DA RESET VIETII TALE! PARTEA 2: Green detox: pierzi in greutate, castigi energie

GREEN DETOX este o solutie naturala pentru persoanele care doresc sa slabeasca, sa elimine toxinele din corp sau sa combata oboseala cronica. Daca respecti cativa pasi simpli, vei obtine rezultatele la care te astepti. Descopera mai multe:

Cum actioneaza GREEN DETOX

Absorbtia nutrientilor, capacitatea normala de functionare a ficatului si o digestie imbunatatita sunt esentiale pentru mentinerea unei greutati corporale optime, dar si pentru sanatatea sistemului digestiv.

3-10 zile de green detox te ajuta sa iti cureti corpul din interior spre exterior. Vei obtine o piele mai sanatoasa, cu aspect hidratat si mai putine impuritati, o digestie optima, mai multa energie si kilograme in minus.

Conceptul „verde” se bazeaza pe aportul crescut de legume cu frunze verzi (spanac, kale, patrunjel, andive, salata verde etc.) Ele contin nutrienti care detoxifica ficatul, intensifica tranzitul intestinal, stimuleaza metabolismul si curata vasele de sange.

detox

Sunt bogate in antioxidanti, care neutralizeaza radicalii liberi, pot reduce riscul aparitiei bolilor cronice si asigura organismului nutrientii necesari pentru o stare de bine si vitalitate.

Pe langa aportul de legume verzi, este foarte important consumul superalimentelor verzi, ca spirulina, moringa sau orzul verde. Continutul bogat de proteine vegetale pure si fibre naturale iti dau senzatia de satietate si iti curata colonul. In plus, au proprietati alcaline puternice.

Daca ai aciditatea crescuta, te poti confrunta cu: nivel de energie scazut, acnee, dureri de cap, arsuri stomacale, senzatia de reflux gastric, anxietate, digestie lenta si crestere in greutate.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este apa. O hidratare suficienta este cheia reusitei pentru toate dietele detox si de slabire.

Principalul lucru pe care il face apa este sa ne hidrateze, insa are mult mai multe beneficii. Daca bei in fiecare dimineata o cana de apa calduta in care sa adaugi zeama de la jumatate de lamaie iti vei stimula metabolismul, vei avea mai multa energie, vei elimina mai rapid toxinele din corp si iti vei pastra o greutate normala.

Cum te pregatesti de detoxifierea „verde”

green detox

Nu vrei sa ii dai un „soc” organismului, asa ca inainte cu cel putin 5 zile de inceperea detoxifierii, trebuie sa elimini in mod progresiv consumul de:

  • cafea
  • alcool
  • zahar rafinat (indiferent de sursa)
  • grasimi saturate
  • alimente procesate
  • bauturi carbogazoase.

Recapata-ti energia si spune ADIO kilogramelor in plus!

  1. Incepe-ti ziua cu un pahar cu apa calduta si zeama de la o jumatate de lamaie (pe stomacul gol).
  2. Consuma un smoothie verde la micul dejun in care sa incluzi cel putin trei ingrediente dintre: sfecla rosie, morcov, telina, menta, coriandru, frunze de patrunjel, spanac, iarba de grau sau orz verde. Adauga o portie de fibre, ca semintele de in, chia sau canepa.
  3. La pranz, alege o supa crema sau o portie de legume de sezon din: ciuperci, spanac, broccoli, ceapa, ghimbir, varza, dovleac, kale etc.
  4. Cina trebuie sa fie compusa din cel putin 50% legume.
  5. Gustari: apa, ceai din plante neindulcit, de preferat verde, nuci, seminte, ananas proaspat, pere, mere, prune.

Alimente permise in green detox: quinoa, mei, salate, branza slaba, iaurt cu fulgi de ovaz, mancare gatita de linte, ulei de masline, amaranth, sucuri de legume, orez negru, ciuperci la gratar, piure din cartof dulce.

Ingrediente naturale care iti detoxifica organismul si te ajuta sa slabesti

Aloe Vera

Aloe Vera

Aloe Vera este recunoscuta datorita efectului terapeutic: detoxifica organismul, mentine sanatatea sistemului digestiv, regleaza sistemul imunitar.

Este o sursa naturala de: vitamine, aminoacizi, enzime si minerale. Are proprietati antivirale, antibacteriene si analgezice, precum si usoare efecte laxative.

Mentine echilibrul intre bacteriile „bune” si cele „rele”, previne dezechilibrele metabolice, acccelereaza trecerea alimentelor prin intestine si ajuta la detoxifierea organismului, mai ales la nivelul intestinelor.

Spirulina

spirulina

Spirulina contine peste 50 de principii bioactive si 18 aminoacizi dintre care 8 aminoacizi esentiali. Cel mai important ingredient activ din spirulina este FICOCIANINA (pigmentul albastrui) care are proprietati puternic antioxidante si antiinflamatoare. 

Consumul regulat de spirulina poate duce la scaderea trigliceridelor si a colesterolului „rau”, scade nivelul de zahar din sange, ajuta in procesul de slabit, prin aportul mare de aminoacizi si accelerarea metabolismului si prin reducerea poftei de mancare.

Moringa

moringa

Moringa este o planta care asigura organismului toti aminoacizii si grasimile esentiale, Omega 3, 6 si 9, dar si vitamine si minerale, unele dintre care organismul nu ii poate produce singuri, de aceea trebuie sa ii procure din alimentatie.

Reda echilibrul organismului, reduce oboseala, echilibreaza nivelul de colesterol din sange, intareste imunitatea si elimina radicalii liberi.

Poate repara celulele hepatice si combate efectele negative pe care consumul de alimente nesanatoase, alcool sau tutun l-a avut asupra ficatului tau.

Barley grass

orz verde

Barley grass sau orzul verde este o sursa naturala de substante hranitoare: minerale, vitamine, peste 20 de enzime vii, fibre, aminoacizi si albumine vegetale. Poate detoxifica organismul, echilibra nivelul de zahar din sange, ofera o senzatie de satietate si poate ajuta in procesele de slabire.

Orzul asigura un mediu alcalin perfect pentru mentinerea echilibrata a balantei acido-bazice a organismului. Poate revitaliza organismul si ajuta la incetinirea procesului de imbatranire celulara prin neutralizarea radicalilor liberi.

Smoothie verde

Smoothie-urile verzi sunt o sursa bogata de nutrienti care iti dau energie si vitalitate si au efect antioxidant si antiviral.  Iti purifica organismul si elimina substantele toxice acumulate mai ales la nivelul colonului.

Daca inlocuiesti o masa principala cu un smoothie satios, vei slabi mai usor. In plus, te ajuta sa iti pastrezi greutatea in limite normale si imbunatateste tranzitul intestinal. Te scapa de constipatie si balonare, reduce poftele alimentare si ajuta la topirea grasimii.

DA RESET VIETII TALE! Saptamana viitoare lansam partea a treia.

Fii alaturi de noi!

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *