Deficiente nutritionale si sanatatea mintala

Depresia si anxietatea fac parte din categoria tulburarilor mintale care afecteaza din ce in ce mai multi oameni la nivel global. Principalul motiv este stilul de viata modern, in care suntem acaparati de stres si uitam sa ne bucuram de prezent. Dar stiai ca si alimentatia joaca un rol important in mentinerea sanatatii mintale?

O dieta nesanatoasa, bogata in grasimi animale, fast-food, bauturi carbogazoase si dulciuri poate cauza diabet, afectiuni cardiovasculare, obezitate si iti poate inrautati starea de spirit, ducand la depresie, schimbari bruste de comportament sau anxietate. Asa ca, asigura-te ca iti suplimentezi dieta cu:

1. Acizi grasi Omega-3

Ajuta la functionarea in parametri optimi a creierului. Exista studii care au legat deficienta de Omega-3 cu depresia, ADHD si schizofrenia.

Alimente bogate in Omega-3: seminte de in, chia si canepa, alge marine si verdeturi. Life Impulse® Omega 3 Fish Oil are un rol important in dezvoltarea structurii si functiilor creierului.

2. Vitamina D

Mai ales in lunile de toamna si iarna, atunci cand expunerea directa la razele soarelui este limitata, pot aparea asteniile de sezon insotite de depresie. Vitamina D poate fi obtinuta si prin alimentatie, dar in cantitati mai mici din: nuci, polen de albine, ciuperci salbatice sau spirulina.

3. Magneziu si vitamina B6

Magneziul combate cu succes stresul, principalul factor al depresiei. Deficienta de magneziu contribuie la aparitia anxietatii, agitatiei si starilor depresive.

Vitamina B6 actioneaza ca un antioxidant puternic ce ajuta la absorbtia magneziului in organism si este implicata in procesele ce coordonare nervoasa de la nivelul creierului, fiind benefica in cazul tulburarilor nervoase.

Consuma cat mai multe verdeturi cu frunze, alge marine, fasole boabe, nuci, seminte si legume radacinoase. Life Impulse® MagneBeHappy ajuta la mentinerea tonusului fizic si psihic si ajuta la remedierea starilor depresive cauzate de stilul de viata modern.

Alte deficiente nutritionale care iti pot afecta sanatatea mintala: vitaminele din gama B, zinc, crom, fier, acid folic, iod si aminoacizi esentiali.

Asigura-te ca ii oferi organismului tau toti nutrientii de care are nevoie!

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *