Semne ca ficatul tau are nevoie de o detoxifiere

Ficatul este unul dintre cele mai solicitate organe din organismul nostru, pe langa inima si rinichi. Rolul ficatului este sa elimine in mod natural toxinele acumulate in corp, dar cateodata are nevoie de un mic ajutor pentru a face acest lucru.

O cura de detoxifiere si regenerare hepatica este necesara mai ales dupa perioade solicitante, cand dieta este bogata in grasimi nesanatoase sau atunci cand se consuma alcool in exces.

Are ficatul meu nevoie de o cura detox?

Iata care sunt principalele semne ca ficatul tau a „obosit” si ca are nevoie de o cura care sa ii restabileasca functiile:

  • oboseala continua (cronica)
  • letargie, anxietate, stari depresive
  • cefalee sau migrene localizate in spatele ochiului
  • alergii
  • transpiratie excesiva
  • probleme de tranzit intestinal (balonare, constipatie, flatulenta)
  • afectiuni dermatologice (acnee)
  • dureri ale muschilor sau articulatiilor
  • respiratie urat mirositoare (halena)
  • crestere brusca (si nejustificata) in greutate

Metode de regenerare si detoxifiere a ficatului

In primul rand, adopta o alimentatie echilibrata, variata si sanatoasa, bazata pe fructe, legume, cereale, carne slaba, grasimi sanatoase (nuci, seminte, avocado etc.).

Exclude din dieta alimentele modificate genetic sau procesate, dar si pe cele cu coloranti sau conservanti artificiali, grasimile nesanatoase, prajelile, sucurile carbogazoase.

Bea cel putin 2 litri de apa pe azi, consuma multe proteine (de origine vegetala si animala) si fibre care ajuta digestia (chia, seminte de in, tarata de Psyllium). Un real ajutor al ficatului este ceaiul de anghinare, care stimuleaza secretia de bila si curata ficatul de toxine.

Turmericul (curcuma longa) creste capacitatea ficatului de a elimina toxinele, imbunatateste circulatia sanguina, procesele neuronale si are proprietati hepatoprotectoare. Adauga-l in mancaruri ca orez, cous-cous sau prepara o bautura minune, laptele auriu.

Include in dieta si usturoi (activeaza enzimele detoxifiante din ficat), sfecla rosie, mere, broccoli, varza de Bruxelles, bautura Kombucha, varza murata.

Pentru o cura mai rapida, poti bea timp de minim 3 zile numai sucuri naturale sau smoothie-uri cu un continut bogat in clorofila. Totusi, daca nu rezisti si simti nevoia sa consumi mancare solida, iti poti prepara salate, supe sau poti manca un fruct.

Cele mai eficiente combinatii de alimente pentru sucuri de detoxifiere a ficatului sunt combinatiile din: lamaie, sfecla rosie, telina, ghimbir, turmeric, morcovi, iarba de grau, patrunjel.

Life Impulse® Ultimate Liver Support – Protector hepatic pe baza de anghinare este un supliment alimentar complex ce sustine regenerarea si detoxifierea celulelor hepatice.

Silimarina este recomandata in caz de probleme biliare, ciroza, litiaza biliara si afectiuni ale rinichilor. Radacina de sofran are efecte antiinflamatorii si este un bun stimulent digestiv.

Acidul alfa lipoic ajuta la eliminarea substantelor daunatoare care afecteaza ficatul. N-acetil cisteina (NAC) este eficienta in eliminarea din organism a mercurului, arsenicului si plumbului.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *