5 greseli pe care le faci in ingrijirea tenului

Iti cumperi tot felul de lotiuni hidratante, iti exfoliezi tenul regulat, ai grija ce produse de make-up folosesti si cu toate acestea simti ca tenul tau nu este ingrijit asa cum trebuie? Cu siguranta faci si tu cel putin una din greselile urmatoare, care stau in calea obtinerii unui ten luminos si sanatos:

Chiar daca par minore, greselile mici pe care le faci in rutina zilnica de ingrijire pot avea rezultate vizibile. Atunci cand tenul nu este curatat corect, poate deveni uscat, iritat, chiar si acneic si predispus la imbatranire prematura.

Iata la ce aspecte trebuie sa fii atenta atunci cand iti ingrijesti tenul:

Regleaza temperatura apei cu care te speli pe fata. Daca obisnuiesti sa folosesti apa fierbinte, trebuie sa renunti imediat la acest obicei. Temperatura crescuta a apei iti deshidrateaza pielea si o poate descuama – stii senzatia de „piele care te strange”? Este din cauza apei fierbinti pe care ai folosit-o atunci cand te-ai spalat pe fata sau ai facut dus.

Nu te speli pe fata cand trebuie. Tenul trebuie curatat oblogatoriu de doua ori pe zi – dimineata si seara. E normal ca in ultima parte a zilei, cand ajungi acasa si te simti mai confortabil, sa te demachiezi. Niciodata nu trebuie sa sari peste acest pas si sa te duci la culcare cu machiajul inca aplicat.

Dar, la fel de important este sa te demachiezi si dimineata, chiar daca nu ti se pare necesar. In timpul noptii, tenul tau a adunat sebum, transpiratie si chiar particule de praf, care pot astupa porii si cauza acnee si puncte negre.

Trebuie sa ai grija sa nu cazi in extrema cealalta: nu te spala foarte des pe fata, pentru ca nu vei obtine un ten mai curat, ci din contra. Vei stimula cantitatea de sebum secretata de glandele sebacee ale pielii si iti vei ingrasa tenul.

Alege lotiunile de curatare, demachiere si tonifiere potrivite tipului tau de ten. Este un aspect esential in ingrijirea corecta a tenului. Fiecare produs pe care il folosesti trebuie sa fie adaptat nevoilor specifice ale tenului tau pentru a-i asigura o curatare si  hidratare complete si pentru a preveni imbatranirea prematura.

Apa micelara este potrivita pentru tenul gras, demachiantele bifazice pe baza de ulei, pentru tenul sensibil, cu tendinta de uscare, iar laptele demachiant pentru tenurile normale, mixte sau sensibile.

Poti folosi si ulei de nuca de cocos sau ulei de migdale pentru a indeparta machiajul – stimuleaza regenerarea celulara, curata porii, hidrateaza pielea in profunzime si o hranesc cu nutrienti care reduc liniile fine si ridurile.

Atunci cand iti cureti tenul, foloseste sapunuri 100% naturale handmade sau geluri de curatare (fara microparticule). Pentru tonifiere, poti folosi produse naturale ca apa de trandafiri, apa de castravete, cele pe baza de Aloe Vera, argila sau ceai verde.

Nu iti cureti tenul suficient. Este important ca dupa ce utilizezi lotiune de curatare si demachiantul sa te asiguri ca le-ai indepartat in totalitate. Reziduurile care raman pe piele iti pot astupa porii, pot avea efect iritant si pot atrage si mai multe impurtiati.

Clateste-ti bine fata, de preferat cu apa rece, apoi foloseste un tonic revitalizant. Daca discheta demachianta nu este curata in totalitate, repeta procesul inca o data.

Ai grija la exfoliere. Exfolierea regulata (de 2-3 ori pe saptamana pentru tenul gras, 1-2 ori pentru cel mixt si o data pentru cel sensibil) este necesara pentru o piele fina, catifelata si cu putere de regenerare celulara. Cand nu iti exfoliezi tenul, el devine tern, cu tenta de inrosire si acneic.

Daca lipsa exfolierii cauzeaza probleme, asa poate face si utilizarea ei excesiva. Repeta acest procedeu saptamanal, in functie de nevoile tenului tau. Poti incerca exfoliantele homemade pe baza de zat de cafea, miere sau zahar.

Lotiunea tonica cu Aloe Vera Biotissima® – certificata BIO hidrateaza pielea dupa curatare si o pregateste perfect pentru ingrijirea ulterioara.

Formula 100% BIO imbogatita cu Nectapure si extracte din plante din Alpii Elvetieni revitalizeaza si energizeaza tenul obosit, tern si lipsit de stralucire.

Extractul de Aloe Vera imbogatit de Clary-Sage contracareaza efectele poluarii si contribuie la refacerea aspectului tanar si sanatos al tenului.

Demachiant bifazic cu Aloe Vera Biotissima® – certificat BIO pe baza de aloe vera BIO si ulei de macadamia BIO, formula extrem de eficienta pentru indepartarea cu usurinta a machiajului, este data de structura dubla a acestuia (ulei + lotiune) demachiaza, hidrateaza si lumineaza tenul.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *