Care sunt cauzele unui somn nelinistit

Un somn odihnitor, linistit si neintrerupt te ajuta sa combati oboseala si sa ai mai multa energie dimineata. In plus, contribuie la procesele metabolice din organism, reduce stresul, stimuleaza creativitatea si creste capacitatea de concentrare. Cu toate beneficiile pe care ni le aduce, de multe ori, nu acordam importanta necesara calitatii somnului.

Afla care sunt cauzele care iti pot disturba somnul si ce sa faci ca sa te odihnesti suficient in fiecare seara:

In medie, o persoana trebuie sa doarma 6-8 ore pe noapte, in functie de tipul de activitate pe care il desfasoara ziua si de stilul de viata. Nici prea mult somn nu este bun, deoarece iti poate afecta calitatea vietii.

In cele mai multe cazuri, stresul este de vina pentru noptile albe. Daca nu poti adormi rapid, te trezesti brusc in mijlocul noptii, ai insomnii, visezi urat sau ai un somn agitat ori te trezesti obosit chiar daca ai dormit cateva ore bune, invata sa combati stresul si vei vedea ca ti se va imbunatati si calitatea somnului.

Pentru inceput, incearca sa lasi deoparte gandurile negative si problemele inainte de culcare. Daca iti incarci mintea cu ele, vei adormi foarte greu si vei avea un somn agitat. Cel mai bine este ca, inainte de culcare, cu o ora sau mai putin, sa citesti o carte ca sa iti relaxezi mintea. Evita sa folosesti telefonul, televizorul sau laptopul, deoarece lumina albastra pe care o emana te va face sa adormi mai greu.

Alte motive din cauza carora te trezesti brusc din somn pot fi: anxietatea (care se manifesta prin batai rapide ale inimii) sau apneea in somn (care cauzeaza intreruperea respiratiei in timpul somnului).

Daca ai mancat inainte de culcare si esti (prea) satula, sistemul tau digstiv va lucra in timpul somnului pentru a procesa mancarea, iar acest lucru nu iti va permite sa te odihnesti asa cum trebuie. Ca sa fii sigura ca eviti astfel de situatii, mananca inainte cu 3-4 ore inainte de culcare. Pe de cealalta parte, nici senzatia de foame nu iti face mai bine. Atunci cand stomacul „roade” in gol, te poti trezi foarte usor din cauza foamei.

In cazul in care ai baut multe lichide inainte de culcare, ai o vezica activa sau o infectie urinara, te poti trezi in mijlocul noptii pentru a merge la toaleta. De aceea, este bine sa eviti consumul de lichide inainte de culcare si sa vorbesti cu medicul specialist in cazul in care crezi ca poti suferi de o infectie urinara.

Somnul nelinistit poate fi cauzat si de mediul in care dormi. Daca in camera nu este temperatura potrivita, salteaua nu este confortabila sau daca sunt zgomote, cu siguranta somnul tau va fi afectat. Cel mai bine te odihnesti intr-o camera bine aerisita, intunecata, cu saltea si perne confortabile si in care este liniste.

Life Impulse® HappyDreams contine un complex de plante BIO, printre care Extract de Schisandra Eco, Extract de Noni Eco, Extract de Rhodiola Eco si Extract de Valeriana Eco, ce poate induce o stare de relaxare si poate contracara efectele stresului, ajutand la inlaturarea insomniei si contribuind la un somn linistit.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *