Cum sa iti reintri in ritm dupa concediu

Vara a trecut, la fel ca si concediile estivale, iar tu te-ai reintors la job, responsabilitati si de ce sa nu recunoastem… rutina! Daca te apuca nostalgia atunci cand te gandesti la zilele libere in care te-ai relaxat si ai uitat de stresul de acasa, avem cateva sfaturi pentru tine. Iata ce trebuie sa faci ca sa reintri in ritm dupa vacanta:

Pregatirea incepe de acasa

Stim ca esti nerabdatoare inainte sa pleci in concediu, iar pregatirea bagajelor se poate lasa cu multa dezordine in casa. Ca sa iti usurezi revenirea din concediu, lasa casa cat mai curata. Astfel, iti va fi drag cand vei ajunge in confortul casei tale si nu iti va sta gandul la curatenia pe care trebuie sa o faci.

De asemenea, nu lasa bagajele nedeschise. Sigur ti s-a intamplat macar o data sa le „uiti” pe hol sau chiar in camera. Despacheteaza in ziua in care ajungi acasa sau in urmatoarea, fara sa iti gasesti scuze.

Reincepe pas cu pas

Reia-ti rutina zilnica de ingrijire (fa o baie relaxanta, cateva exercitii fizice, mediteaza, fa yoga, bea un ceai sau un smoothie, citeste o carte, uita-te la un film). Iesi cu prietenii si povesteste-le ce ai facut in concediu. Nu iti deschide mailurile imediat cum ajungi in oras. Ofera-ti un timp de acomodare, in care sa iti pastrezi energiile pozitive din concediu.

Este bine sa iti lasi 1-2 zile de tranzitie intre concediu si munca. Daca te intorci din vacanta putin mai devreme, iti vei reintra mai usor in ritmul obisnuit. O sa ai mai mult timp pentru tine, sa te relaxezi, sa iti faci cumparaturile, sa iti organizezi saptamana care urmeaza si sa te vezi cu cei dragi.

Odihneste-te si mananca 

Fii sigura ca dormi 8 ore noaptea, pentru ca dimineata sa te trezesti energica si gata sa reincepi saptamana in forta. Daca nu esti destul de odihnita, iti va fi mult mai greu sa te adaptezi programului de lucru.

Ai grija la alimentatie! Chiar daca ai mancat sanatos sau ai facut cateva exceptii culinare in concediu, atunci cand te intorci acasa trebuie sa consumi mese echilibrate si nutritive. Iti vor da energie si o buna dispozitie.

Tu ce faci atunci cand te intorci din concediu?

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *