Alergiile de sezon si tonicul natural care le amelioreaza

Alergiile de sezon sunt extrem de suparatoare: stranutul, rinoreea, secretiile oculare, dificultatile de respiratie si eczemele iti pot strica cu usurinta dispozitia. Si pentru ca primavara este sezonul alergiilor, trebuie sa ii acorzi organismului tau o atentie speciala si sa il ajuti sa treaca peste aceasta perioada suparatoare.

Din pacate, nu ne putem feri in totalitate de factorii alergeni – polenul este prezent peste tot in aer, acarienii se inmultesc, iar praful risca sa ne faca mai multe probleme decat in anotimpul rece.

alergiile de sezon - ameliorare

Alergiile de sezon pot fi ameliorate daca respecti niste reguli simple:

Puterea plantelor si alergiile de sezon

Tonicele naturale contin nutrienti cu potential antialergic ridicat. Actioneaza asupra cauzelor care determina alergia, cum ar fi: un sistem imunitar slabit, sanatate digestiva precara, raspuns ridicat al histaminei, un ficat „incetinit”.

Iata ce iti recomandam:

1. Suc si pulpa de ananas proaspat

alergiile de sezon si ananasul

Ananasul are un continut ridicat de bromelaina, o enzima care lupta impotriva alergiilor. Are proprietati antiinflamatorii si antihistamice si poate reduce inflamatia nazala.  Ajuta la digerarea proteinelor si imbunatateste procesul digestiv.

Acest lucru este important deoarece procesele inflamatorii incep in intestine, iar de acolo se raspandesc in restul organismului.

2. Otet din cidru de mere

O alta cauza a alergiilor este candida. Atunci cand populeaza organismul, nivelul de histamina creste, la fel si potentialul alergic. Otetul din cidru de mere distruge fungii (candida), sprijina functionarea optima a sistemului limfatic si poate ameliora congestia nazala.

3. Miere produsa local sau miere de Manuka

Mierea actioneaza ca un fel de vaccin contra alergiilor: albinele isi produc mierea din polenul florilor, deci aceasta contine in cantitati mici factorul alergen. Astfel, prin consumul de miere, organismul tau este mai putin predispus la alergiile la polen.

alergiile de sezon si mierea

De asemenea, mierea contine o cantitate impresionanta de antioxidanti si substante antimicrobiene care amelioreaza simptomele alergice.

4. Seminte de chimen negru

Contin uleiuri esentiale volatile, acid palmitic, acid oleic si acid linoleic, proteine, Omega 3 si 6, caroten, vitaminele B1, B2, B3 si minerale (fier, fosfor, zinc).

Semintele de chimen negru amelioreaza simptomele rinitei alergice, intaresc imunitatea, stimuleaza inmultirea bacteriilor bune din tractul digestiv si sprijina sanatatea sistemului respirator.

5. Frunze de papadie (rucola)

Detoxifiaza ficatul, organul responsabil de curatarea organismului de toxine (care cauzeaza inflamatia si inrautatesc simptomele alergice). Consumul zilnic de frunze de papadie imbunatateste raspunsul imun in fata alergenilor si sprijina ficatul.

Alergiile de sezon si tonicul natural pe care il poti prepara zilnic (RETETA)

Ingrediente pentru 1 portie:

  • 200 ml suc natural si proaspat de ananas (nu folosi sucul din conserva pentru ca nu contine bromelaina)
  • 2 linguri de otet din cidru de mere
  • o mana de frunze de papadie
  • 1 lingura de miere
  • un varf de lingurita de seminte de chimen negru

Mod de preparare:

Amesteca toate ingredientele cu ajutorul unui blender. Atat de simplu!

Iti recomandam:

Life Impulse® NoAlergo, o combinatie speciala de ulei din seminte BIO de chimen negru si vitamina E, ce te poate ajuta sa scapi de disconfortul suparator generat de alergii!

Uleiul din seminte BIO de chimen negru este concentrat in principii active si acizi grasi, are efect antiseptic, antibacterian, ajutand in micoze, iritatii si alergii.

Vitamina E este eficienta pentru mentinerea sanatatii pielii. Protejeaza celulele sangelui, plamanii, ficatul si mareste puterea de aparare a organismului in fata infectiilor si a alergiilor.

Life Impulse® Vitamina C 1000mg – Eliberare prelungita contribuie la mentinerea functionarii normale a sistemului imunitar, protejeaza impotriva stresului oxidativ si ajuta organismul sa lupte impotriva actiunii factorilor alergeni.

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *