Cum sa mananci sanatos in vacanta

Deja ti-ai planificat vacanta si te gandesti numai la soare si distractie? Lasa toate grijile acasa si bucura-te din plin de zilele libere. Totusi, ai grija sa nu exagerezi cu tentatiile culinare. Daca nu vrei sa te intorci din vacanta cu cateva kilograme bune in plus, respecta sfaturile noastre.

Nu spune nimeni sa nu iti satisfaci poftele sau sa mananci doar salate, dar tine minte ca trebuie sa iti respecti corpul si sa ii oferi ce e mai bun – chiar daca e vacanta!

pexels-photo-390403Tine mereu la indemana o gustare sanatoasa

Fie ca e vorba de o punguta cu migdale, mix de nuci si seminte sau un fruct, asa vei sta departe de caloriile si zaharurile din chipsuri, covrigi sau produsele de patiserie.

Ai ajuns la destinatie? Mergi intr-un supermarket

Cauta un magazin aproape de hotelul in care stai si aprovizioneaza-te cu fructe proaspete si alte alimente sanatoase. Incearca sa nu consumi produsele din mini-bar pentru ca dulciurile au multe calorii, iar bauturile alcoolice te deshidrateaza si iti cresc pofta de mancare.

Micul-dejun trebuie sa fie cea mai copioasa masa a zilei

Mananca fructe, salata, cereale integrale, oua, fulgi de ovaz cu lapte, legume verzi fructe de mare sau carne de pui la gratar. Bea un pahar cu suc natural de portocale. Nu uita ca trebuie sa mananci putin si des!

pexels-photo-107999Restaurant sau fast-food?

Daca vrei sa mananci sanatos, alege restaurantul. Cauta acele localuri in care se folosesc produse locale, proaspete. Daca ai pofta de un preparat traditional care nu e tocmai sanatos, satiface-ti pofta o singura data, de preferat in prima parte a zilei, pentru ca organismul tau sa aiba timp sa digere pana seara.

Nu exagera cu bufetul suedez

Stiu ca este tentant sa ai la dispozitie tot felul de preparate delicioase. Dar, gandeste-te ca daca vei manca mai mult decat ai nevoie, te vei simti balonata, indispusa sau poti avea dureri de stomac. Nu lasa mancatul in exces sa iti strice vacanta. Mananca echilibrat si sanatos. Evita produsele prajite si dulciurile. Alege preparatele pe gratar, supele, salatele si bea multa apa.

Fa miscare!

Vacanta nu inseamna numai drumul de la hotel pana pe plaja si viceversa. Plimba-te, inoata, mergi la aerobic, sari cu parapanta, urca pe munte. Iesi din zona de confort si incearca lucruri noi – cu siguranta te vei simti mai bine!

Tu ce alegeri sanatoase ai facut azi?

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *