Ciocolata neagra te ajuta sa slabesti

Atunci cand tii o cura de slabire, una dintre regulile de baza este sa eviti dulciurile, in special ciocolata. Dar stiai ca un anumit tip de ciocolata te poate ajuta sa dai mai repede jos kilogramele in plus? Este vorba despre ciocolata neagra cu continut de min. 70% cacao. Descopera ce alte beneficii are pentru sanatate.

Ciocolata neagra – efecte miraculoase pentru silueta si sanatate

Alege ciocolata de buna calitate si consum-o in cantitati moderate. Poate ti se pare ciudat, dar ciocolata neagra are valori nutritionale asemanatoare cu verdeturile. Astfel:

  • are efecte cardioprotectoare (poate reduce tensiunea arteriala, scade nivelul de colesterol „rau” si il creste pe cel „bun”)
  • imbunatateste circulatia sangelui
  • poate preveni ateroscleroza
  • poate imbunatati functiile cerebrale
  • este indicata diabeticilor (reduce rezistenta la insulina, regleaza glicemia)
  • contine: magneziu, calciu, fier, cupru, zinc, potasiu, mangan
  • este o sursa bogata de fitonutrienti, antioxidanti, fibre solubile, polifenoli

Stiai ca 100 gr. de ciocolata neagra cu 70-85% cacao conţine:
• 11 gr. fibre
• 67% din necesarul zilnic de fier
• 58% din necesarul zilnic de magneziu
• 89% din necesarul zilnic de cupru
• 98% din necesarul zilnic de mangan
• potasiu, fosfor, zinc si seleniu?

Ciocolata neagra si curele de slabire

In primul rand, ciocolata neagra iti stimuleaza metabolismul. Grasimile si carbohidratii sunt metabolizate in mod normal si nu se depun. Apoi, iti da senzatia de satietate si te impiedica sa consumi gustari nesanatoase pe parcursul zilei.

Poate parea paradoxal, insa ciocolata te ajuta sa tii sub control poftele alimentare si chiar sa le reduci. Un studiu realizat in Elvetia a demonstrat ca ciocolata are potentialul de a reduce productia de grelina, un hormon care stimuleaza apetitul. Acest lucru inseamna ca vei manca mai putin si te vei satura mai repede.

Ciocolata nu iti aduce numai beneficii fizice, ci si psihice. Ajuta la eliberarea serotoninei si a endorfinelor din creier, ceea ce iti va creste buna dispozitie si va reduce stresul. Asa ca, in zilele stresante, rasfata-te cu putina ciocolata neagra si simte-te mai bine.

Reguli de urmat in dieta

Calculeaza cata ciocolata neagra ai voie sa consumi. Desi are o multime de beneficii pentru sanatate si silueta, nu trebuie sa faci excese. Daca urmezi o cura de slabire care iti impune un anumit numar de calorii consumate pe zi, atunci trebuie sa stii ca 28 grame ciocolata are 168 de calorii si 12 grame de grasimi monosaturate si saturate.

Nu trebuie sa o consumi in fiecare zi. De 3-5 ori pe saptamana, cate 1-2 bucatele de ciocolata, este suficient. O poti consuma ca atare sau o poti adauga in smoothie-uri.

Consuma cat mai multe fructe si legume, cereale, seminte, carne slaba si hidrateaza-te corespunzator. Fa miscare in fiecare zi si nu sari peste exercitiile fizice, fie ca le faci la sala sau acasa. Inlocuieste micul dejun cu un smoothie gustos si sanatos sau cu un shake care te ajuta sa tii caloriile sub control.

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *