De ce este postul benefic pentru sanatate

Stiai ca postul este un bun prilej prin care sa iti detoxifici organismul si sa iti intaresti imunitatea? Chiar mai mult, sa previi anumite boli si sa te vindeci. Postul nu trebuie privit strict ca o restrictie alimentara impusa pe baze religioase, ci si ca o oportunitate prin care iti restartezi organismul si il intineresti.

26175792 - fitness, diet and food concept - smiling woman with organic food showing heart shape with handsAjuta la detoxifierea organismului

In mod normal, organismul are capacitatea de a elimina singur toxinele. Din pacate, poluarea si consumul alimentelor nesanatoase impiedica acest proces. Substantele toxice se acumuleaza in organism, mai ales la nivelul colonului si cauzeaza dureri ale articulatiilor, migrene, insomnii, imunitate scauta, diabet sau chiar cancer. Detoxifierea nu este un moft, ci o necesitate.

Postul te ajuta sa iti cureti organismul de toxine deoarece presupune eliminarea din alimentatie a tuturor produselor de origine animala, a prajelilor, uleiurilor, alcoolului si tutunului. Cumpara fructe si legume bio, care sa nu fie crescute cu ingrasaminte chimice. Consuma cat mai multe verdeturi, fructe proaspete, legume, ceaiuri si apa.

Te ajuta sa slabesti

E normal ca o dieta restrictiva sa te ajute sa scapi de kilogramele in plus. Daca elimini carnea si prajelile din alimentatie, vei consuma mult mai putine calorii zilnic. Organismul tau va incepe sa isi ia energia din depozitele de grasime existente, pe care le va topi in timp. In plus, vei elimina apa in exces si vei pierde centimetri din talie si nu numai.

Regleaza glicemia si scade colesterolul

Datorita aportului scazut de calorii si a renuntarii la alimentele cu continut mare de zaharuri, rata metabolismului va scadea, corpul va incerca sa isi conserve energia si nivelul glicemiei scade. De fapt, postul reprezinta abordarea unei diete vegane.

S-a demonstrat ca acest tip de regim ajuta la reglarea colesterolului, la scaderea trigliceridelor si la eliminarea depozitelor de grasime de pe artere.

Iti ofera echilibru interior

Postul inseamna mai mult decat respectarea unui anumit regim alimentar – el presupune si renuntarea la gandurile negative, meditatie si dorinta de a fi mai buni. Dieta influenteaza modul in care ne simtim atat fizic, cat si psihic. Indiferent de motivele pe care le ai ca sa tii post, te vei simti mandru daca reusesti sa il duci la capat si vei fi mai motivat.

Postul prelungeste viata

Datorita efectelor pe care le are asupra organismului, atunci cand tii post nu numai ca iti imbunatatesti starea de sanatate in prezent, ci previi si aparitia anumitor boli in viitor. Eliminarea toxinelor duce la o stare fizica si psihica mai buna, la promovarea unui stil de viata sanatos si la incetinirea procesului de imbatranire prematura.

Daca nu stii de unde sa iti iei proteinele atunci cand renunti la carne, descopera 10 surse de proteine vegetale recomandate de nutritionisti. Atunci cand iti este pofta de ceva dulce, mananca un fruct, seminte, nuci sau bea un pahar cu apa. Accepta provocarea si tine post pentru sanatatea ta. Daca il tii corect, vei scapa de toxinele din organism si te vei simti mult mai bine in propriul corp.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *