Secretul sa fii si sa ramai motivat

Este greu sa ramai motivat, dar mai greu este sa ajungi sa fii motivat. Pentru asta, ai nevoie de multa ambitie, perseverenta si de o organizare eficienta a timpului.

Daca visezi sa ai mai mult timp pentru mers la sala, sa incepi sa meditezi zilnic, sa gatesti mai des sau sa participi la maratonul pentru care niciodata nu gasesti timp si energie sa te antrenezi, in timp ce iti pastrezi motivatia, poate fi destul de dificil.

Cateodata, te trezesti cu energie maxima si esti gata sa incepi ziua, iar in alte dati abia te ridici din pat si te pregatesti sa iesi din casa.

Motivatia este un aspect din viata noasta care tine de auto-control si auto-disciplina.

Mai mult, in urma unor studii, s-a descoperit ca atunci cand dai un sfat unei persoane aflate intr-o situatie similara cu a ta, te vei auto-motiva si vei avea mai multa incredere in tine si in posibilitatile tale.

Psihologii cred ca lipsa motivatiei vine din lipsa de incredere in fortele proprii, nu din lipsa cunostintelor. In cele mai multe cazuri, noi avem posibilitatile si abilitatile sa realizam ceea ce ne dorim, insa, din cauza esecurilor din trecut si a neincrederii in noi, nu suntem motivati suficient sa facem urmatorul pas.

Ce mai poti face? Noteaza-ti in agenda sau pe o coala de hartie pe care sa o pui intr-un loc vizibil tot ceea ce iti doresti sa indeplinesti. Citeste textul de cateva ori pe saptamana (sau zilnic) si mentine-ti motivatia treaza. Pentru un impact mai mare, poti nota si progresele pe care le faci.

Uita de multitasking!

Focuseaza-te asupra unui lucru si nu lasa ceilalti factori sa te perturbe. Atunci cand ai prea multe sarcini, te suprasoliciti singura si este posibil sa te afecteze si stresul.

Iar cand intra stresul in ecuatie, motivatia este grav afectata. Pe de cealalta parte, nu trebuie sa amani lucrurile, ci sa iti creezi un plan pe care sa il urmezi in functie de prioritati.

Nu lasa esecurile sa te afecteze.

In orice plan, atat profesional, cat si personal, exista piedici si probleme. Nu lasa aceste lucruri sa te afecteze. Invata din ele si mergi mai departe. De multe ori, un esec te poate motiva mai mult decat un succes.

Combate stresul si anxietatea.

Anxietate si stres? Ambele pot fi insuportabile si interfereaza enorm cu viata ta – iti afecteaza sanatatea, locul de munca si relatiile cu cei din jur. Vestea buna este ca exista o multime de suplimente sigure si eficiente care iti pot veni in ajutor.

Fructul de schizandra este cunoscut din antichitate pentru actiunea sa tonica, de energizare si reechilibrare a organismului. Ajuta organismul sa faca fata stresului fizic, diminueaza starile de iritatie ale sistemului nervos, inducand buna dispozitie.

Rhodiola Rosea este o planta cu efect adaptogen, ce poate creste capacitatea de adaptare a organismului la stresul de diferite tipuri: intelectual, fizic, psihic, termic, lipsa de somn, expunere la substante toxice, radiatii si infectii.

Valeriana calmeaza sistemul nervos si cardiac. Acesta este indicat pentru a reduce stresul si anxietatea si a induce rapid starea de somnolenta. In plus, suplimentul alimentar poate fi folosit eficient de catre persoanele care sufera de insomnii sau boli cardiovasculare.

Nu in ultimul rand, incearca sa gandesti cat de pozitiv poti si sa te recompensezi atunci cand ai indeplinit unul dintre obiectivele pe care ti le-ai notat in agenda.

Gandirea pozitiva te ajuta sa te mentii motivat, iar o rasplata, oricat de mica ar fi, iti poate schimba starea de spirit in bine si te incurajeaza pe mai departe.

Tu ce faci ca sa iti pastrezi motivatia?

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *