Ce se intampla daca dormi 6 ore pe noapte sau mai putin

Tu dormi 8 ore pe noapte? E o intrebare la care fiecare dintre noi ar trebui sa raspunda afirmativ. Prea putine ore de somn sau un somn agitat au numai efecte negative asupra sanatatii noastre fizice si psihice. Cu toate acestea, nu acordam somnului importanta pe care o are.

Un studiu realizat pe 25 000 de adulti din China si SUA a aratat ca persoanele care dorm numai 6 ore pe noapte au urina mai concentrata si un risc mai mare sa fie deshidratati pe timpul noptii si zilei decat persoanele care dorm 8 ore pe noapte.

Durerile de cap sunt un alt simptom comun al lipsei somnului. Desi inca nu se stie exact care este conexiunea dintre migrene si somnul insuficient, majoritatea persoanelor care nu dorm suficiente ore pe noapte sufera din cauza lor.

La fel, alte probleme comune sunt: starile de agitatie, iritabilitatea, schimbarea brusca de comportament, timpul de reactie incetinit si un nivel crescut al stresului.

Sistemul cardiovascular are si el de suferit atunci cand organismul este privat de somn. Exista riscul cresterii tensiunii arteriale si a proteinei C reactive, proteina folosita in diagnosticarea mai multor boli de inima.

In timp, persoanele care se priveaza de somn vor avea o imunitate mai slaba, o atentie distrasa, pot dezvolta probleme gastrointestinale si scaderea libidoului.

Iata ce spune Dr. Lavinia Ceuta – Nutritionist, Formator si Consilier de dezvoltare personala:

Un studiu realizat la Universitatea din Chicago a demonstrat ca privarea de somn determina supraalimentarea, deoarece afecteaza echilibrul a doi hormoni care sunt asociati cu apetitul: leptina si grelina.

Atunci cand nu dormim suficient creste nivelul de grelina, un hormon produs de celule din stomac, despre care se crede ca intensifica sentimentul de foame. Nivelul de leptina, un hormon produs de celulele adipoase care semnaleaza starea de satietate de la tesutul adipos-creier, scade in absenta unui somn odihnitor.

Descopera AICI care sunt cauzele unui somn nelinistit si ce poti face ca sa te odihnesti mai bine noaptea.

Life Impulse® HappyDreams contine un complex de plante BIO, printre care Extract de Schisandra Eco, Extract de Noni Eco, Extract de Rhodiola Eco si Extract de Valeriana Eco, ce poate induce o stare de relaxare si poate contracara efectele stresului, ajutand la inlaturarea insomniei si contribuind la un somn linistit.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *