O simpla raceala sau nu? 3 semne la care sa fii atenta

O simpla raceala, gripa, alergii de sezon sau o complicatie? Majoritatea racelilor sunt perfect inofensive si de obicei dispar intr-o saptamana sau chiar mai putin. Dar uneori, raceala obisnuita poate duce la complicatii, in special pentru persoanele care au peste 65 de ani.

o simpla raceala

Iata trei semne ca raceala ta este mai grava decat crezi – si ce sa faci in continuare.

O simpla raceala? Simptomele nu au disparut dupa o saptamana

Raceala obisnuita dureaza aproximativ 7-10 zile, dar daca simptomele tale nu se amelioreaza dupa o saptamana, este timpul sa apelezi la sfatul medicului.

In timp ce majoritatea racelilor sunt cauzate de virusuri (in special rinovirusul), exista sansa ca stranutul si senzatia de nas infundat sa fie rezultatul unei infectii bacteriene.

Ai febra si dureri musculare

Suntem in plin sezon de gripa si raceala, iar daca ai inceput sa ai primele simptome, trebuie sa te tratezi imediat. Desi gripa si raceala au manifestari comune, exista anumite lucruri care le diferentiaza, in special debutul. De aceea este important sa stii de ce suferi, pentru a lua tratamentul corespunzator.

Gripa poate declansa mai multe complicatii de sanatate decat racelile obisnuite. Riscul este mai mare pentru adultii cu varsta peste 65 de ani si cei cu boli de inima, plamani sau rinichi. De acees, este important sa cunoastem diferenta dintre cele doua afectiuni.

O raceala se caracterizeaza prin congestie nazala, dureri in gat, tuse si stranut. Daca ai gripa, poti prezenta simptome precum febra, dureri musculare si oboseala.

Citeste mai multe despre diferentele dintre gripa si raceala AICI.

Ai o boala pulmonara preexistenta

O simpla raceala poate declansa probleme de respiratie suplimentare la persoanele cu boli pulmonare preexistente (astm, emfizem sau BPOC).

Daca suferi de o boala pulmonara si dezvolti o raceala, discuta inca de la primele simptome cu medicul tau, care iti va prescrie un tratament adecvat.

Descopera AICI produse naturale care pot ameliora si trata simptomele incipiente de raceala si gripa.

Multa sanatate!

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *