Cum putem să slăbim și…să nu ne mai îngrășăm?

Bună întrebare și, habar nu am de știe cineva să răspundă la ea!!! Pe bune, cine poate da asemenea garanții și cum pot fi acestea potrivite tuturor?!? În materie de specialist sau consultant în domeniul nutriției, cred că se pot oferi doar câteva îndrumări ce pot fi de mare folos tuturor, spre obținerea unor performanțe mai bune, de la sănătatea sau de la frumusețea formelor noastre.

Iată deci, doar câteva direcții pe care, dacă le-ați urma, sigur ar aduce generoase transformări, în bine:

  1. Începeți ziua cu apă plată cât mai alcalină, între 350600 ml, la trezire.
  2. Beți cafeaua doar după ora 11, întotdeauna simplă, neagră, separată cu ½ oră de orice alt aliment și însoțită doar de apă.13303166_m
  3. Încercați să aveți 3 mese pe zi, poate și 1-2 gustări mici, fără să mai accesați altă hrană. ”Ciugulelile” sunt devastatoare pentru ritmul metabolic, iar stomacul este un organ ce trebuie să fie gol, nu plin, cum credem mulți dintre noi!
  4. Apa se bea înainte cu 20 minute de masă, niciodată după masă!
  5. În timpul mesei serviți un ceai cald din plante, ce ajută digestia, sau ceai verde, neîndulcit.
  6. Încercați ca masa de seară să fie până în ora 19 (atunci să fie gata!), preferabil să conțină o salată de crudități și o sursă de proteină. Aceasta este hrana optimă de seară, pentru accelerarea metabolică, proteina crescând rata acestuia.
  7. O metodă intens dezbătută în ultimul timp este dieta celor 8 ore. Ea propune consumul celor 3 mese sau a hranei dintr-o zi, într-un interval de 8 ore. Adică, dacă începi  cu micul dejun la ora 10 (de exemplu!), ultima ”îmbucătură” să fie la ora 18.

Dacă vrei o schimbare în talie sau o altă culoare în obraji, apoi, este absolut necesar să faci și un efort al implementării noului disciplinat, altfel este greu să ai un rezultat! Pași simpli și un exercițiu de voință cu super-rezultat!

Dr. Lavinia Bratu Ceuță – Nutriționist

Formator, Consilier de dezvoltare personală

lavi.ceuta@gmail.com

www.lavi-enrose.com

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *