Bucura-te de soare si reincarca-ti bateriile

Lunile calduroase au sosit, asa ca reincarca-ti bateriile si bucura-te de soare si de viata din plin! Si pentru ca este demonstrat stiintific ca timpul petrecut in aer liber, la soare, iti imbunatateste starea de spirit, iti propunem sa te deconectezi de la rutina de cate ori poti.

bucura-te de soare

Zilele cu soare iti dau un boost de energie

Ca sa te bucuri in siguranta de razele soarelui, trebuie sa te afli undeva la mijloc. Atat expunerea indelungata la soare, cat si evitarea ei sunt nerecomandate. Asigura-te ca in timpul petrecut la soare aplici pe toata suprafata pielii lotiuni cu factor de protectie UVA si UVB 25+.

Riscurile expunerii neprotejate la soare sunt mari: pot aparea arsuri solare, pielea imbatraneste prematur, se formeaza riduri, apar pete pigmentare si creste riscul dezvoltarii cancerului de piele.

Expune-te corect la soare, in intervalele de timp recomandate. Astfel, corpul tau va capta lumina solara si, printr-o serie de procese metabolice, o va transforma in energie. Mai mult, nivelul de stres scade, iar starile emotionale negative dispar. Soarele stimuleaza producerea de serotonina, numita si „hormonul fericirii”.

Reincarca-ti bateriile cu doza zilnica de vitamina D3

vitamina D3Vitamina D3 este numita si „vitamina soarelui” sau „vitamina antirahitica”. Este produsa la nivelul pielii, dupa expunerea directa la razele soarelui.

Daca nu obtii suficienta vitamina D3 din alimentatie, te poti confrunta cu:

  • dureri musculare sau articulare
  • slabiciune la nivelul muschilor
  • oboseala
  • scaderea imunitatii
  • transpiratie excesiva
  • apatie sau migrene.

Stiai ca 15-20 minute de expunere a bratelor si fetei la soare iti asigura cantitatea necesara de vitamina D3 intr-o zi?

De cata vitamina D3 am nevoie?

Cantitatea zilnica necesara se calculeaza in functie de zona in care locuiesti si de expunerea naturala la razele soarelui pe timpul zilei. Asa ca, in Europa, cantitatea zilnica recomandata de vitamina D3 este de:

  • 400 UI (unitati internationale) pentru sugari
  • 400-600 UI pentru adolescenti
  • 600 UI pentru adultii cu varsta de pana la 70 ani
  • > 800 UI pentru cei cu varsta peste 70 ani.

Life Impulse® D3 Complex  contine vitamina D3 (2000 IU), K2 și Omega 3 vegetala. Complexul de vitamine este benefic intregului organism si contribuie la:

>> mentinerea sanatatii oaselor
>> imbunatatirea starii de spirit
>>sustinerea functionarii sistemului imunitar
>> sustinerea buna functionarii sistemului cardiovascular

Bucura-te de soare, „pastila-minune” pentru diferite afectiuni

soare

Expunerea moderata la soare are o multime de alte beneficii pentru sanatatea ta. Stimuleaza producerea de melatonina, un hormon al carui nivel scade odata cu varsta si care te ajuta sa ai un somn linistit si odihnitor.

Boost-ul de vitamina D3 regleaza tensiunea arteriala si poate preveni aparitia atacului de cord. Acest lucru se datoreaza cresterii cantitatii de oxid nitric in urma actiunii razelor UV asupra pielii.

De asemenea, lumina soarelui este eficienta in dezvoltarea armonioasa a fatului, mai ales in primele 3 luni de sarcina.

Razele UV pot ameliora si problemele pielii ca dermatitele atopice. Expunerea la soare trebuie facuta progresiv, utilizand creme si lotiuni de protectie solara, la indicatia medicului dermatolog. Pe de cealalta parte, nu este recomandata expunerea la soare in cazul in care suferi de acnee sau herpes.

Bucura-te de soare in mod responsabil si profita de beneficiile pe care ti le aduce!

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *