DA RESET VIETII TALE! PARTEA 3: Rutina de ingrijire zilnica – cum o alegi in functie de ten

Rutina de ingrijire zilnica a tenului este esentiala in pastrarea elasticitatii, luminozitatii si hidratarii pielii. Crezi ca e destul de complicat sau te intrebi de ce ai nevoie de crema de zi, de noapte, ser pentru ochi, demachiant, tonic… si lista poate continua?

rutina de ingrijire

Pare mai simplu sa te rezumi la maxim 2-3 produse de ingrijire sau chiar sa sari peste ele, dar lucrurile nu stau chiar asa. Mai ales dupa varsta de 25 de ani avem nevoie de o ingrijire specifica pentru ca nivelul de colagen din organism scade.

Un alt motiv pentru care sa urmezi o rutina zilnica este ca numai asa ii poti oferi tenului tau ingrijirea de care are nevoie. Fiecare dintre noi este diferita, de aceea trebuie sa tii cont de nevoile pielii tale. Astfel, ca sa obtii rezultatele dorite, rutina trebuie adaptata in functie de tipul de ten pe care il ai: normal, uscat, mixt, gras sau sensibil.

In plus, te poti confrunta cu probleme specifice ca: acneea sau semnele lasate de acnee, portiuni de piele descuamata, eczeme, imperfectiuni sau riduri premature.

Toate aceste lucruri pot fi prevenite, tratate sau tinute sub control cu o rutina zilnica de ingrijire a tenului.

Rutina de ingrijire zilnica – cum o stabilesti in functie de tipul de ten

1. Ten normal

Felicitari, esti o norocoasa! Te bucuri de un ten fara probleme, o piele elastica, cu pori mici, fara tendinta de ingrasare si zero acnee. Dar asta nu inseamna ca poti sari peste hidratarea zilnica. Iata ce rutina iti propunem:

Dimineata:

  • Demachiere (citeste mai multe AICI despre importanta demachierii dimineata si seara)
  • Lotiune tonica hidratanta SAU Crema hidratanta de zi
  • Aplicare produs cu SPF 25+

Seara:

  • Demachiere
  • Lotiune tonica revigoranta
  • Crema hidratanta de noapte.

Demachiantul bifazic cu Aloe Vera Biotissima® – certificat BIO este potrivit pentru toate tipurile de ten.

Continutul concentrat de Phytosqualane si de ulei de macadamia confera demachiantului o textura usoara, care ii permite sa fie foarte rapid absorbit de piele. Uleiul de Macadamia este cea mai bogata sursa BIO de acid palmitoleic cu o consistenta asemanatoare cu cea a sebumului.

Formula extrem de eficienta pentru indepartarea cu usurinta a machiajului, este data de structura dubla a acestuia (ulei + lotiune) – demachiaza, hidrateaza si lumineaza tenul.

Lotiunea tonica cu Aloe Vera Biotissima® – certificata BIO este imbogatita cu Nectapure si extracte din plante din Alpii Elvetieni. Revitalizeaza, energizeaza tenul, iar extractul de Aloe Vera imbogatit cu Clary-Sage contracareaza efectele poluarii si contribuie la refacerea aspectului tanar si sanatos al tenului.

2. Ten uscat

Daca te incadrezi in aceasta categorie, stii ca tenul tau are tendinta sa se usuce foarte repede, indiferent daca aplici sau nu o crema hidratanta. Te poti confrunta cu riduri fine premature, un aspect mat al tenului si o piele subtire si sensibila.

Acest lucru se intampla din cauza ca glandele tale sebacee produc mai putin sebum decat in mod normal. Iti recomandam:

Dimineata:

  • Demachiere delicata (fara produse care produc spuma si pot sensibiliza tenul)
  • Lotiune tonica (fara alcool)
  • Crema hidratanta sau ser cu antioxidanti (vitaminele A, E, C) care stimuleaza productia naturala de colagen
  • Lotiune SPF

Seara:

  • Demachiere delicata
  • Lotiune tonica (fara alcool)
  • Creme hidratante pe baza de retinol si uleiuri vegetale (migdale, jojoba)
  • Ser pentru zona ochilor.

Biotissima® Face Serum cu Pentavitin®, un ingredient 100% natural ce asigura o hidratare imediata si in profunzime a pielii, generand un rezervor de hidratare pentru ten, ce dureaza pana la 72 de ore! 

Are o structura identica de carbohidrati cu cea a pielii umane. Contine grau pur, Matrixyl® synthe’6®, Lipactive Inca Inchi (un ulei vegetal bogat in Omega 3, 6 si 9) si o proportie speciala de carbohidrati, fiind un agent hidratant de exceptie.

Sfat! Nu exfolia tenul mai mult de 1 data pe saptamana.

3. Ten gras

Tenul gras este caracterizat de o predispozitie la acnee din cauza productiei prea mari de sebum. Ca aspect, pare lucios si unsuros, mai ales in zona T (frunte – nas – barbie), porii sunt blocati si dilatati si pot aparea neplacutele puncte negre. Rutina specifica pentru tenul gras este:

Dimineata:

  • Demachiere/ gel de curatare cu ingrediente naturale (Aloe Vera, trandafir, hamamelis)
  • Lotiune tonica (fara alcool)
  • Ser antioxidant
  • Lotiune cu SPF

Seara:

  • Gel de curatare
  • Lotiune tonica
  • Serum cu acizi
  • Crema sau lotiune hidratanta fara uleiuri, pe baza de apa (de preferat tip gel)

Sfat! In cazul tenului gras, este indicat sa aplici in fiecare saptamana o masca faciala care sa minimizeze porii si sa aiba efect antibacterian.

Masca faciala Biotissima® cu venin de albina creste elasticitatea pielii prin impulsionarea productiei naturale de colagen. Ajuta la refacerea celulelor, umple ridurile fine, lumineaza tenul, improspateaza si hidrateaza.

Amelioreaza vizibil cicatricile tesuturilor, pielea isi recapata culoarea, iar permeabilitatea vaselor capilare creste.

4. Ten mixt

Este o combinatie intre tenul gras si alt tip de ten (normal, uscat, sensibil). Asta inseamna ca te confrunti si cu zone grase, ca zona T, dar si cu zone uscate, mai ales la nivelul pometilor. Ca sa ii oferi o ingrijire corecta, trebuie sa impaci toate zonele fetei. Iti propunem urmatoarea rutina:

Dimineata:

  • Gel de curatare cu actiune delicata
  • Tonic facial cu ingrediente naturale
  • Crema sau ser de fata „usoare”
  • SPF cu zinc

Seara:

Kräuter® Gel cu extract de Melc pentru recuperarea si infrumusetarea pielii este potrivit pentru tenul mixt si gras. Regenereaza pielea, hidrateaza, imbunatateste vizibil semnele cauzate de acnee.

Alantoina stimuleaza regenerarea pielii, proteinele hranesc si netezesc structura pielii, colagenul si elastina din extractul de Poli-Helixan ofera elasticitate pielii si foarte important – previne dezvoltarea bacteriilor.

Sfat! Daca nu esti sigura ce sa incluzi in rutina de ingrijire, testeaza mai multe produse pana cand gasesti solutia perfecta pentru tenul tau.

5. Ten sensibil

Daca ai tenul sensibil, pielea ta are tendinta de inrosire si iritare din cauza factorilor externi si interni. Printre acestia, se numara: frigul sau caldura excesive, poluarea din aer, unele produse cosmetice sau de ingrijire, dar si stresul, oboseala si alimentatia.

Alte caracteristici ale tenului sensibil sunt: senzatia de piele care „te strange” sau arsura, cuperoza, descuamarea. Daca te confrunti cu aceste probleme, iti recomandam urmatoarea rutina:

Dimineata:

Seara:

Sfat! Poti aplica de 2 ori pe saptamana o masca de fata cu efecte hidratante, regenerante si care activeaza microcirculatia la nivel celular.

Rennesence Magnetic Mask, Biotissima® – Masca magnetica antirid, o noua abordare pentru ingrijirea pielii.

Este o formula cu totul speciala bazata pe particule de fier si imbogatita cu ingrediente revolutionare in domeniul anti-aging. Modul de indepartare cu ajutorul magnetului activeaza microcirculatia la nivelul pielii, crescand capacitatea de regenerare, astfel obtinem un ten energizat si sanatos.

Alte tipuri de ten:

Tenul matur, cu pete pigmentare – are nevoie de produse care pot combate sau ameliora petele cauzate de varsta.

Crema de fata pentru estomparea petelor Biotissima® – certificata BIO contine doua ingrediente revoutionare:

Neurolight (cunoscut pentru efectele de inhibare a productiei de melanina si pentru reducerea suprafetei si coloratiei petelor) si SepiwhiteTM MSH (agent de albire natural care determina estomparea si diminuarea petelor). Util in reducerea pigmentarii si obtinerea unui ten luminos.

Tenul matur, cu tendinta de imbatranire prematura – in acest caz, ridurile de expresie apar cu usurinta si au tendinta sa se adanceasca in timp. In rutina de ingrijire, trebuie sa incluzi neaparat serumuri cu efecte antiaging, pe care sa le utilizezi mai ales in zona ochilor si buzelor.

De asemenea, sunt indicate si suplimentele alimentare, care impulsioneaza productia naturala de acid hialuronic si colagen.

Sfaturi de ingrijire de care sa tii cont, indiferent de tipul tau de ten

  1. Foloseste intotdeauna produsele de ingrijire destinate tipului tau de ten.
  2. Curata corect tenul de machiaj si impuritati, ca sa eviti infundarea porilor.
  3. Nu uita de exfoliere si aplicarea mastilor potrivite tenului tau.
  4. Foloseste produse cu ingrediente naturale ca sa eviti aparitia alergiilor sau sensibilitatilor cutanate.
  5. Aplica lotiune cu SPF indiferent de sezon.
  6. Spala periile de machiaj cel putin o data pe saptamana cu un sapun delicat.
  7. Bea multa apa si incearca sa mananci cat mai sanatos. Tenul tau iti va multumi!

Tu ce tip de ten ai si ce rutina adopti? Impartaseste-ne experienta ta!

DA RESET VIETII TALE! Fii alaturi de noi si saptamana urmatoare, cand lansam partea a patra.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *