Bronz sanatos cu ajutorul uleiurilor naturale

Daca vrei sa te bronzezi natural si sa iti protejezi pielea de actiunea daunatoare a razelor UV, foloseste uleiurile naturale. Aplica-le inainte de expunerea la soare si in timpul ei, la fel cum procedezi si cu lotiunea cu SPF. Uleiurile naturale hidrateaza pielea, creeaza o bariera intre ea si razele UVA si UVB, previn arsurile solare si iritatiile.

Cum sa obtii un bronz uniform si aramiu

Inainte sa te expui la soare, trebuie sa faci niste mici pregatiri ca sa iti asiguri o bronzare rapida si uniforma. Inainte cu 2 saptamani trebuie sa iti exfoliezi pielea. Astfel, elimini toate celulele moarte de la suprafata, pielea va respira, va fi curatata in profunzime si gata de bronzat. Creeaza-ti propriul scrub acasa din zat de cafea amestecat cu miere, ulei de cocos sau ulei de argan.

Dupa gomaj, pielea se va regenera, asa ca trebuie sa ii oferi o hidratare optima. In plus, foloseste o crema cu SPF de fiecare data cand te expui la soare, chiar daca mergi la munca sau la o plimbare prin parc. Pielea nu se va deshidrata sau descuama si va fi pregatita pentru sesiunea de bronz.

In timpul bronzarii, aplica uleiurile recomandate o data la 10 minute pentru a-ti asigura protectia necesara in fata razelor UVA si UVB. Incepe cu 20-30 minute de expunere continua la soare, apoi mareste treptat timpul pentru ca pielea ta sa se obisnuiasca cu efectul ultravioletelor. Dupa plaja, ingrijeste-ti pielea cu o crema hidratanta si calmanta.

Bronzul este accelerat si prin alimentatie, mai ales prin consumul de betacaroten. Introdu in dieta morcovi, rosii, caise, pepene galben, afine, mure, zmeura, cartofi dulci, papaya, salata verde, patrunjel, kale sau ardei gras. Fa-ti un smoothie inainte sa te expui la soare si accelereaza bronzul.

Uleiuri naturale pentru un bronz de invidiat

Alege mereu variantele pure, 100% naturale, fara adaos de conservanti artificiali, parfumuri, parabeni sau parafine.

Ulei de morcov

Este bogat in antioxidanti care hranesc pielea si o protejeaza impotriva imbatranirii premature, avand un factor de protectie solara 40 (SPF). Permite bronzarea uniforma a pielii, treptat si fara riscuri.

Pentru ca este foarte concentrat, dilueaza-l cu un alt ulei, cum ar fi cel de cocos. Mai mult, prin aplicarea uleiului inainte de sesiunea de bronz, previi petele pigmentare maronii ce pot aparea odata cu inaintarea in varsta si care sunt cauzate de expunerea prelungita si neprotejata la razele soarelui.

Ulei de avocado

Contine o cantitate importanta de grasimi sanatoase (monosaturate) care hranesc pielea in profunzime si previn arsurile solare. Uleiul de avocado lasa pielea sa se bronzeze natural si uniform, in timp ce ii asigura o protectie indelungata in fata actiunii razelor solare.

Patrunde in epiderma si derma, unde contribuie la regenerarea pielii, la formarea celulelor noi si hidratare. Calmeaza pielea arsa de soare, inflamatiile, mancarimile si trateaza pielea foarte aspra sau uscata.

Ulei de cocos

Trebuie sa il folosesti pe cel de uz cosmetic, nerafinat sau virgin, care are un miros placut. Ofera o protectie medie impotriva razelor UV, creeaza o bariera de grasimi saturate la suprafata pielii, pe care o apara de actiunea razelor solare, dar si in profunzimea ei, unde mentine hidratarea si previne craparea sau uscarea pielii. Uleiul de cocos stimuleaza melanina, ceea ce inseamna ca tu vei obtine un bronz mai rapid in mod sanatos.

Ulei de argan

Regenereaza pielea, o hidrateaza, reface bariera hidrolipidica, combate imbatranirea prematura si are o puternica actiune antirid. Pe langa toate aceste beneficii, il poti folosi cu incredere la plaja, atunci cand vrei sa obtii un bronz uniform si sanatos.

Este o alternativa naturala pentru calmarea iritatiilor care pot aparea dupa expunerea la soare si te ajuta sa iti prelungesti bronzul.

Ulei din germeni de grau

Este bogat in antioxidanti ca vitamina E ce mentin tineretea pielii, dar si vitaminele K si unele din gama B, acizi grasi esentiali si lecitina.

Protejeaza pielea de actiunea razelor ultraviolete, iar marele avantaj este ca patrunde rapid in piele, unde este absorbit si mentinut la nivelul epidermei.

Nutrientii continuti regenereaza celulele, calmeaza iritatiile si hidrateaza, uleiul din germeni de grau fiind indicat in prevenirea si tratarea ridurilor fine.

Alte uleiuri cu actiune de protectie impotriva razelor ultraviolete sunt cele de de migdale (SPF scazut), zmeura (SPF ridicat) sau cacao (SPF scazut).

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *