fata in fata sunt mai fericiti decat cei care interactioneaza in mediul online? Petrece cat mai mult timp alaturi de cei dragi, iesi in oras cu prietenii si nu spune NU atunci cand vine vorba sa cunosti persoane noi. Iesi din zona de confort – ai o pasiune pe care iti e teama sa o transformi intr-un hobby sau chiar mai mult? Uita de insecuritati si fa ceea ce te face fericit.

Fa miscare in fiecare zi

Vrei sa reintri in forma si sa te simti mai bine in corpul tau? Acum e momentul potrivit sa iti recapeti energia si sa te eliberezi de stres. Indiferent daca e vorba de jogging, mers la sala, inot, pilates sau yoga, exercitiile fizice te ajuta sa ai o stare generala de bine, sa previi bolile si sa-ti mentii greutatea in limite normale.

Invata sa te apreciezi

Nu asculta parerile rautacioase ale celor din jur. La randul tau, nu ii judeca pe ceilalti si incearca sa gandesti pozitiv. Ca sa iti gasesti echilibrul in viata, e necesar sa te accepti exact asa cum esti, sa iti apreciezi calitatile si sa iti cunosti defectele. Numai daca te iubesti pe tine insati poti obtine fericirea in viata.

O zi in care nu ai ras este o zi pierduta.Charlie Chaplin

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *