Vorba dulce mult aduce!

Ti s-a intamplat vreodata ca un gest frumos sau o vorba buna sa-ti insenineze ziua exact atunci cand aveai mai multa nevoie de acest lucru? Fara indoiala ca te-ai simtit minunat in acel moment, dar primii castigati sunt, intotdeauna, cei care ofera bucurie. De aceea, nu-ti fie teama sa fii bun cu cei din jur – atunci cand imparti energie pozitiva, toata lumea are de castigat.

46fd91a4-480e-4e2e-92b7-e85331b22264

 

Iata 4 motive ca sa daruim bunatate si bucurie in fiecare zi:

Ne vine natural, in perfect acord cu valorile si principiile pe care ni le insufla familia, scoala, societatea, cultura sau religia inca din primii ani de viata. Mai mult decat atat, exista unele studii ce arata chiar ca bunatatea este in ADN-ul nostru! Unele persoane poseda receptori speciali pentru oxitocina si vasopresin, doi hormoni asociati cu generozitatea si bunatatea.

Sunt cheile pentru o viata mai lunga. Energia pozitiva este unul dintre catalizatorii care prelungesc viata. Atunci cand facem un bine sau cand luptam pentru o cauza nobila, sanatatea noastra are de castigat. Experimente realizate peste ocean au aratat faptul ca si persoanele in varsta, si cele care traiesc cu boli cronice si care s-au implicat in proiecte de voluntariat au vazut o imbunatatire a sanatatii.

Ne aduce fericire. Un zambet atrage un alt zambet, iar o vorba buna atrage alte vorbe bune. Suntem fericiti atunci cand daruim fericire. Vestea buna este aceea ca fericirea este infinita: avem fericire infinita de daruit si, desigur, fericire infinita de primit, precum si nenumarate cai prin care putem aduce aceasta magie in viata noastra si a celor din jur.

Mai putin stres. Atunci cand ne aratam compasiunea fata de ceilalti sau cand le oferim o mana de ajutor, creierul secreta endorfina si serotonina, hormoni care indeparteaza stresul si ne deconecteaza de grijile care pare ca preiau uneori controlul asupra vietilor noastre.

Ce ti-ai propus sa faci astazi? Adauga pe lista un zambet daruit cuiva si bucura-te de magie!

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *