Fii cu 1% mai bun in fiecare zi si atinge SUCCESUL!

Antreprenorii inteleg valoarea si necesitatea stabilirii obiectivelor, dar cate intentii isi stabilesc? Multi antreprenori sunt excelenti in identificarea obiectivelor si stiu ca sunt un mod eficient de a atinge succesul si, mai important, fericirea in afaceri. Insa, pasii mici facuti zilnic te pot ajuta sa faci acest lucru mult mai usor.

Stabilirea obiectivelor te ajuta sa vezi viitorul, sa intelegi ce iti doresti, sa creezi un plan si sa stabilesti o cale prin care sa iti realizezi visul. Pare minunat, dar pentru unii, exista un mare dezavantaj la stabilirea obiectivelor: ii poate „rupe” de realitate si pune o mare presiune pe ceea ce nu pot realiza (obiective nerealiste).

Pentru cei care isi fixeaza obiectivele si nu reusesc sa le atinga, acest lucru poate duce la un sentiment al esecului care se le incheie viata de antreprenor.

Care este diferenta dintre obiective si intentii?

Stabilirea si trairea intentiilor iti va permite sa te concentrezi asupra prezentului: sa dai 1% in fiecare zi ca sa fii mai bun, atat pe plan profesional, cat si personal. Sa faci ca afacerea ta sa creasca pas cu pas, in directia cea buna, in loc sa iti stabilesti un obiectiv maret care sa iti consume toate resursele fizice, mentale si financiare, ca in final sa existe posibilitatea sa nu il poti indeplini.

Intentiile iti ofera un scop imediat si tangibil, precum si inspiratia si motivatia pentru a-l atinge. Practica de stabilire a intentiilor zilnice iti poate schimba viata.

Stabilirea intentiilor te ajuta sa te detensionezi

Intentiile te pot ajuta sa iti eliberezi mintea de probleme si limitarile pe care ti le impui. In schimb, vor pune accentul pe lucrurile care au un impact pozitiv. Stabilirea intentiilor iti deschide ochii catre lucruri pe care altfel le-ai fi ratat.

Treci vreodata prin zi atat de absorbit de gandul ca nu observi mare parte din ceea ce se intampla in jurul tau? Observarea micilor minuni ale lumii ofera multe beneficii si iti poate schimba perspectiva intr-o clipa. In acele momente, e posibil sa iti vina solutia pe care o cautai de mult timp sau sa ai o noua idee despre cum iti poti creste afacerea sau imbunatati serviciile pe care le oferi clientilor tai.

Desigur, indeplinirea unui obiectiv este mult mai satisfacatoare si de dorit decat cea a unui singur pas (a unei intentii). Insa trebuie sa inveti sa fii recunoscator si pentru lucrurile care par marunte si sa constientizezi ca ele te ajuta in obtinerea suceesului.

Iata cum ar trebui sa arate drumul spre obiective pavat cu intentii:

1. Examineaza toate obiectivele pe care le-ai stabilit in trecut, dar nu le-ai indeplinit.

2. Identifica un obiectiv din lista pe care inca doresti sa il atingi

3. Imparte-l in mai multe intentii pe care le poti realiza intr-un termen cat mai scurt.

4. Stabileste pasii pe care trebuie sa ii faci si ACTIONEAZA!

5. Alege un alt obiectiv tangibil si repeta procesul.

6. Fa acest lucru pana cand vei avea 3-5 obiective mai mici finalizate, fiecare mai greu de indeplinit decat cel de dinainte.

7. Mergi dupa marele tau obiectiv!

8. Bucura-te de proces la fiecare pas pe care il faci!

Nu uita! Da in fiecare zi ce e mai bun din tine si imbunatateste-ti afacerea continuu. Daca esti mai bun cu 1% in fiecare zi, vei ajunge acolo unde iti doresti.

Mult succes!

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *