Niacinamida: beneficiile minune asupra tenului

niacinamida

Niacinamida este o forma de vitamina B3, un nutrient esential ce mentine sanatatea pielii si a intregului organism. 

Nu cauzeaza inrosirea pielii si este recomandata pentru a trata acneea, iritatiile si eczemele. Dar si pentru a intari bariera naturala de protectie a pielii in fata factorilor nocivi din mediu.

De ce e importanta niacinamida pentru sanatatea pielii?

Cand vine vorba de sanatatea generala a pielii, vitamina B3 este un adevarat miracol. Niacinamida aplicata topic poate ajuta la tratarea anumitor afectiuni ale pielii, inclusiv acnee si eczeme.

In primul rand, niacinamida poate ajuta la construirea proteinelor in piele si la blocarea umiditatii. Astfel, se asigura o hidratare pe termen lung). De asemenea, are puterea sa previna deteriorarea celulara prin blocarea actiunii radicalilor liberi.

Beneficiile niacinamidei pentru piele:

  • Ofera imunitate: niacinamida ajuta la construirea keratinei, un tip de proteina care va mentine pielea ferma si sanatoasa.
  • Bariera lipidica: poate ajuta pielea sa dezvolte o bariera de ceramida (lipide) care, la randul sau, poate ajuta la pastrarea umiditatii in piele. Acest lucru este benefic pentru toate tipurile de ten, mai ales daca aveti eczeme sau pielea matura.
  • Minimizeaza roseata si petele: niacinamida reduce inflamatia si ajuta la ameliorarea rosetei cauzate de eczeme, acnee si alte afectiuni inflamatorii ale pielii.
  • Minimizeaza aspectul porilor: mentinerea pielii netede si hidratate poate avea un beneficiu secundar – o reducere naturala a dimensiunii porilor in timp, pentru ca tu sa te bucuri de un ten cu aspect neted si intinerit.
  • Regleaza sebumul: niacinimida poate ajuta, de asemenea, la reglarea cantitatii de sebum pe care o produc glandele sebacee si la prevenirea acneei si aspectului uleios al tenului
  • Protejeaza impotriva daunelor provocate de soare: niacinamida poate reconstrui simultan celule sanatoase ale pielii, protejandu-le in acelasi timp de daunele cauzate de razele ultraviolete, indiferent de sezon
  • Minimizeaza liniile fine si ridurile: vitamina este utila in reducerea unor semne cauzate de imbatranire si diminuarea nivelului de colagen, printre care fine si ridurile.
  • Protejeaza impotriva stresului oxidativ: niacinamida ajuta la construirea celulelor in piele, protejandu-le in acelasi timp de factorii daunatori cum ar fi lumina soarelui, poluarea si toxinele.
  • Trateaza acneea: poate fi utila in cazul acneei severe, in special pentru formele inflamatorii, cum ar fi papulele si pustulele. In timp, este posibil sa vedeti mai putine leziuni si o textura imbunatatita a pielii.

Produsele pentru piele sunt de preferat fata de alimentele si suplimentele care contin vitamina b3?

O dieta echilibrata este cel mai bun mod de a obtine micronutrienti precum vitamina B3. Dar, cand vine vorba de sanatatea generala a pielii, este posibil sa obtineti doar unele dintre beneficiile niacinamidei din alimentele pe care le consumati.

Vitamina B-3 se gaseste in:

  • oua
  • cereale
  • legume verzi
  • fasole
  • peste
  • lapte

Cea mai sigura modalitate ca niacinamida sa vizeze strict preocuparile tale de ingrijire a pielii este sa o utilizezi local.

De aceea, iti recomandam:

Serul cu niacinamida (vitamina B3) din setul cu vitamine pentru ingrijirea tenului, The Vitamin Box.

Urmeaza ritualul Skincare Philosophy pentru o ingrijire completa a tenului, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara!

Setul este un concept UNIC cu 3 seruri concentrate ce au la baza ingrediente esentiale potrivite pentru nevoile tenului tau: vitamina C, coenzima Q-10 si niacinamida.

Masca faciala Biotissima® cu venin de albina si niacinamide

Creste elasticitatea pielii prin impulsionarea productiei naturale de colagen. Masca este alternativa naturala la botox si ajuta la refacerea celulelor si la umplerea celor mai fine riduri.

Formata din doua straturi, masca faciala cu venin de albin hidrateaza in profunzime tenul, lasandu-l improspatat si mai luminos in doar 20 de minute.  Ajuta la regenerarea naturala a celulelor si este recomandata in cazul pielii cu diferite probleme dermatologice.

Crema pentru corp, cu ulei de canepa si plante BIO, Life Care®

Crema pentru corp, cu ulei de canepa si plante BIO, Life Care®

hidrateaza si hraneste in profunzime pielea uscata si deshidratata. Calmeaza pielea iritata si previne deshidratarea acesteia.

Crema hidratanta are un complex de ingrediente BIO care ofera pielii un efect catifelat. Are o textura usoara ce patrunde rapid in piele.

Uleiul din seminte de canepa si niacinamida ajuta la imbunatatirea elasticitatii pielii si pot fi eficiente in tratarea diferitelor afectiuni ale pielii.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *