7 trucuri pentru un ten neted si curat

ten neted si curat

7 trucuri speciale si usor de respectat pentru un ten neted si curat! Tenul este frumos daca, in fiecare zi, il ingrijesti corect si il protejezi de factorii daunatori. Mai mult, folosesti produse care ajuta pielea sa se mentina sanatoasa si sa straluceasca de sanatate.

Chiar daca par minore, greselile pe care le faci in rutina zilnica de ingrijire pot avea rezultate vizibile. Atunci cand tenul nu este curatat corect, poate deveni uscat, iritat, chiar si acneic si predispus la imbatranire prematura.Exista mici gesturi care, fara sa realizezi, pot sa puna in pericol toata grija pe care i-o acorzi. De cate ori ti s-a intamplat, de exemplu, sa-ti atingi chipul inainte sa te speli pe maini? Sau sa petreci cateva ore in trafic si apoi sa observi consecintele asupra tenului tau?

Iata cum poti sa-ti pastrezi tenul neted si curat cu ajutorul catorva trucuri care te ajuta sa reduci expunerea pielii la microbi:

1. Evita sa-ti atingi fata cu mainile

De-a lungul zilei, intri in permanenta in contact cu obiecte pe care le ating zeci sau sute de alte persoane. Din pacate, pe ele stau „lipite” o varietate de bacterii si microbi.

Ajunse pe suprafata tenului, acestea pot duce la infectarea si astuparea porilor. Iar de aici si pana la aparitia cosilor, comedoanelor sau a iritatiilor nu mai este decat un pas.

2. Spala-te pe maini inainte sa te speli pe fata

Desi invizibile pentru ochiul liber, bacteriile se acomodeaza foarte usor si in numar mare pe suprafata mainilor. Este si firesc, doar te ajuti de maini orice ai face! De aceea, este obligatoriu sa-ti cureti mainile inainte de a te spala pe fata. Astfel, eviti transferul bacteriilor de pe palme, pe ten.

Cand nu ai acces la igienizarea mainilor cu apa si sapun, iti recomandam sa folosesti geluri sau spray-uri antibacteriene.

3. Schimba des fetele de perna

Noapte de noapte, fata de perna preia nu doar sebumul secretat de piele in somn, ci si praful care se acumuleaza in par intre doua spalari. De aceea, este bine pentru ten ca lenjeria folosita pentru perne sa fie schimbata, in mod ideal, o data la fiecare 3-4 zile.

4. Spala-te intotdeauna pe fata inainte de culcare

Este unul din cele mai importante 7 trucuri pentru un ten sanatos. Oricat de obosita ai fi, tenul tau merita acest efort!

Produsele de machiaj aplicate si praful care a ajuns pe suprafata tenului in timpul zilei trebuie indepartate neaparat de pe piele inainte de somn. In caz contrar, risti ca dimineata tenul sa fie complet lipsit de stralucire sau iritat.

Pentru o curatare completa, iti recomandam sa folosesti o apa florala sau un tonic revitalizant imediat dupa demachiere si inainte de aplicarea cremei de noapte.

Lotiunea tonica cu Aloe Vera Biotissima® – certificata BIO, este bazata pe o formula 100% BIO imbogatita cu Nectapure si extracte din plante din Alpii Elvetieni.

Revitalizeaza si energizeaza tenul obosit, tern si lipsit de stralucire. Extractul de Aloe Vera imbogatit de Clary-Sage contracareaza efectele poluarii si contribuie la refacerea aspectului tanar si sanatos al tenului.

5. Schimba frecvent prosopul de fata

Mai mult decat atat, specialistii ne recomanda ca prosopul sa fie individual si sa fie folosit exclusiv pentru fata. In mod ideal, in baie trebuie sa se regaseasca 3 prosoape pentru fiecare persoana: unul pentru corp, unul pentru maini si unul pentru fata.

6. Nu imprumuta produsele si accesoriile de machiaj

Fiecare ten are echilibrul sau propriu, unic. Folosirea in comun a fardurilor sau a unor accesorii precum pensulele sau bureteii speciali de aplicare a machiajului poate inlesni transferul de bacterii. Si astfel, aparitia infectiilor oculare, eczemelor sau iritatiilor pielii.

7. Evita produsele de curatare a tenului cu efect puternic astringent

Odata cu impuritatile, acestea inlatura si uleiurile naturale benefice. Acest lucru inseamna ca tenul va incepe sa produca mai mult sebum in exces pentru a compensa „pierderile”.

Alege un produs cu o formula blanda, care iti protejeaza pielea. Demachiantul bifazic Biotissima curata delicat pielea, hidrateaza in profunzime si lumineaza tenul. Continutul concentrat de ulei din nuci de Macadamia confera o textura usoara, care ii permite sa fie foarte rapid absorbit de piele.

O piele frumoasa incepe cu o ingrijire corecta, in fiecare zi! Tu pe care dintre cele 7 trucuri propuse de noi le respecti?

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *