Efectele minunate ale uleiului de cocos!

Cine ar putea rezista unui peisaj exotic cu plaje fine si palmieri inalti, plini de nuci de cocos delicioase, fara sa fie fermecat? Daca, insa, o excursie catre un astfel de loc vrajit nu este la indemana oricui, nucile de cocos pot deveni usor o parte a vietii noastre de zi cu zi.

Asta pentru ca ciudatele fructe contin nutrienti cu efecte spectaculoase asupra pielii, a parului si,de fapt, a intregului organism.

19244382_mNucile de cocos sunt, fara indoiala, niste fructe complexe, avand nevoie de 12 luni pentru ca o singura nuca sa ajunga la maturitate si a crea faimosul ulei de cocos.

De obicei, aceasta este culeasa in intervalul dintre a noua si a unsprezecea luna, atunci cand miezul poate fi extras si uscat apoi la temperaturi inalte. Uleiul de cocos obtinut astfel este bogat in acizi grasi si substante hranitoare, cu multiple efecte pozitive asupra sanatatii:

Intareste imunitatea. Uleiul de cocos este bogat in substante naturale cu actiune antibacteriana, antifungica si antivirala. Acidul lauric din compozitia sa este folosit de organism pentru a bloca virusul herpetic, virusul gripal si alte infectii virale.

Imbunatateste digestia. Uleiul de cocos vine si in sprijinul sistemului digestiv, fiind un adevarat balsam pentru mucoasa intestinelor si prevenind, astfel, iritatiile ce pot duce la aparitia unor simptome suparatoare.

In plus, proprietatile sale antifungice il transforma intr-un inamic de temut al bacteriilor daunatoare si al parazitilor care pot cauza indigestii. Nu in ultimul rand, uleiul favorizeaza absorbtia in organism a altor vitamine, minerale si aminoacizi.

Protejeaza silueta. Studiile au aratat ca uleiul de cocos stimuleaza arderea tesutului adipos de pe abdomen. De asemenea, el regleaza functiile glandei tiroide si ale sistemului endocrin, contribuind la normalizarea unor procese care influenteaza greutatea corporala.

Repara structura firului de par. Uleiul de cocos este des folosit in subcontinentul indian, fiind considerat un balsam natural cu efecte extraordinare asupra parului. Acesta stimuleaza cresterea sanatoasa a parului si repara firul de par, protejand totodata scalpul impotriva matretii.

Hidrateaza pielea. Efectul sau emolient previne uscarea pielii, dar si aparitia primelor semne ale imbatranirii premature a acesteia: cute, riduri sau pete. De aceea, uleiul de cocos este un ingredient valoros in produsele destinate ingrijirii pielii, inclusiv a pielii sensibile.

Cu asa proprietati minunate, tindem sa-i dam dreptate actorului american Dustin Hoffman, dublu laureat al premiului Oscar pentru cel mai bun actor in rol principl, care este de parere ca „cele doua elemente de baza pentru a sustine viata sunt lumina naturala a soarelui si laptele de cocos.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *