Reusita in afaceri – sfaturi pentru antreprenori de succes

Drumul unui antreprenor este presarat atat cu reusite, cat si cu momente mai putin bune, in care perseverenta si ambitia trebuie sa ia locul pierderii increderii in sine. Ca sa te mentii motivat tot timpul si sa dai 100% sau chiar mai mult pentru afacerea ta, descopera ce sfaturi trebuie sa urmezi si obtine reusita in afaceri.

Primul pas este sa faci ceea ce iti place. Daca nu investesti timp si resurse financiare intr-o afacere in care crezi, batalia e deja pierduta. Gandeste-te ce pasiuni ai si ce schimbare pozitiva poate aduce ideea ta de afacere in domeniu. Daca ai o cauza pentru care sa lupti, lasand la o parte aspectul material, pornesti la drum cu un plus, care te va motiva si te va ajuta sa treci peste momentele mai dificile pe care le poti intampina.

Perfectiunea nu exista, mai ales in afaceri. Obisnuieste-te cu gandul ca nu va iesi totul din prima incercare asa cum te astepti, ca poti avea probleme cu furnizorii, cu modul in care produsele sau serviciile pe care le pui la dispozitie sunt primite de clienti, cu criticile sau cu castigurile obtinute. Ceea ce trebuie sa faci e sa inveti din greseli, sa ceri sfatul persoanelor autorizate si cu experienta si sa iti imbunatatesti afacerea in mod constant, satisfacand (si chiar depasind) cerintele pietei.

Asigura vizibilitatea brandului tau. Alege cu grija numele brandului – trebuie sa fie reprezentativ, sa descrie corect natura afacerii tale, sa prinda la public si sa fie usor de retinut, cu impact. Daca vrei ca afacerea ta sa aiba succes, trebuie sa ii cresti vizibilitatea, atat in mediul online, cat si in cel offline. Promovarea eficienta da rezultatele asteptate si creste vanzarile si profitul.

Nu iti fie teama sa iti asumi riscuri. Ca antreprenor, asumarea riscurilor intra in „fisa postului”. Nu poti obtine succesul daca esti mereu precaut si nu esti dispus sa faci pasul urmator. De multe ori, se spune despre antreprenorii de succes ca sunt norocosi, insa ei sunt cei care si-au construit propriul noroc prin asumarea riscurilor si un management bun al afacerii. Totusi, asumarea riscurilor nu inseamna ca trebuie sa te arunci cu capul inainte si sa iei decizii impulsive, fara sa cantaresti bine situatia.

Rezolva problemele cu diplomatie. Impresia conteaza, asa ca, daca vrei sa iti pastrezi reputatia si sa ai relatii bune cu clientii si echipa cu care lucrezi, trebuie sa fii diplomat, sa oferi solutii si sa nu creezi dintr-o problema minora una majora. Fii intotdeauna disponibil pentru clientii tai si nu le ignora problemele, deoarece este posibil ca a doua oara sa nu mai apeleze la serviciile tale. Investeste in dezvoltarea oamenilor cu care lucrezi si intr-un mediu de lucru armonios si eficient.

Alte sfaturi utile pentru antreprenorii de succes:

Un antreprenor trebuie sa fie un lider care sa inspire oamenii, nu un sef autoritar care sa ceara fara sa dea nimic inapoi. Un CEO de succes lucreaza alaturi de echipa lui si obtine ce e mai bun din angajatii sai si din afacere. De asemenea, este indicat sa aiba un mentor care sa il ghideze si sa ii ofere o noua perspectiva atunci cand se afla intr-un impas.

Nu iti fie teama sa faci schimbari atunci cand este necesar si sa duci compania pe un drum nou, care ii va asigura continuarea succesului. Inoveaza constant si mentine publicul interesat prin adaptarea la nevoile lui.

Nu in ultimul rand, invata sa combati stresul si sa te relaxezi atunci cand ai nevoie.

Succes!

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *