Integreaza in dieta mai multe fructe si legume

O alimentatie sanatoasa se bazeaza in primul rand pe fructe si legume de sezon. Ele iti furnizeaza nutrientii esentiali bunei functionari a organismului, te energizeaza si iti mentin starea de bine. Dar, exista oameni carora le este greu sa consume suficiente fructe si legume zilnic. Daca faci parte din ei, descopera cum iti schimbi dieta fara efort:

Mananca fructe la micul dejun, masa peste care nu trebuie sa sari niciodata. Incearca combinatiile de cereale, iaurt grecesc si bucatele de fructe proaspete, budinca din ovaz cu fructe sau toast cu avocado.

Poti consuma fructele si sub forma de suc presat la rece – simple sau in combinatiile preferate. Au efecte miraculoase – iti imbunatatesc digestia si iti dau energie.

Iti e pofta de ceva dulce? Mananca un fruct, prepara clatite din faina integrala in compozitia carora sa adaugi banane zdrobite sau fructe de padure. Tine mereu la indemana o punguta cu fructe uscate (merisoare, goji, prune) si mananca-le pe post de gustare.

Sendvisuri mai sanatoase. Opteaza pentru paine integrala cu seminte si imbogateste gustul cu felii de ardei, rosii, castraveti sau salata – iceberg, spanac sau salata romaneasca.

Integreaza legumele in preparatele obisnuite. Fa o omleta satioasa cu ardei gras, ciuperci si broccoli. Incearca o pizza vegetariana cu topping de legume – te asigur ca va fi delicioasa. In locul unei garnituri din cartofi, alege legume trase in tigaie, fierte sau la cuptor.

Prepara paste tartinabile din ciuperci, ardei sau naut. Sunt o alternativa sanatoasa la pateurile din comert si te ajuta sa integrezi mai usor legumele in alimentatia zilnica.

Esti pregatit sa iti schimbi alimentatia si sa optezi pentru un stil de viata sanatos?

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *