7 sfaturi utile pentru un decembrie sanatos

7 sfaturi utile in mijlocul agitatiei cu care suntem obisnuiti in luna decembrie, timp in care e destul de usor sa treci cu vederea unele aspecte legate de starea ta de bine si de sanatate.

Ca sa ai un decembrie cat mai frumos si plin de impliniri si un sfarsit de an in care sa fii in forma maxima, iti recomandam sa urmezi 7 sfaturi utile si simple.

7 sfaturi utile

1. Mentine-ti greutatea

Incearca sa mananci ultima masa din zi cu 4-5 ore inainte sa te culci. Renunta la dulciuri, carbohidrati in exces (produse de patiserie, paste, paine alba), sucuri. Sarbatorile nu inseamna excese alimentare, ci cumpatare si senzatie de liniste.

Suplimenteaza aportul de fibre, proteine usoare si apa. Mananca variat si echilibrat si bucura-te de fiecare masa pe care o iei alaturi de cei dragi.

2. Fa miscare

De Sarbatori, gaseste metode creative prin care sa fii activ. Te duci in magazine pentru cumparaturi de ultim moment? Mergi pe jos pana acolo daca este posibil. Vrei sa vezi luminile de Craciun in centrul orasului? Uita de masina si fa o plimbare relaxanta pe jos. Foloseste orice oportunitate pentru a ramane activ.

3. Nu sari peste mesele principale

Desi sarind peste mese poate parea o modalitate eficienta sa reduci caloriile, lucrurile nu stau chiar asa. Daca vrei sa sacrifici ora de pranz pentru a lasa mai mult loc pentru cina, acest obicei poate duce in cel mai multe cazuri la supraalimentare.

Mananca echilibrat pe parcursul zilei, concentreaza-te pe portii mici si medii de mancare si nu exagera cu dulciurile! Nu il ultimul rand, invata sa spui NU. Nimeni nu te poate obliga sa mananci prea multe sarmale daca le explici respectuos ca nu ai nevoie.

4. Alege gustari sanatoase

Nu exagera cu dulciurile specifice Craciunului si nu transforma cozonacul intr-o masa principala. Ca sa ai o digestie optima si sa eviti consumul excesiv de zahar, trebuie sa incluzi in dieta gustari sanatoase si bogate in proteine si fibre. Ce optiuni ai?

Iti propunem un iaurt simplu cu fructe sau seminte, bauturi cu arome de sarbatoare, gustari usoare tip aperitiv . O idee simpla si rapida sunt batoanele vegane proteice cu boabe de cacao sau cappucino Meal Balance®. Au un aport optim de fibre si proteine si iti asigura senzatia de satietate timp de cateva ore de la consum.

5. Fii constient de bucuria din jurul tau

Craciunul este despre familie, prieteni si reuniunea cu cei dragi. Bucura-te de toate momentele petrecute alaturi de ei si invata sa ii apreciezi tot restul anului. Traieste in prezent si fa tot ce iti sta in putinta ca sa imparti veselia cu cei care te inconjoara.

6. Nu te suprasolicita

Pentru majoritatea oamenilor, luna decembrie este sinonima cu goana dupa cadouri, cumparaturi peste masura si stres. Insa nu trebuie sa fie si pentru tine la fel. Daca iti planifici activitatile din timp, vei putea sa te bucuri din plin de Craciun si de Anul Nou.

Asadar, cumpara toate cadourile inainte ca magazinele sa se supraaglomereze si fa-ti o lista cu preparatele pentru masa de Craciun pentru ca atunci cand mergi la cumparaturi sa nu pierzi vremea inutil.

7. Odihneste-te!

Somnul este principalul mod de refacere a organismului, iar somnul insuficient poate afecta chiar si sanatatea pe termen scurt. Chiar daca esti in concediu, asta nu inseamna ca trebuie sa iti neglijezi calitatea somnului. Acest lucru poate avea ca rezultat: dezechilibre hormonale, stres si incetinirea metabolismului.

Ce zici? Vei urma cele 7 sfaturi utile pe care ti le-am recomandat?

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *