Ajuta-ti creierul sa functioneze in parametri optimi!

Cu siguranta cel mai complex organ al corpului nostru, creierul este centrul sistemului nervos si cel care controleaza intreaga functionare a organismului. Cu toate ca reprezinta numai 2% din greutatea corpului, creierul consuma cea mai mare parte a energiei generate de corp (circa 20%).

Asadar, cum il ajuti sa functioneze in parametri optimi? Deja stim ca un somn odihnitor, o alimentarie corespunzatoare, chiar si cateva exercitii pe care le poti face cu usurinta iti mentin creierul sanatos.

Dar ce faci cand ai nevoie de un ajutor in plus? Poate inveti pentru un examen important, stresul iti afecteaza capacitatea de concentrare sau inaintarea in varsta nu iti mai mentine memoria atat de agera.

Descopera in continuare cum iti poate veni natura in ajutor:

1. Brahmi, tonic neurologic si adaptogen natural

Brahmi sau Bacopa monnieri este o planta folosita in medicina Ayurveda. Are o multime de beneficii asupra creierului: are rol in cresterea functiei cognitive, este un stimulator cerebral eficient, creste fluxul sanguin cerebral.

In plus, reduce anxietatea si ajuta organismul sa se adapteze situatiilor noi. Stimuleaza functiile cognitive mentale (claritatea mentala, concentratia si atentia), are un usor efect sedativ si echilibrant al sistemului nervos.

Imbunatateste memoria, atat pe termen scurt, cat si lung. Stimuleaza capacitatea de memorare si de concentrare, hraneste neuronii, combate oboseala mentala si stresul. In plus, are proprietati antioxidante si imbunatateste functiile respiratorii.

2. Gingko Biloba, secretul tineretii fara batranete

Gingko Biloba contribuie la o mai buna circulatie a sangelui la nivel cerebral – astfel, celulele sistemului nervos sunt oxigenate, capacitatea de concentrare creste si memoria este imbunatatita.

Consumul regulat poate contribui la imbunatatirea starii psihice, diminuarea gandurilor negative si cresterea optimismului.

Frunzele de Gingko Biloba au un continut bogat in antioxidanti ca flavonoide si terpenoide ce stimuleaza activitatea neuronilor si imbunatatesc functiile sistemului nervos. In plus, pot preveni dementa, ateroscleroza si atacul cerebral.

3. L-triptophan – ajuta la secretarea serotoninei si melatoninei

Este unul dintre cei 9 aminoacizi pe care corpul nostru nu ii poate produce singur, asa ca singura solutie sa beneficiem de el este sa il obtinem din surse externe.

Este esential in procesul metabolic, asigura functionarea normala a sistemului nervos si are un efect remarcabil de imbunatatire a dispozitiei (contribuie la productia de serotonina).

Mai mult, este un antioxidant neuronal si un tonic vascular excelent, reduce stresul si optimizeaza starea generala de bine. Ajuta la transmiterea mesajelor de la creier la unul din mecanismele biochimice ale somnului. Astfel, contribuie la reducerea tulburarilor de somn si la reglarea ritmului circadian.

Iti recomandam:

Life Impulse Neuro Booster Complex – contribuie la imbunatatirea memoriei, cresterea capacitatii de concentrare, optimizarea transmiterii impulsurilor nervoase, reducerea stresului si sustinerea starii de bine.

Formula UNICA a produsului contine vitamine esentiale bunei functionari a creierului si 3 ingrediente speciale: Brahmi 5:1, extract de Gingko Biloba 5:1 si L-triptophan.

„Cea mai importanta si puternica resursa pe care o avem este mintea noastra. Daca e hranita si antrenata bine, ea poate crea bogatii enorme.” (Anonim)

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *