Motive sa consumi avocado zilnic

Avocado e un fruct cu beneficii extraordinare. Contine grasimi sanatoase care ajuta la scaderea colesterolului rau si previne bolile de inima. Este o sursa bogata de fibre – 100 grame de avocado contin circa 18% din necesarul zilnic recomandat.

Antioxidantii pe care ii contine previn imbatranirea prematura si apara organismul de actiunea daunatoare a radicalilor liberi. Este o sursa importanta de proteine, acid folic, Omega 6, vitaminele A, B6, E, K si mineralele cupru, magneziu, potasiu, mangan si fier.

pexels-photo-24311Ce se intampla daca mananci cate un avocado in fiecare zi

Avocado este un izvor de sanatate. Daca inveti sa il prepari corect, te poti bucura in fiecare zi de beneficiile si gustul lui aromat. Contine grasimi monosaturate, adica sanatoase, care reduc colesterolul rau si il cresc pe cel bun, pentru ca inima ta sa fie sanatoasa si protejata impotriva bolilor.

Continutul mare de fibre iti da senzatia de satietate si te ajuta sa nu mananci compulsiv pentru ca iti reduce poftele alimentare. Te ajuta sa slabesti si sa iti mentii greutatea in limite normale, fiind aliatul perfect in curele de slabire si la prepararea meselor sanatoase, in ciuda numarului mare de calorii pe care il contine.

Antioxidantii ca betacarotenul, luteina si fitochimicalele iti mentin vederea sanatoasa, pot preveni aparitia cancerului sau sa stopeze celulele precanceroase.

Consumul regulat de avocado mentine pielea tanara si sanatoasa – o hidrateaza, stimuleaza producerea de colagen si elastina, previne aparitia ridurilor si imbatranirea prematura, avand un rol important in regenerarea celulelor pielii si mentinerea aspectului ferm si catifelat.

pexels-photo-106877Retete delicioase cu avocado

Avocado este un fruct care poate fi folosit la o multime de preparate simple si gustoase. Are o consistenta cremoasa si un gust placut si aromat atunci cand este consumat copt.

Smoothie cu avocado

Adauga in smoothie-urile tale o jumatate de avocado care va oferi un plus de gust si consistenta. Amesteca 200 ml lapte vegetal (cocos, migdale, ovaz) cu 1/2 avocado copt, 2 linguri fulgi de ovaz si 1 mana fructe de padure congelate. Pentru un  plus de vitaminizare si energie, adauga o lingura rasa de pulbere de VEGAN Green Smoothie de la Meal Balance® – Vitaminizare.

Sos cu avocado

Alege un avocado copt, scoate-i miezul, mixeaza-l in blender cu zeama de la jumatate de lamaie sau un lime si adauga putina sare si ierburi aromatice. Consuma la micul dejun cu paine integrala prajita sau ca dressing la felurile principale.

Deserturi cu avocado

Se foloseste mai ales la prajiturile vegane si raw vegane, fiind un inlocuitor excelent pentru unt. Se combina perfect cu ciocolata, asa ca poate fi adaugat si in retetele clasice daca vrei sa incerci ceva nou.

Avocado copt

Lasa fructul in coaja, indeparteaza samburele si pune cate un ou in fiecare jumatate de avocado. Presara putina sare, piper si seminte de pin, in sau dovleac. Da la cuptor 5-10 minute pana se prepara oul.

Alte metode de preparare

Avocado poate fi taiat in cubulete si adaugat in salate de fructe sau legume, facut piure si servit ca garnitura sau consumat ca atare atunci cand e bine copt.

Alege cu grija fructul de avocado!  Daca nu este copt, va avea o consistenta tare si un gust deloc placut. Un avocado perfect are coaja mov inchis sau maro, nu verde si nu este tare la atingere. Daca gasesti numai avocado necopt, cumpara-l si lasa-l sa se coaca in bucatarie. Vei vedea ca in 2-3 zile coaja va incepe sa se inchida la culoare, iar cand va fi uniforma, avocado e gata de consum.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *