Idei de cadouri „cu suflet” pentru cei dragi

Pentru cele mai multe persoane, luna decembrie si sarbatorile de iarna sunt cea mai asteptata perioada din an. Este momentul in care ne detasam de grijile de la locul de munca, in care ne relaxam si in care ne dedicam timpul si atentia acelor lucruri de suflet, care conteaza cu adevarat pentru fiecare dintre noi: clipele de nepretuit pe care le petrecem alaturi de familie si prieteni.

49088189 - wrapping christmas gifts in recycled brown paper with vintage style at home.Decembrie este luna cadourilor, luna in care care iti doresti sa ii surprinzi pe cei dragi cu daruri speciale, care sa le aduca bucurie. Si ce cadou le poate spune mai bine celor dragi cat de importanti sunt pentru tine, decat unul handmade, realizat chiar de tine? De aceea, ne-am gandit sa iti oferim cateva idei care sa te inspire:

Un „glob” cu totul si cu totul special

O decoratiune care poate fi asezata sub brad sau pe masa de Craciun, ca un simbol personal al relatiei sau prieteniei voastre.

Ce iti trebuie:

  • un borcan
  • acuarela de culoare alba
  • pensula de pictat
  • flori de bumbac
  • panglica rosie lata
  • figurine din plastic cu tematica de Craciun
  • lipici
  • o hartie cartonata alba sau colorata + foarfeca
  • un marker

Pasul 1: Aseaza in borcan florile de bumbac, pentru a crea senzatia de pat natural de zapada.

Pasul 2: cu ajutorul lipiciului, fixeaza apoi micile figurine pe florile de bumbac (un bradut, un ren, o sanie de Mos Craciun – orice te inspira). Poate fi un decor simplu sau unul elaborat, totul este la alegerea ta.

Pasul 3: Prinde panglica rosie la gatul borcanului, agatand de ea o mica eticheta (o poti decupa in orice forma iti doresti), pe care scrii o urare de suflet pentru persoana careia vrei sa ii daruiesti globul.

Pasul 4: Deseneaza cu pensula puncte albe pe exteriorul borcanului, care imita fulgii de nea.

Papuci de casa caldurosi si personalizati

Uneori, Mos Nicolae lasa cadourile in incaltari, iar alte ori, incaltarile fac parte din cadou.

Ce iti trebuie:

  • o pereche de papuci de casa pufosi, din material textil
  • ac si ata colororata
  • dulciuri, cosmetice, bilete la teatru sau orice alte obiecte mici pe care vrei sa le daruiesti

Pasul 1. Foloseste acul si ata pentru a coase pe partea superioara a papucilor un simbol personal: initialele persoanei dragi, un scurt cuvant de alint sau orice altceva.

Pasul 2: Umple papucii cu daruri si lasa-i la usa, alaturi de celelalte perechi de incaltaminte. Atentie: urmeaza zambete si imbratisari calduroase!

Haina de iarna pentru sticla de suc/ apa/ vin

Ce iti trebuie:

  • un pulover uzat, la care te-ai decis deja sa renunti. Cu puloverul este mai gros, cu atat rezultatul va fi unul mai de impact
  • Foarfeca
  • Ac si ata (rezistenta) de o culoare cat mai apropiata de cea a puloverului
  • Optional, un fermoar rezistent, de marimea sticlei
  • O panglica in culoarea preferata a persoanei dragi sau 3-4 nasturi mari

Pasul 1. „Probeaza” sticla de vin cu puloverul si taie din acesta atat cat iti trebuie pentru a coase apoi o husa de marime potrivita. Nu urma linia sticlei (aceasta se ingusteaza in partea de sus), ci coase un tipar cilindric, drept. Poti folosi maneca puloverului pentru a profita si de acel model special de la baza manecii.

Pasul 2. Coase puloverul de sus pana jos, pe inaltimea sticlei, inchizand la baza. Acorda o mare atentie cusaturii, va conta foarte mult la impresia finala – fa tot posibilul ca ea sa fie cat mai egala, astfel incat sa ramana discreta. Intoarce husa pe fata cealalta si imbraca sticla cu noua haina. O alta varianta este sa folosesti un fermoar – din nou, este foarte important sa realizezi o cusatura discreta.

Pasul 3. Leaga husa cu panglica in partea de sus, la gatul sticlei, cu o funda aratoasa. Poti renunta la panglica in favoarea nasturilor, pe care ii vei coase pe inaltimea sticlei, in linie dreapta, la distante egale.

Nu-i asa ca abia astepti sa faci pe Mosul si sa-i strangi in brate pe cei dragi? 🙂
Tu cu ce cadou o sa ii surprinzi?

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *