Melatonina combate insomnia si asigura un somn linistit

Melatonina combate insomnia: este un hormon cu numeroase beneficii asupra organismului, insa cel mai important este ca regleaza ceasul biologic.

Secretia de melatonina scade odata cu inaintarea in varsta si este redusa de factori externi ca lumina (de aceea, nu se recomanda sa stai in fata televizorului, laptopului sau ecranului smartphone-ului inainte sa adormi).

melatonina

Melatonina combate insomnia si te ajuta sa iti imbunatatesti natural somnul

Insomnia este o tulburare a somnului care se manifesta prin treziri frecvente pe durata noptii, calitatea si profunzimea lui fiind astfel reduse.

Aceasta reprezinta o problema frecventa a omului modern si se manifesta mai ales la persoanele active, la cele care lucreaza foarte mult pana noaptea tarziu, iar stresul isi pune amprenta asupra organismului.

Cheia in obtinerea unui somn linistit si odihnitor este melatonina, un hormon secretat de organism ce induce somnul. Atunci cand secretia de melatonina este perturbata de diversi factori, somul apare greu sau chiar deloc.

Cum actioneaza melatonina in organism

Nivelul de melatonina secretat de creier este influentat si de factorii de stil de viata, ca stresul, orarul zilnic, obiceiurile de somn, dar si de inaintarea in varsta.

Cea mai mare cantitate de melatonina o avem pana la varsta de 3 ani, apoi incepe o scadere a nivelului, puternic influentata de factorii externi. Si, cu cat secretia de melatonina scade, cu atat incidenta tulburarilor de somn creste.

efecte melatonina

Secretia de melatonina este intensa intre orele 2 si 4 noaptea, micsorandu-se progresiv pana spre dimineata. Secretia de melatonina este determinata de prezenta serotoninei. Prin urmare, persoanele care sufera de insomnie sau cele care nu au un somn odihnitor in timpul noptii, pot avea un deficit atat de melatonina, cat si de serotonina.

Beneficiile melatoninei pentru organism:
  • melatonina combate insomnia
  • te ajuta sa ai un somn linistit si odihnitor
  • are efect puternic antioxidant (de doua ori mai puternic decat vitaminele C, E si decat betacarotenul)
  • previne aparitia artrozei, osteoporozei, bolii Parkinson, degenerescentei maculare sau cataractei
  • echilibreaza activitatea endocrina (influenteaza hipofiza; scade FSH-ul si stimuleaza prolactina)
  • suport imunitar in infectii cronice
  • calmeaza starile de anxietate
  • melatonina incetineste dezvoltarea celulelor cancerigene
  • melatonina influenteaza in sens pozitiv secretia hormonilor sexuali feminini si regleaza ciclul menstrual
  • intarzie imbatranirea prematura.

Life Impulse® Sleep&Calm cu Melatonina te ajuta sa te relaxezi, sa adormi mai repede si sa ai un somn mai linistit datorita formulei cu actiune rapida pe baza de melatonina si suc concentrat de visine.

Melatonina contribuie la atenuarea tulburarilor de somn si la reducerea timpului necesar pentru a adormi. Efectul benefic se obtine in conditiile unei doze minime de 1 mg de melatonina inainte de culcare.

Se recomanda numai persoanelor de peste 16 ani, o lingura (15 ml) seara, la nevoie. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *