Secretul sa fii si sa ramai motivat

0
1780

Este greu sa ramai motivat, dar mai greu este sa ajungi sa fii motivat. Pentru asta, ai nevoie de multa ambitie, perseverenta si de o organizare eficienta a timpului. Daca visezi sa ai mai mult timp pentru mers la sala, sa incepi sa meditezi zilnic, sa gatesti mai des sau sa participi la maratonul pentru care niciodata nu gasesti timp si energie sa te antrenezi, in timp ce iti pastrezi motivatia, poate fi destul de dificil.

Cateodata, te trezesti cu energie maxima si esti gata sa incepi ziua, iar in alte dati abia te ridici din pat si te pregatesti sa iesi din casa. Motivatia este un aspect din viata noasta care tine de auto-control si auto-disciplina. Mai mult, in urma unor studii, s-a descoperit ca atunci cand dai un sfat unei persoane aflate intr-o situatie similara cu a ta, te vei auto-motiva si vei avea mai multa incredere in tine si in posibilitatile tale.

Psihologii cred ca lipsa motivatiei vine din lipsa de incredere in fortele proprii, nu din lipsa cunostintelor. In cele mai multe cazuri, noi avem posibilitatile si abilitatile sa realizam ceea ce ne dorim, insa, din cauza esecurilor din trecut si a neincrederii in noi, nu suntem motivati suficient sa facem urmatorul pas.

Ce mai poti face? Noteaza-ti in agenda sau pe o coala de hartie pe care sa o pui intr-un loc vizibil tot ceea ce iti doresti sa indeplinesti. Citeste textul de cateva ori pe saptamana (sau zilnic) si mentine-ti motivatia treaza. Pentru un impact mai mare, poti nota si progresele pe care le faci.

Uita de multitasking! Focuseaza-te asupra unui lucru si nu lasa ceilalti factori sa te perturbe. Atunci cand ai prea multe sarcini, te suprasoliciti singura si este posibil sa te afecteze si stresul. Iar cand intra stresul in ecuatie, motivatia este grav afectata. Pe de cealalta parte, nu trebuie sa amani lucrurile, ci sa iti creezi un plan pe care sa il urmezi in functie de prioritati.

Nu lasa esecurile sa te afecteze. In orice plan, atat profesional, cat si personal, exista piedici si probleme. Nu lasa aceste lucruri sa te afecteze. Invata din ele si mergi mai departe. De multe ori, un esec te poate motiva mai mult decat un succes.

Nu in ultimul rand, incearca sa gandesti cat de pozitiv poti si sa te recompensezi atunci cand ai indeplinit unul dintre obiectivele pe care ti le-ai notat in agenda. Gandirea pozitiva te ajuta sa te mentii motivat, iar o rasplata, oricat de mica ar fi, iti poate schimba starea de spirit in bine si te incurajeaza pe mai departe.

Tu ce faci ca sa iti pastrezi motivatia?

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.