Slabeste si imbunatateste-ti dieta cu fulgi de ovaz

Daca vrei sa scapi usor de kilogramele in plus, sa iti mentii greutatea sau sa iti reglezi tranzitul intestinal, atunci consuma in fiecare zi fulgi de ovaz. Au mult mai multe beneficii pentru sanatate si ii poti prepara in diferite forme, care de care mai gustoase. Ii poti transforma intr-un mic dejun sanatos si consistent sau intr-o gustare dulce intre mese.

Beneficiile ovazului pentru sanatate

Fulgii de ovaz sunt bogati in magneziu, seleniu, fier, cupru, fosfor, zinc, acid folic, vitaminele B1, B5, E, proteine, fibre, fitochimicale si antioxidanti. O jumatate de cana de fulgi de ovaz nu are decat 65 kcal.

Consumul de fulgi de ovaz este indicat pentru ca:
  • intareste sistemul imunitar
  • reduce pofta de mancare (dau senzatia de satietate cateva ore de la consum)
  • previn pofta de dulce
  • regleaza nivelul glicemiei
  • scade nivelul de colesterol „rau” din sange si il echilibreaza pe cel total, prevenind astfel aparitia bolilor cardiovasculare
  • lupta impotriva radicalilor liberi si protejeaza organismul de stresul oxidativ
  • regleaza tensiunea arteriala
  • regleaza tranzitul intestinal (combate constipatia, balonarea, gazele)
  • scade riscul aparitiei diabetului de tip II
  • fitochimicalele pe care le contin au efect anticancerigen
  • imbunatateste aspectul pielii, pe care o hraneste din interior.

Cum consumi ovazul?

Ovazul se poate prepara in multe feluri si in combinatii care de care mai creative. Poate fi consumat dimineata, in loc de cereale, sub forma de terci (celebrul porridge al englezilor) sau in smoothie-uri, batoane proteice, muffins si biscuiti. Iata cateva modalitati in care poti prepara fulgii de ovaz:

1. Fulgi de ovaz cu lapte vegetal (terci)

Pune la fiert 150-200 ml lapte vegetal (de soia, orz, ovaz, orez, migdale, nuci). Adauga o ceasca de fulgi de ovaz si lasa pe foc 3-4 minute. La aceasta baza, se pot adauga, in ultimele minute de fierbere, fructe de padure, o banana feliata, mere taiate cubulete sau alte fructe pe care le preferi.

Daca doresti, poti adauga un praf de scortisoara sau seminte de chia, nuci, migdale, caju hidratate in prealabil si la final – dupa ce iei amestecul de pe foc – o lingurita de miere, sirop de artar sau fulgi de cocos. Terciul nu trebuie sa fie nici foarte lichid, nici dens.

2. Fulgi de ovaz cu iaurt

Poti folosi si kefir sau sana, insa cel mai indicat este iaurtul grecesc. Pune intr-un borcan fulgii de ovaz (cati doresti), seminte de in sau de chia zdrobite și un praf de sare de Himalaya. Adauga iaurtul, 2 lingurite de miere și fructe proaspete, confiate sau nuci. Amesteca pana la omogenizarea completa si lasa la frigider pana a doua zi. Este varianta ideala pentru un mic dejun rapid si sanatos, pe care il prepari de seara.

3. Batoane proteice cu fulgi de ovaz

Ai nevoie de: 2 cani fulgi de ovaz, 50 grame merisoare confiate, cateva fructe goji hidratate, bucatele de ciocolata neagra, 3 linguri sirop de melasa BIO, 1 lingura miere, 1 lingura Life Impulse® Form Shake cu aroma de ciocolataputina apa sau lapte vegetal, ciocolata neagra pentru topping (optional).

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele intr-un bol incapator si amesteca pana se omogenizeaza. Amestecul nu trebuie sa fie moale sau sfaramicios, ci trebuie sa se lege ca un aluat.

Pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da la frigider pana cand se intareste (aproximativ 1 ora). Dupa ce scoti tava de la rece, taie compozitia in bucati egale. Scoate batoanele pe un gratar si acopera-le cu ciocolata neagra topita.

Descopera alte retete cu fulgi de ovaz AICI.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *