Ingrijirea de seara a tenului sensibil

Seara, indiferent de programul pe care l-ai avut in timpul zilei, de oboseala sau lipsa chefului, este obligatoriu sa te demachiezi. Iar vara, mai ales pentru persoanele cu un ten sensibil, rutina de ingrijire trebuie sa includa mai mult decat atat.

Fa din aceste momente unele de relaxare si rasfat:

1. Indeparteaza machiajul si crema SPF

In timpul zilei, tenul nostru este incarcat cu machiaj, crema cu factor de protectie solara, dar si praf sau toxine din mediul inconjurator. De aceea, este necesar sa indepartam stratul de machiaj si toate impuritatile inainte de culcare.

Vara, sunt recomandate lotiunile demachiante pe baza de ulei pentru ca indeparteaza mai eficient reziduurile de crema cu SPF, machiajul si excesul de sebum.

Demachiantul bifazic cu Aloe Vera Biotissima® – certificat BIO pe baza de aloe vera BIO si ulei de macadamia BIO este o formula extrem de eficienta pentru indepartarea cu usurinta a machiajului, data de structura dubla a acestuia (ulei + lotiune). Demachiaza, hidrateaza si lumineaza tenul.

Continua cu o lotiune tonica revitalizanta, cu extracte naturale prietenoase cu pielea si care o hidrateaza in profunzime. Nu folosi lotiuni care contin substante cu potential alergen (parfumuri sintetice, parabeni, parafine etc.) deoarece iti pot afecta pielea sensibila si pot cauza iritatii, descuamari sau eczeme.

Lotiunea tonica cu Aloe Vera Biotissima® – certificata BIO, imbogatita cu Nectapure si extracte din plante din Alpii Elvetieni, revitalizeaza si energizeaza tenul obosit, tern si lipsit de stralucire. Extractul de Aloe Vera imbogatit de Clary-Sage contracareaza efectele poluarii, hidrateaza si calmeaza iritatiile, in timp ce contribuie la refacerea aspectului tanar si sanatos al tenului.

2. Exfoliaza pielea bland (de 1-2 ori pe saptamana)

Vara, stai afara mai mult decat in restul anului, iar acest lucru se poate vedea foarte usor pe pielea ta. Praful si impuritatile care se aduna pe piele in timpul zilei iti pot infunda porii si cauza iritatii. De aceea, este bine sa iti cureti tenul in profunzime si sa il exfoliezi regulat.

Insa, nu folosi un exfoliant dur; vara, tenul este mai sensibil, iar metodele dure de exfoliere il sensibilizeaza si mai tare. In schimb, opteaza pentru o exfoliere blanda cu miere si zahar sau produse speciale pe baza de fructe precum papaya sau ananas.

3. Nu uita de hidratare

Dupa demachiere, trebuie sa aplici o crema hidratanta potrivita tipului tau de ten. Crema de noapte Biotissima® Essential ingrijeste si hidrateaza intens datorita acidului hialuronic si fitocomplexului cu 7 extracte naturale. Lipidele de inalta calitate, cum ar fi untul de shea, uleiul de nuci de macadamia, uleiul de luminita noptii si uleiul de migdale hranesc pielea intens, protejeaza si intaresc functia barierei naturale a pielii.

Alte sfaturi:

Maseaza-ti tenul cu miscari blande, circulare – astfel, stimulezi circulatia sangelui si eliminarea excesului de limfa de la nivelul fetei. Rezultatele vor fi miraculoase: tenul tau va fi mai luminos, va avea un aspect intinerit si vei scapa de aspectul de ochi obositi. Mai poti folosi o masca de fata pentru tenul sensibil sau o masca pentru ochi, cu efect revitalizant si hidratant.

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *