Vizita la stomatolog iti pastreaza dantura sanatoasa

Vizita la stomatolog, fie ca este una de rutina sau nu, este evitata de majoritatea oamenilor. Nu sunt putini cei care evita sa isi faca o programare pana in ultima clipa. Si atunci, pentru ca nu mai suporta durerea cauzata de problemele dentare.

Daca vrei sa iti mentii dantura sanatoasa si sa eviti aparitia complicatiilor, este indicat sa mergi la dentist cel putin o data pe an. De ce? Pentru un control de rutina, un detartraj si un periaj profesional.

vizita la stomatolog

Vizita la stomatolog: cum alegi medicul potrivit

Tot ce conteaza e sa te simti confortabil in timpul consultului si sa ai incredere in medicul tau. Ar fi bine sa iti recomande cineva un dentist cu care poti avea o comunicare deschisa.

Multi medici sunt instruiti in tehnici de comunicare si calmare a pacientului. Asa ca, un dentist profesionist te va intelege si te va ghida pe toata durata consultului.

Un alt aspect caruia trebuie sa ii acorzi atentie sunt conditiile de igiena din cabinet. Observa daca instrumentele de lucru sunt sterilizate, aparatele curate sau daca medicul si asistentii poarta manusi si masca la gura.

Cand nu mai poate fi amanata vizita la stomatolog

Nu vorbim despre controalele de rutina pe care e necesar sa le faci de 1-2 ori pe an. Dar, printre durerile persistente de dinti sau cariile vizibile, trebuie sa iei in considerare si semnele mai putin deranjante.

Mergi la dentist daca: ai dintii sensibili la rece sau fierbinte, iti sangereaza gingiile cand te speli pe dinti, ai o respiratie urat mirositoare, gust neplacut in gura, gingiile inflamate, ai gura uscata permanent, esti fumator, suferi de diabet sau boli de inima.

Reguli de igiena orala pe care trebuie sa le respecti

periuta de dinti life care

Periaza-ti dintii foarte bine (cu miscari verticale, de sus in jos si invers), foloseste apa de gura, ata dentara si dusul bucal. Ai grija de sanatatea ta orala si periaza-te pe dinti de cel putin doua ori pe zi.

Un periaj corect si complet este necesar pentru sanatatea dintilor tai, dar si in prevenirea altor boli. Igiena orala precara te poate predispune la: atac de cord, accident vascular, probleme respiratorii, cancer, diabet, pneumonie etc.

Cel mai mare risc pentru dintii tai il reprezinta depunerile de tartru si piatra, care pot provoca sangerari, carii sau caderea dintilor.

Cat de des trebuie sa mergi la dentist si de ce

In general, trebuie sa mergi la dentist cam de doua ori pe an pentru controale de rutina. Depinde de starea danturii tale daca trebuie sa mergi mai des sau chiar mai rar.

Daca respecti vizita la stomatolog, scad sansele sa dezvolti probleme cu gingiile, sa iti apara carii sau infectii.

Gandeste-te altfel! Daca te duci cel putin anual la dentist pentru un control de rutina si un periaj profesional, te costa mai putin decat daca trebuie sa rezolvi probleme vechi si complicate – sa iti pui un implant, sa faci o operatie sau sa iti plombezi mai multe carii.

Pentru mentinerea sanatatii orale, iti recomandam:

Pasta de dinti gel cu aloe vera BIO Kräuter® are la baza o formula speciala care:

  • ingrijeste dintii si ofera protectie impotriva formarii tartrului;
  • protejeaza si ingrijeste gingiile, datorita formulei cu un continut bogat in vitamina E si Aloe Vera BIO;
  • indeparteaza placa bacteriana, depunerile de pe suprafata dintilor si curata spatiile interdentare cu ajutorul acidului silicic din compozitie, care actioneaza ca un abraziv natural;
  • confera o senzatie indelungata de prospetime intregii guri.

Pasta de dinti pentru fortificare si protectie, cu extract de musetel BIO Kräuter® contine ingrediente active care intaresc smaltul dintilor si combat aparitia si depunerea tartarului, ingrijesc gingia si asigura o senzatie de prospetime la nivelul cavitatii bucale.

Extractele de salvie si menta intarzie dezvoltarea cariilor dentare si aparitia bacteriilor, protejeaza in acelasi timp gingiile si ajuta la prevenirea aparitiei infectiilor, in timp ce extractul de musetel calmeaza durerile gingivale. Produsul curata dantura si protejeaza gingiile, si NU contine fluor.

Articol scris de,
Daniela Marc
Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *