Bucura-te din plin de vara si reincarca-ti bateriile

Vara e sezonul concediilor, a deconectarii de la rutina zilnica si a relaxarii. Si ai o multime de motive pentru care sa traiesti vara din plin – escapadele la mare sau la munte, concertele in aer liber, festivalurile de muzica, vacantele prelungite, toate iti dau o stare de bine, te ajuta sa combati stresul si sa fii cu adevarat fericita.

In continuare, iti propunem cateva activitati pe care le poti face vara aceasta si care iti garantam ca vor aduce o schimbare pozitiva in viata ta si un zambet larg pe buze.

Fii mindfulness!

Practica mindfulness te invata sa traiesti in prezent, fara sa te lasi afectata de trecut sau sa iti faci griji cu privire la viitor. Atunci cand esti mindfulness, te bucuri de viata de plin, gestionezi situatiile stresante mult mai bine si nu lasi negativitatea sa te afecteze. Pe langa faptul ca este un proces de reeducare a mintii, mindfulness este un stil de viata care se obtine cu ambitie, dorinta de a evolua personal si perseverenta.

Cele doua cai principale prin care se obtine sunt meditatia si yoga. Prin meditatie, iti controlezi respiratia si iti eliberezi mintea de toate gandurile, fie ca sunt pozitive sau negative. Este o tehnica destul de dificila la inceput, dar prin antrenament constant te asigur ca vei reusi. Meditatia trebuie sa faca parte din rutina ta zilnica daca vrei sa traiesti mindfulness.

Yoga te ajuta sa iti indrepti postura, sa iti imbunatatesti flexibilitatea, capacitatea de concentrare, respiratia, sa iti intaresti sistemul imunitar si sa indepartezi toate energiile negative pe care le-ai acumulat. Daca practici yoga, vei ajunge sa iti armonizezi mintea, trupul si sufletul.

Bucura-te de timpul petrecut la soare

Stiai ca atunci cand talpile tale iau contact cu nisipul de la malul marii sau pamantul si iarba, intregul organism se incarca cu energii pozitive? Acest procedeu se numeste impamantare.

Beneficiile ei sunt recunoscute de catre cercetatori, printre ele aflandu-se imbunatatirea functionarii sistemului cardiovascular, combaterea inflamatiilor si reducerea stresului. Asa ca, petrece cat mai mult timp in natura si mergi desculta atunci cand ai ocazia. Descopera AICI ce alte beneficii iti aduce timpul petrecut in aer liber.

Comunica mai mult si invata lucruri noi

Vara este anotimpul experientelor, asa ca iesi din zona de confort si traieste viata la maximum. Stiai ca interactiunea fata in fata cu ceilalti te face mai fericita? Interactioneaza cu cat mai multe persoane, participa la evenimentele din orasul tau (targuri, concerte, expozitii), alearga la maraton, da-te cu tiroliana, ia-ti prietenii si mergeti la un festival de muzica, nu iti fie teama sa iti urmezi pasiunile si hobby-urile.

Cum niciodata nu e prea tarziu, invata lucruri noi – poate vrei sa te inscrii la un curs de gatit, la un atelier de pictura sau fotografie, sa dansezi sau sa canti. Vara asta, fa orice iti trece prin cap si nu iti fie teama sa incepi ceva de la zero. Atata timp cat iti urmezi pasiunile, niciodata nu e prea tarziu!

Sa ai o vara cat mai fericita si plina de impliniri!

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *