Sfaturi pentru o noapte de toamna cosy la tine acasa

Acum, ca noptile sunt din ce in ce mai lungi, si vremea se raceste, ne luam ramas bun de la vara si ne pregatim sa intampinam toamna cu bratele deschise. Si ce poate fi mai confortabil decat sa inchei o zi agitata, sa te bucuri de ACASA si sa te relaxezi?

Iata 3 idei pe care sa le pui in practica si sa te bucuri din plin de noptile de toamna:

1. O patura pufoasa si pijamalele preferate

Caldura din casa, spre deosebire de vremea posomorata de afara, te imbie la relaxare din primele secunde in care intri pe usa. Dar stai, nu te grabi! Schimba-te in pijamalele preferate si inveleste-te cu o patura pufoasa, care sa te faca sa te simti ca in puf.

2. Bea un ceai aromat

Poti savura ceaiul tot timpul anului, dar in lunile reci, beneficiile lui sunt crescute. Nu e minunat sa ajungi acasa, sa te asezi pe fotoliu sau pe canapea, sa citesti cartea preferata si sa te rasfeti cu o ceasca de ceai cald?

Toamna si iarna, atunci cand riscul de infectii virale si bacteriene este mai mare, ceaiul ajuta corpul sa lupte contra factorilor externi daunatori si iti mareste imunitatea.

Acum, ca soarele rasare mai tarziu, iar vremea de afara nu este intotdeauna placuta, poti avea probleme sa te trezesti usor dimineata. Iar daca nu esti un iubitor al cafelei, ceaiul verde iti vine in ajutor. Contine teina, care iti da energie pentru a-ti incepe ziua in forta si foarte multi antioxidanti.

Ceaiul Eco din plante si fructe Meal Balance® este un ceai placut aromat, dintr-un amestec special de catina, macese, menta, mere, portocale si hibiscus. Iti sustine sistemul imunitar in sezonul rece si mai ales in perioada de tranzitie dintre anotimpuri.

Pentru un plus de aroma sau potentarea beneficiilor, poti adauga in ceai un praf de scortisoara, miere, zeama de lamaie sau ghimbir ras. Hmmm… parca simti mirosul placut, nu-i asa?

3. Aromele toamnei la tine in casa

Le poti aduce foarte usor in casa ta, cu ajutorul uleiurilor esentiale specifice sezonului. Poti alege intre: lavanda, oregano, lamaie, pin, eucalipt.

Mai mult, uleiul esential de oregano este un redutabil sustinator natural al organismului, mai ales in lunile de toamna si iarna.

Proprietatile acestui ulei natural se datoreaza in mare parte principiului activ numit carvacrol care se pare ca reuseste sa distruga bacteriile din sistemul nostru imunitar.

Alege uleiul esential preferat si pune 2-3 picaturi in ceara topita din lumanarile decorative. In cateva secunde, incaperea se va umple de o aroma imbietoare.

Daca vrei sa creezi un spatiu relaxant, care sa alunge astenia de toamna, uleiul esential de lavanda este alegerea perfecta. Il poti folosi in aparatul de aromaterapie, pentru ca are un efect calmant, antidepresiv si relaxant.

Ce mai poti face pentru o noapte de toamna cosy la tine acasa?
  • fa o baie reconfortanta cu multa spuma si uleiuri esentiale – relaxeaza-ti simturile, musculatura si sistemul nervos;
  • prepara-ti o cina specifica anotimpului – legume cu rozmarin si usturoi, dovleac copt sau supa crema de dovleac, ori un desert din para la cuptor s.a.
  • uita-te la un film cu lumina stinsa, citeste sau pur si simplu elibereaza-ti gandurile de orice e negativ.

Iti dorim o toamna cat mai frumoasa!

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *