Aroma verii, vanilia!

Ti s-a intamplat vreodata ca o anumita aroma sa-ti trezeasca instant o amintire pe care o credeai uitata, sau sa-ti aduca inapoi, pentru cateva secunde, anii de copilarie? Aromele placute, care pot umbla in sertarele cu amintiri frumoase iti aduc senzatii nepretuite. Se spune ca mirosul este cel mai puternic simt, interiorul nasului fiind singura legatura directa a sistemului nervos central cu lumea exterioara.

vanilia

De ce este mirosul atat de puternic? Orice miros detectat de neuronii olfactivi genereaza un impuls care ajunge la creier, in zona numita bulbul olfactiv. Acesta proceseaza semnalul si transmite informatia catre sistemul limbic, structura creierului care controleaza memoria, starile de dispozitiile, emotiile si comportamentul. De aceea, mirosul nu este numai capabil sa activeze spontan amintiri, ci si o cale de acces catre stari interioare de liniste, armonie si fericire, cu ajutorul aromelor care pot stimula starea dorita.

Vanilia ocupa un loc privilegiat in randul aromelor care contribuie la experiente si amintiri placute. Tocmai de aceea se bucura de o folosire vasta in industria de parfumerie, industria cosmetica, aromaterapie, gastronomie si chiar in randul suplimentelor alimentare. Vanilia provine de la o specie aparte de orhidee, originara din Mexic si Guatemala, iar primele informatii privind consumul de vanilie in Europa dateaza de la inceputul secolului al XVI-lea. Astazi, trei sferturi din productia de vanilie din lume provine din plantele de vanilie din Madagascar si insula Reunion si poarta numele de vanilie de Bourbon, iar un sfert vine din Mexic si Tahiti, aceasta fiind considerata cea mai fina si cu cea mai intensa aroma.

Vanilia este al doilea cel mai scump condiment din lume, dupa sofran, iar acest lucru se datoreaza procesului complex in urma caruia este obtinuta. Florile sale traiesc numai o zi, iar polenizarea poate fi realizata numai de pasarile colibri si de o anumita specie de albine din America Centrala. Capsulele de vanilie sunt culese atunci cand acestea sunt inca crude, fiind apoi scufundate in apa fiarta si lasate la uscat timp de aproximativ 6 luni.

Insa mirosul inconfundabil si gustul aromat nu sunt singurele sale punct forte! Vanilia diminueaza afectiunile cardiace, intareste sistemul imunitar, arde coloriile si ajuta astfel la pierderea klogramelor in plus. De asemenea, alunga stresul si are chiar efect afrodisiac!

Bucura-te de beneficiile vaniliei in fiecare zi, cu Life Impulse Form Shake cu aroma de vanilie, care iti ofera o masa echilibrata, cu aroma de desert! Amesteca 5 lingurite de (50g) cu 200 ml de lichid la alegere, adauga fructe si condimente (de exemplu, scortisoara) dupa preferinte si savureaza o portie generoasa de vitamine si nutrienti, insa cu putine calorii!

Traieste viata din plin si bucura-te de experiente cu aroma delicioasa!

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *