Stilul de viata activ si TOP 3 suplimentele necesare

stilul de viata activ

Stilul de viata activ, fie ca esti sportiv de performanta sau pur si simplu faci miscare regulata, trebuie sustinut cu ajutorul suplimentelor alimentare. Articulatiile tale au nevoie de ajutor atunci cand ai un stil de viata activ. Aici intervin suplimentele alimentare de calitate, care sa iti mentina muschii si articulatiile sanatoase, mobilitatea crescuta, sa previna aparitia crampelor si sa relaxeze muschii. Iata ce iti recomandam:

1. MSM, Metil Sulfonil Metan, imbunatateste mobilitatea articulatiilor

MSM-ul are capacitatea de a reduce sau chiar de a elimina complet crampele si durerile musculare aparute in urma unui antrenament fizic intens. Relaxeaza muschii si ii detensioneaza in mod natural. MSM-ul dizolva fosfatul de calciu care cauzeaza aparitia bolilor degenerative. Are efecte antiinflamatorii si antireumatice. Imbunatateste flexibilitatea articulatiilor si circulatia sangelui, reduce durerea si creste mobilitatea. MSM-ul este recomandat in procesul de recuperare dupa activitati fizice intense. Mentine echilibrul pH-ului in organism, iti da energie si creste tonusul general.

Un studiu efectuat pe 18 barbati a aratat ca administrarea a 50 mg de pulbere MSM per kg de greutate corporala timp de 10 zile a redus semnificativ daunele musculare induse de efort si a crescut activitatea antioxidanta dupa o alergare de 14 km. De asemenea, poate fi benefic pentru reducerea durerii resimtite dupa exercitii prelungite.

Datorita detoxifierii celulare si a unui aport suplimentar de oxigen si nutrienti, este normal sa experimentezi o crestere a energiei atunci cand iei MSM. Intr-un studiu, cercetatorii au descoperit ca administrarea zilnica de MSM a crescut semnificativ nivelul de energie pe o perioada de 30 de zile.

Durerile musculare sau inflamatiile pot sa apara atunci cand corpul tau este suprasolicitat, iar suplimentul alimentar MSM Power este alegerea ideala. Este considerat un analgezic natural dar si un vitalizant energetic ce poate accelera recuperarea articulatiilor si muschilor.

Poti citi mai multe despre beneficiile MSM in articolul nostru, MSM, analgezicul natural care combate durerile.

2. Magneziu si vitamina B6, previn crampele in stilul de viata activ

Stilul de viata activ

Crampele musculare sunt contractii involuntare si dureroase ale muschilor. Variaza in intensitate si pot dura de la cateva secunde pana la zeci de minute. De obicei, apar in urma unei suprasolicitari fizice, dar pot aparea si din cauza unor deficiente de vitamine si minerale. Sportivii si oamenii cu o viata activa pot suferi din cauza crampelor musculare, de aceea este indicat sa le previna.

Doi nutrienti esentiali pentru o persoana care face sport sunt magneziul si vitamina B6. Magneziul are un rol important in contractia musculara si influenteaza dezvoltarea optima a sistemului osos. Vitamina B6 favorizeaza absorbtia magneziului cu care actioneaza sinergic.

Vitamina B6 are rolul de a asigura buna functionare a sistemului muscular, indiferent de anotimp sau efortul fizic la care acesta este supus. In plus, previne distrofiile musculare, rupturile musculare si sprijina formarea de noi tesuturi. Magneziul contribuie la pastrarea energiei in corp, a unul metabolism echilibrat si unor muschi puternici, rezistenti la efort.

Happy&Relax Muscle ajuta la combatarea crampelor musculare si la buna functionare a muschilor. Compozitia optima de magneziu, vitamina B6, potasiu si vitamina E ajuta la asimilarea optima a proteinelor si grasimilor si actioneaza benefic asupra sistemului nervos si muscular.

Iti recomandam si MagneActive – magneziu spray, o sursa pura si concentrata de clorura de magneziu, extrasa din Marea Antica Zechstein. Sub forma de spray, usor de utilizat si aplicat, uleiul de magneziu este benefic pentru sanatatea articulatiilor si a muschilor.

Pielea are un grad foarte crescut de absorbtie, chiar de 10 ori mai mare decat la nivelul intestinelor, de aceea MagneActive sub formă de spray este ideal pentru persoanele cu carente de magneziu sau celor cu un stil de viata activ.

Poti citi mai multe informatii despre magneziu in articolul nostru Deficitul de magneziu din organism si cum il recunosti.

3. L-Carnitine, stimuleaza functia sistemului muscular

L-Carnitina este un derivat de aminoacid produs in mod natural in corp si sintetizat la nivelul tuturor celulelor (in cantitati mai mari in rinichi si ficat). Este folosita in special de sportivi si de persoanele care vor sa slabeasca si are o multime de alte beneficii.

Suplimentarea dietei cu L-Carnitina este recomandata pentru: generarea de energie din moleculele de grasime atunci cand rezervele de glicogen sunt epuizate prin antrenament cardio, transportarea acizilor grasi in interiorul mitocondriilor pentru a genera energie; mitocondriile sunt numite si „uzinele energetice ale celulei, prevenirea aparitiei oboselii in timpul antrenamentelor fizice, intensificarea proceselor metabolice, cresterea rezistentei fizice la durere si efort (imbunatateste performanta in timpul antrenamentelor).

Specialistii spun ca nivelul de carnitina din organism scade tot mai mult pe masura ce persoana inainteaza in varsta, astfel suplimentarea cu aceasta este benefica deoarece reduce oboseala si stimuleaza functia sistemului muscular.

Studiile la sportivi au aratat ca suplimentarea cu carnitina poate stimula anduranta la efort. Dupa cum s-a raportat in majoritatea studiilor, o crestere a consumului maxim de oxigen si o scadere a coeficientului respirator indica faptul ca carnitina are potentialul de a stimula metabolismul lipidic.

Iti recomandam L-Carnitine, accelereaza arderea grasimiloreste utila muschiilor si imunitatii, este un furnizor de energie pentru multe alte celule si organe din corp, impiedica febra musculara si alunga starile de oboseala. L-carnitina poate imbunatati performanta la exercitiu prin cresterea capacitatii corpului de a folosi grasimea ca combustibil si poate ajuta la recuperarea mai rapida prin reducerea durerilor musculare.

BONUS! Stilul de viata activ are nevoie de Power ROLL by Puterea Ursului®, cu plante BIO

Stilul de viata activ si power roll puterea ursului

Power ROLL este un produs consacrat, inspirat de catre cunoscutul gel Puterea Ursului®, dar cu o formula uleioasa si intr-un ambalaj tip roll-on, usor de transportat si folosit. Fie ca il iei cu tine la birou sau il porti mereu in geanta pentru sport, power roll-ul are efect puternic incalzitor si se absoarbe rapid, datorita formulei sale inovatoare.

Are o formula concentrata cu peste 11 plante medicinale, printre care se numara menta BIO, eucaliptul BIO, vita de vie BIO, precum si ginseng BIO cu efect de incalzire, ce amelioreaza durerile musculare, contuziile si luxatiile ce pot aparea in urma efortului fizic. Are efect rapid de incalzire, iar prin masaj local datorita ambalajului de tip roll-on, relaxeaza si calmeaza instant.

Menta BIO: stimuleaza circulatia sanguina ce ajuta la metabolizare si oxigenarea organelor, tonifica si energizeaza. Relaxeaza si calmeaza, iar prin masaj local amelioreaza durerile musculare, antispasmodice si reumatice. Vita de vie rosie BIO: efect antiinflamator, datorita flavonoidelor si polifenoli, care reduc productia de mediatori pro-inflamatorii.

Poate fi utilizat inainte de exercitiile fizice, pregatind musculatura pentru efort si dupa antrenament, relaxand zonele incordate pentru o recuperare optima. Datorita plantelor din compozitie cu proprietati antiinflamatorii, elibereaza tensiunea musculara in urma sportului, iar efectului de incalzire confera o stare de relaxare si linistire a zonelor afectate. Produs VEGAN.

Alte suplimente alimentare care sustin stilul de viata activ sunt:

  • Complex cu vitamina D3 (2000 UI), K2 si Omega 3 din in
  • Colagen Booster cu vitamina D3 si macese BIO
  • Suc cu glucozamina, calciu si vitamina D3, Joint Elixir
  • Colagen Marin hidrolizat, Joint Power
  • TurmeriCool, cu piperina si curcumina

Le gasesti pe toate pe site-ul nostru, www.life-care.com

Tu cum iti mentii stilul de viata activ? Folosesti suplimente alimentare?

Articol scris de

Adriana Petrescu, Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Salut,

blogul Life Care este sursa ta de inspiratie zi de zi. Te asteptam cu recomandari si sfaturi utile despre un stil de viata sanatos si natural, in care starea ta de bine devine o prioritate.

Caută
Share
Tweet
Pin

Abonează-te la newsletter

Primești 10% la prima comandă!

Prin înscrierea la newsletter am luat la cunoștință și sunt de acord cu  Termenii și condițiile site-ului și cu politica GDPR.