Uleiul de peste: 7 beneficii potentiale

Uleiul de peste este un supliment alimentar popular care poate ajuta la combaterea inflamatiei, la cresterea densitatii oaselor, la protejarea inimii si multe altele.

Este derivat din tesuturile pestilor grasi, cum sunt macroul, somonul, sardinele, tonul sau heringul. Contine doua ingrediente importante, DHA si EPA, tipuri de acizi grasi Omega-3.

uleiul de peste

Iata cum te poate ajuta:

Uleiul de peste poate combate inflamatia cronica

Dupa cum am spus, uleiurile extrase din pesti grasi furnizeaza doua tipuri de acizi grasi Omega-3

  • acid eicosapentaenoic (EPA)
  • acid docosahexaenoic (DHA)

Ele sunt recunoscute pentru ca ajuta la scaderea inflamatiei din organism. Uneori, inflamatia poate fi „tacuta” sau dificil de detectat, fiind cauza principala a unor boli precum diabetul, bolile de inima, obezitatea, hipertensiunea si cancerul.

Exista o serie de moduri in care poti sa tii sub control inflamatia, inclusiv prioritizarea somnului si reducerea stresului. Dar, unul dintre cele mai eficiente este prin alimentatie.

Bun protector cardiovascular

Poate ajuta la cresterea colesterolului „bun” (HDL), la scaderea trigliceridelor (sau a grasimilor din sange), la reducerea tensiunii arteriale, la prevenirea formarii placilor in artere si la stoparea intaririi arterelor.

Din toate aceste motive, expertii cred ca uleiul de peste ar putea sustine sanatatea inimii tale.

Mentine sanatatea ochilor

Unele cercetari arata ca uleiul de peste poate ajuta la scaderea riscului de degenerare maculara. Aceasta afectiune, care devine mai raspandita odata cu inaintarea in varsta, are ca rezultat pierderea sau denaturarea campului vizual.

Intr-un studiu, uleiul de peste a imbunatatit performantele cognitive la adultii sanatosi cu varste cuprinse intre 51 si 72 de ani in doar cinci saptamani. Cercetarile au aratat ca nivelurile mai mari de omega-3 in sange sunt conectate cu un risc mai scazut de depresie si anxietate.

Te ajuta sa ramai in forma

Unele cercetari au legat Omega-3 de pierderea de grasime. Uleiul de peste poate avea un efect indirect asupra gestionarii greutatii, prin stimularea zonelor din creier care controleaza apetitul.

Cum se administreaza uleiul de peste

Uleiul de peste are un efect de subtiere a sangelui, deci o cantitate prea mare poate creste riscul de sangerare, mai ales daca este combinat cu alte substante diluante din sange, precum aspirina, vitamina E suplimentara, usturoi, ghimbir, ginseng, ginkgo biloba ori turmeric.

Tine cont ca poate interactiona cu unele medicamente, asa ca nu uita sa discuti cu medicul tau inainte de a incepe o cura.

Unii experti recomanda alegerea unui supliment care ofera 1.000 mg de DHA si EPA combinate zilnic.

Iti recomandam:

Life Impulse® Omega 3 Fish Oil – Protector cardiovascular

Este o sursa naturala de acizii grasi esentiali EPA – acid eicosapentaenoic si DHA – acid docosahexaenoic. Acizii grasi esentiali diminueaza aparitia problemelor cardiovasculare, ajutand la mentinerea functionalitatii aparatului circulator. 

Omega 3 Bio Fish Oil poate avea efecte benefice in cazul unor probleme cardiace si in controlul tensiunii arteriale, cu un rol important in dezvoltarea structurii si functiilor creierului si a inimii.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *